NEWSFLASH...

Αρθρογράφοι

Λίλα Καραποστόλη

Restaurant Business Journalist, Speaker & Consultant

Η Λίλα Καραποστόλη είναι η ιδιοκτήτρια στα «Μαθήματα Μαγειρικής – Culinary Center & Cookery Club», μιας καινοτόμας δια βίου μάθησης σχολής με εξειδίκευση στα ταχύρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα/σεμινάρια και γαστρονομικές δραστηριότητες για ερασιτέχνες του είδους και επαγγελματίες, που προωθεί την γνώση και την αγάπη στην μαγειρική και την γαστρονομία σε ένα κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον

Γεννήθηκε στην Αθήνα μεγάλωσε – κυριολεκτικά- μέσα σε δισκοπωλεία και δισκογραφικές εταιρείες. Η μουσική υπήρξε το μέσο έκφρασής της μέχρι την εφηβεία της που μετά τα σκήπτρα πήρε η γαστρονομία. Ξεκίνησε με κοινωνιολογικές σπουδές όμως γρήγορα διαισθάνθηκε το σκληρό εργασιακό περιβάλλον, αλλάζοντας τις σπουδές της σε Marketing. Από τα πρώτα, κιόλας, εργασιακά βήματα, συνεργάστηκε με εταιρείες τροφίμων και εστιατόρια, εντοπίζοντας τις αδυναμίες τους. Με επιπλέον σεμινάρια στον χώρο του F&B και με σεβασμό στο καλομαγειρεμένο φαγητό ξεκίνησε η συνεργασία με το περιοδικό FOOD SERVICE, η οποία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η εμπειρία που απέκτησε μέσα και έξω από τις επαγγελματικές κουζίνες, η επαφή της με διάσημους chefs, καθώς και τα πολυάριθμα γαστρονομικά ταξίδια & workshops, εξασφάλισαν καλή γνώση του χώρου. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά περιοδικά γαστρονομίας και lifestyle. Επίσης ήταν αρχι-συντάκτρια του White Guide Elegance, της Ελευθεροτυπίας, ενός ζωντανού ταξιδιωτικού λευκώματος με έμφαση στο φαγητό και τη διαμονή, καθώς και του Biblos of Cooking, μηνιαίου γαστρονομικού εντύπου. Το βιβλίο της, «Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου», βραβεύτηκε ως «καλύτερο βιβλίο γαστρονομίας έλληνα συγγραφέα» από τα Gourmet Awards.

Αρθρογραφία

Επιχειρήσεις & Know-how

Επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα: Φόβοι για σοβαρές επιπτώσεις σε κλάδο εστίασης -...

Λίλα Καραποστόλη 29_01_24
Εστίαση PLUS

Trophy Τροφή - The Event: Συναντώντας τη Βιωσιμότητα και την Καινοτομία στον...

Λίλα Καραποστόλη 25_11_23
Food for Thought

"Άντε πνίξου". H μεγάλη αντίφαση της ανθρώπινης φύσης

Λίλα Καραποστόλη 28_09_23
Food for Thought

Πόσο αθώο είναι το σύγχρονο unfollow;

Λίλα Καραποστόλη 30_08_23
Εστίαση PLUS

Καινοτομίες στην Αγροτεχνολογία: Η λύση στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής...

Λίλα Καραποστόλη 26_07_23
Εστίαση PLUS

Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία: Η Μάχη για την Παγκόσμια Διατροφή

Λίλα Καραποστόλη 12_07_23
Εστίαση PLUS

Ν. Κανόπουλος: Βιώσιμες λύσεις μέσω τεχνολογίας έναντι της επισιτιστικής κρίσης

Λίλα Καραποστόλη 11_05_23
Εστίαση PLUS

Εστίαση: Η επένδυση στους ανθρώπους πάντα αποδίδει

Λίλα Καραποστόλη 15_02_23
Εστίαση PLUS

Μείζον θέμα η έλλειψη Προσωπικού στην Εστίαση. Υπάρχει λύση;

Λίλα Καραποστόλη 20_12_22
Εστίαση PLUS

Μεγάλες αλλαγές στην Εστίαση: Ποιες πολιτικές επηρεάζουν σήμερα περισσότερο το...

Λίλα Καραποστόλη 29_11_22
Εστίαση PLUS

Μεγάλες αλλαγές στην Εστίαση: Πώς επηρεάζεται η λειτουργία του εστιατορίου

Λίλα Καραποστόλη 16_11_22
Εστίαση PLUS

Μεγάλες αλλαγές στην Εστίαση: Ο πελάτης

Λίλα Καραποστόλη 02_11_22
Εστίαση PLUS

Μεγάλες αλλαγές στην Εστίαση: Τι αλλάζει;

Λίλα Καραποστόλη 19_10_22
Εστίαση PLUS

Εστίαση & κορονοϊός: Μικρές και έξυπνες κινήσεις - Μεγάλα και άμεσα οφέλη

Λίλα Καραποστόλη 12_03_20
Εστίαση PLUS

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Η εμπειρία και η επανάσταση των μηχανών

Λίλα Καραποστόλη 06_12_19
Εστίαση PLUS

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Από τα λαχανικά στο food waste και την...

Λίλα Καραποστόλη 29_11_19
Εστίαση PLUS

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Τα εργασιακά θέματα και οι νέες αξίες στα...

Λίλα Καραποστόλη 22_11_19
Εστίαση PLUS

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Η ανατροπή στο delivery και το fast & casual

Λίλα Καραποστόλη 15_11_19
Εστίαση PLUS

Οι έξι βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων [Μέρος 2ο]

Λίλα Καραποστόλη 07_10_19
Εστίαση PLUS

Οι έξι βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων [Μέρος 1ο]

Λίλα Καραποστόλη 30_09_19
Εστίαση PLUS

Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μίας επιχείρησης εστίασης; [Μέρος 3ο]

Λίλα Καραποστόλη 23_09_19
Εστίαση PLUS

Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μίας επιχείρησης εστίασης; [Μέρος 2ο]

Λίλα Καραποστόλη 16_09_19
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr