Ο δαιμόνιος Κύπριος επιχειρηματίας που κατέκτησε το «Λονδίνο.» Έβγαλε αμύθητα κέρδη, έγινε πρόεδρος ομάδας και αγωνίσθηκε στο Europa League
«Υπάρχουν τρεις λόγοι για να είναι κάποιος σήμερα στις επιχειρήσεις. Να βγάλει λεφτά, να διασκεδάσει και… να βγάλει λεφτά».
Μία ζωή βγαλμένη μέσα από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.
Από τη Λεμεσό και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην Αγγλία και το Λονδίνο, όπου έχει πλέον χιλιάδες υπαλλήλους και πελάτες που ξεπερνούν τα 28.000.000 κάθε χρόνο.
Ο Θεόδωρος Παφίτης στα εννιά του χρόνια εγκατέλειψε την Κύπρο με την οικογένειά του με προορισμό το Λονδίνο, καθώς τη δεκαετία του ΄60 πολλοί ήταν οι Κύπριοι οι οποίοι πήγαιναν στην Αγγλία για ένα καλύτερο αύριο.
Κακός μαθητής στο σχολείο, ο Θίο – όπως τον αποκαλούν στην Αγγλία – πάντα αναζητούσε διέξοδο σε κάτι μεγαλύτερο από αυτά που του πρόσφεραν τα σχολικά μαθήματα.
Το μαγαζάκι στο σχολείο και το «Tea Boy»
Όταν ήταν 15 χρονών, κλήθηκε να αναλάβει μία μικρή καντίνα στο σχολείο όπου φοιτούσε, βγάζοντας έτσι το χαρτζιλίκι του. Το «μαγαζάκι» αύξησε τα κέρδη του, ενώ ο μικρός έμεινε στο πόστο του μέχρι την ενηλικίωσή του.
Εκεί ο Θίο αντιλήφθηκε την κλίση που είχε στις αγοραπωλησίες και δεν άργησε να ξετυλίξει το ταλέντο του.
Μετά το σχολείο η πρώτη του δουλειά ήταν «tea boy», ακολουθώντας το δρόμο χιλιάδων συνομήλικών του.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως αρχειοθέτης σε ασφαλιστική εταιρεία, αλλά ο νεαρός και φιλόδοξος Κύπριος ένιωθε φυλακισμένος στη στάσιμη ζωή που του πρόσφερε η απλή γραφειακή δουλειά.
Το μεγάλο βήμα και η «απογείωση»
Ο Παφίτης μετά από κάποιο διάστημα που εργάστηκε ως βοηθός πωλητή σε κατάστημα το οποίο πουλούσε πανάκριβα ελβετικά ρολόγια, επιχείρησε να αξιοποιήσει την εμπειρία του.
Ξεκίνησε να πουλά ενυπόθηκα δάνεια, ενώ εξαιτίας αυτού έμαθε να διαβάζει τους ισολογισμούς των επιχειρήσεων και να μαθαίνει από πρώτο χέρι το «παζάρι.»
Η φιλοδοξία και το όραμα που χαρακτήριζαν τον Θίο, τον οδήγησαν μαζί με ένα φίλο του και μετέπειτα συνεταίρο, στην ίδρυση εταιρείας χρηματοδότησης ακινήτων. Ο φίλος του Παφίτη δεν άργησε να εγκαταλείψει την επιχείρηση και έτσι ο Θίο θα ήταν μόνος στο πηδάλιο της εταιρείας.
Τη δεκαετία του ΄80 οι τιμές των ακινήτων απογειώθηκαν και έτσι έβγαλε τα πρώτα μεγάλα κέρδη.
Στη συνέχεια συνεργάστηκε με εταιρεία χαρτικών ειδών και ταυτόχρονα, με μεγάλο ρίσκο, αγοράσε μετοχές της διεθνούς φήμης εταιρείας εσωρούχων.
Μέχρι τις αρχές του 2000, ο Παφίτης κέρδισε πολλά λεφτά, όχι όμως τόσα που να συγκαταλέγεται στους κροίσους.
Το 2006 έκανε τη μεγάλη συμφωνία και πούλησε το μερίδιό του από τα καταστήματα της αλυσίδας εσωρούχων στη Μεγάλη Βρετανία. Από αυτή την «πράξη» ο Θίο εισέπραξε 100 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.
Ο Θεόδωρος Παφίτης μέχρι το 2014, είχε δημιουργήσει έναν όμιλο λιανικών πωλήσεων που δραστηριοποιείται σε διάφορα αντικείμενα και συνολικά διαθέτει 349 καταστήματα, απασχολεί 3.600 υπαλλήλους και εξυπηρετεί 28.000.000 πελάτες κάθε χρόνο.
Το ποδόσφαιρο
Από το 1997 μέχρι το 2005, ο Κύπριος επιχειρηματίας διετέλεσε πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλγουολ. Επί των ημερών του η αγλλική ομάδα αγωνίστηκε στον τελικό του αγγλικού κυπέλλου (FA Cup) και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Europa League). O ίδιος πάντα εμφανιζόταν ως πολέμιος του χουλιγκανισμού.
Η περιουσία του σήμερα υπολογίζεται στα 210 εκ. λίρες, ενώ πολλές φορές έχει εμφανιστεί σε γνωστά τηλεοπτικά σόου.
Πηγή: www.mixanitouxronou.com
Σχόλια