Social Media: Tι πρέπει να προσέξεις για να κερδίσεις την δουλειά των ονείρων σου
5 συμβουλές για να το πετύχεις αυτό που θέλεις!
Το Facebook, το Instagram και το Twitter είναι μερικά από τα αγαπημένα μας κοινωνικά δίκτυα στα οποία αφιερώνουμε αρκετή ώρα καθημερινά ανεβάζοντας selfies, κάνοντας check in ή αναρτώντας stories. Όταν όμως είσαι σε αναζήτηση μίας νέας δουλειάς αυτό μπορεί να γυρίσει εναντίον σου.
Παραδοσιακά, ένα καλό βιογραφικό και μια επιτυχημένη συνέντευξη αποτελούν τα δύο βασικά προαπαιτούμενα για να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας όμως και την άνοδο της χρήσης των social media τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εργοδότες στρέφονται σε αυτά για να μάθουν περισσότερα για τους υποψηφίους τους. Αν λοιπόν τα χρησιμοποιείς έξυπνα μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό εργαλείο για να προμοτάρεις τον εαυτό σου.
Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς πότε τελικά ένα post είναι ακατάλληλο; Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να αποφεύγεις στα social media, αν θέλεις να αποκτήσεις την δουλειά που πάντα ήθελες.
Πρόσεξε πού κάνεις check - in
Το check- in ήταν σίγουρα ένα από τα trends που προέκυψαν από τα social media. Όταν όμως ψάχνεις για μία νέα δουλειά είναι προτιμότερο να τα περιορίζεις και να μην αναρτάς συνεχώς την τοποθεσία από όλες τις εξόδους σου καθημερινά. Το πιθανότερο είναι ότι ο μελλοντικός σου εργοδότης θα πιστέψει ότι δεν θα είσαι συνεπής στις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου.
Απόφυγε τα υπερβολικά status στο Internet
Είτε πρόκειται για μία αναφορά σχετικά με τα ενδιαφέροντά σου είτε για μία περιγραφή όσων σε εκνευρίζουν καλό είναι να προσέχεις όσα μοιράζεσαι στα social media. Για παράδειγμα απόφυγε να ανεβάζεις πολιτικές απόψεις και να είσαι απόλυτη. Αν νιώθεις την ανάγκη να εκφραστείς για κάτι να θυμάσαι πως πάντα μπορείς να το κάνεις με θετικά σχόλια.
Περιόρισε τις selfies
Οι selfies έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας στα social media ωστόσο όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Περιόρισε τον αριθμό που ανεβάζεις και φρόντισε να τις αναρτάς μόνο στο Instagram ή το Facebook. Όσον αφορά το προφίλ σου στο LinkedIn κράτησε το πιο επίσημο ανεβάζοντας μία επαγγελματική φωτογραφία.
Έλεγξε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας
Ακόμα και αν κρατάς το προφίλ σου ιδιωτικό πρέπει πάντα να γνωρίζεις ότι ένας πιθανός εργοδότης μπορεί να δει όλες εκείνες τις φωτογραφίες στις οποίες οι φίλοι σου σε έχουν κάνει tag. Έλεγχε πάντα όλες τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας όπως επίσης και τους όρους χρήσης του εκάστοτε κοινωνικού δικτύου.
Να είσαι εγκρατής όταν ακολουθείς τα προφίλ πιθανών εργοδοτών
Το να κάνεις follow το προφίλ ενός πιθανού εργοδότη ή μιας εταιρείας σίγουρα φαίνεται ελκυστικό. Όμως, τα συνεχή like και share σε όλες τις αναρτήσεις μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Προσπάθησε να σχολιάζεις μόνο αυτά που σε ενδιαφέρουν πραγματικά δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον κλάδο στον οποίο ανήκεις.
Πηγή: madamefigaro.gr
Σχόλια