NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Πώς θα «κερδίζεις» κάθε συνέντευξη για δουλειά

Πώς θα «κερδίζεις» κάθε συνέντευξη για δουλειά
31_10_2017 | 11:11 31_10_2017 | 11:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο

Τα μυστικά της επιτυχίας πίσω από κάθε επιτυχημένη συνέντευξη, όπως τα αποκαλύπτει εκείνη που δέχθηκε προτάσεις συνεργασίας από τη μισή Silicon Valley.

Αποτελεί μια από τις πιο «ζόρικες» καταστάσεις που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις στον εργασιακό σου βίο. Ένα «σκηνικό» που θα σε γεμίσει άγχος και, ενδεχομένως, νεύρα, άσχετα με το πόσο περήφανος νιώθεις για τα «κατορθώματά» σου κατά την (όποια) επαγγελματική σου πορεία. Αλλά και μια διαδικασία που, είτε σου αρέσει, είτε όχι, μπορεί να αλλάξει την ίδια σου τη ζωή.

Όλα αυτά, βέβαια, δε σημαίνουν ότι δεν υπάρχει τρόπος για να καταστήσεις μια οποιαδήποτε συνέντευξη λιγότερο «τρομακτική». Τουλάχιστον, αν λάβουμε υπόψη τους ισχυρισμούς της Jessica Poniting, αποφοίτου του φημισμένου αμερικανικού Πανεπιστημίου του Harvard, η οποία τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές που διαβάζεις έχει δεχθεί προσφορές εργασίας από κολοσσούς όπως η Google, η Apple, το Facebook, η Microsoft, η Goldman Sachs, η Morgan Stranley κ.α.

Όπως αναφέρει λοιπόν η Pointing στο προσωπικό της blog, το μυστικό για ένα επιτυχημένο interview κρύβεται στη (σωστή) λύση της ακόλουθης εξίσωσης:

Συνέντευξη = κατάλληλη προετοιμασία x άνεση

Σου φαίνεται ακαταλαβίστικο αυτό που μόλις διάβασες; Δε θα' πρεπε. Βλέπεις, όπως αναφέρει η Pointing, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις πριν από μια οποιαδήποτε συνέντευξη για δουλειά είναι να αναπτύξεις και να τελειοποιήσεις έναν «μηχανισμό επίλυσης προβλημάτων», ο οποίος και θα σου επιτρέπει να «ελίσσεσαι» με επιτυχία όποτε σου γίνεται κάποια δύσκολη ερώτηση. «Ζητούμενο εδώ είναι να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο προκειμένου να κατανοήσεις την ερώτηση» θα πει.

Έπειτα, είναι το ζήτημα της εξάσκησης η οποία, ως γνωστόν, σε κάνει πάντα καλύτερο. Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, η Pointing προτείνει κάτι που φαντάζει αυτονόητο: να προγραμματίζεις τη συνέντευξη για τη δουλειά που πραγματικά σε ενδιαφέρει τελευταία, μετά από όλα τα υπόλοιπα interviews που, ενδεχομένως, θα πρέπει να δώσεις «μαζεμένα» σε κάποια περίοδο που ψάχνεις για δουλειά, μιας και «με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις εκμεταλλευτείς τα ραντεβού που προηγούνται προκειμένου να προετοιμαστείς κατάλληλα για το interview εκείνο που σε νοιάζει περισσότερο [...] ενώ παράλληλα θα νιώθεις πιο χαλαρός, πολύ δε περισσότερο αν κάποια από τις συνεντεύξεις που έχουν προηγηθεί έχει οδηγήσει στο να σου γίνει κάποια επίσημη πρόταση -βλέπεις, είναι ένα πράγμα να έχεις στα χέρια σου κάτι και να ψάχνεις για κάτι καλύτερο και εντελώς διαφορετικό να αναζητάς την επόμενή σου δουλειά ενώ είσαι άνεργος και οι υποχρεώσεις τρέχουν».

Τέλος, για την Pointing, εκτός από τις ερωτήσεις εκείνες που εξετάζουν τα λεγόμενα «αντικειμενικά προσόντα» που αναφέρονται στο βιογραφικό σου (όπως, φερ' ειπείν, η γνώση ξένων γλωσσών, το πόσο καλά γνωρίζεις να χειρίζεσαι υπολογιστή και, κυρίως, οι τίτλοι σπουδών) ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι ερωτήσεις εκείνες που εστιάζουν σε θέματα χαρακτήρα και συμπεριφοράς, οι οποίες και θα «μαρτυρήσουν» εν τέλει στον άνθρωπο με τον οποίο μιλάς πτυχές του χαρακτήρα σου και ειδικότερα αν και κατά πόσο είσαι ομαδικός παίκτης, τις σχέσεις που είχες αναπτύξει με τους προηγούμενους εργοδότες σου και, γενικότερα, αν είσαι ένας άνθρωπος που, τελικά, μπορεί να «φτιάξει» ή να χαλάσει την ψυχολογία της ομάδας στην οποία εργάζεται.

«Ωστόσο, ακόμη και το πόσο πειστικός θα φανείς απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, είναι τελικά θέμα προετοιμασίας» διαβεβαιώνει κατηγορηματικά η Pointing.

Αν μη τι άλλο, κάτι παραπάνω θα ξέρει...

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr