To Self'it είναι ένας real time city explorer που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες με άτομα που βρίσκονται στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή. Δημιουργήθηκε αρχικά από τον Θέμη Δρακωνάκη και τον Σωτήρη Κανηρά, οι οποίοι και μίλησαν στο epixeiro.gr, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν στην ομάδα ο Κωνσταντίνος Ρέππας και ο Κωνσταντίνος Λούντζης.
Στόχος του Self'it είναι να κάνει εύκολη και ταυτόχρονα διασκεδαστική την εξερεύνηση της κάθε περιοχής με επίκεντρο τις φωτογραφίες όσων βρίσκονται εκεί real-time ή όσων πέρασαν από εκεί κάποια στιγμή.
Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Self’it και ποια τα οφέλη;
Το Self'it είναι ένα location based app που επικεντρώνεται στον χώρο και τον χρόνο όπου ανέβηκε η φωτογραφία. Έτσι, σε κάθε περιοχή βλέπουμε φωτογραφίες ανθρώπων που ανέβασαν φωτογραφία στο συγκεκριμένο μέρος και εμφανίζεται μόνο σε όσους βρίσκονται εκεί, μπορούμε να ξέρουμε τι “αρέσει” περισσότερο στα άτομα που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή και να συνομιλήσουμε με όσους είναι εκεί.
Αν κάποιος έχει μια ιδέα, το οφείλει στον εαυτό του να ξεκινήσει!
Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Τι παραπάνω προσφέρει το Self' it από άλλα κοινωνικά δίκτυα;
Το Sef'it είναι όχι απλά ένας τρόπος να συνδυάζεις εμπειρίες με διάφορους τόπους και να τις μοιράζεσαι με άτομα που βρίσκονται εκεί, αλλά και να βιώνουν τα άτομα κοινές εμπειρίες και καταστάσεις. Στο Self'it ζωντανεύουμε κάθε πόλη μέσα από τα μάτια όσων πέρασαν από αυτήν, λειτουργώντας έτσι ως ο απόλυτος τουριστικός οδηγός. Κάθε λειτουργία του Self'it εξυπηρετεί το default της ιδέας που είναι το real place, real time.
Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;
H αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα location based app όπου κάθε φωτογραφία θα είχε υποχρεωτική την τοποθεσία και θα εμφάνιζε τις top φωτογραφίες κάθε περιοχής. Το concept και ο προσανατολισμός που έχουμε σήμερα ήρθε μετά από αρκετά pivots που έγιναν με βάση την ανάλυση αγοράς, το feedback του κόσμου και την εμπειρίας στο συγκεκριμένο χώρο.
Τι εμπόδια έχετε συναντήσει και πώς τα ξεπεράσατε;
Στην αρχή, η οικονομική κρίση και η τάση των Ελλήνων να βλέπουν τους 20χρονους σαν “παιδιά” που δεν μπορούν να πάρουν στα σοβαρά, μας έφερε αντιμέτωπους με αρκετή δυσπιστία. Ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα έχει τεράστια εμπειρία και γνώση, σε λίγους όμως κλάδους και αγορές. Ωστόσο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, που φαίνεται στους χιλιάδες χρήστες που χρησιμοποιούν το Self'it.
Υπάρχουν κάποια νέα features για την εξέλιξη του app που σκέφτεστε;
Η νέα έκδοση που είναι τώρα διαθέσιμη αλλάζει ολοκληρωτικά το design και προσθέτει δύο νέες λειτουργίες.
- Το chat, που δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με άτομα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή
- Οι Secret Photos, όπου κάθε χρήστης θα μπορεί να βγάλει μια φωτογραφία σε ένα μέρος και να την κρύψει εκεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να τη δει κάποιος άλλος όταν βρεθεί εκεί.
Τι θέλετε να δείτε η Self’it να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;
Θεωρούμε ότι τα location based services θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη χρήση των εφαρμογών και στον τρόπο που γίνονται οι αγορές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία εταιρία που θα διευκολύνει τόσο τους χρήστες όσο και τους επαγγελματίες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Self'it ως εργαλείο ανάλυσης δεδομένων για real-time διαφήμιση. Και κυρίως με στόχο να δημιουργούμε κάτι που αρέσει στον κόσμο. Αυτό είναι για εμάς πραγματική επιτυχία.
Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;
Μπορείς να κάνεις τα πάντα αν έχεις όρεξη, γνώσεις, ικανότητες και τους κατάλληλους ανθρώπους. Σίγουρα όμως για να γίνει το επόμενο βήμα, μετά από ένα σημείο, το κεφάλαιο είναι απαραίτητο.
Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;
Από την μικρή ως τώρα εμπειρία μας, μπορούμε να πούμε ότι αν κάποιος έχει μια ιδέα, το οφείλει στον εαυτό του να ξεκινήσει. Το να μην προσπαθήσεις δεν οδηγεί πουθενά. Και η αποτυχία έχει τα θετικά της, καθώς το “ταξίδι” θα έχει προσφέρει τεράστια μαθήματα και εμπειρίες. Το βασικότερο όμως είναι ότι όταν ξεκινάς με μία ιδέα, να μην φοβάσαι να την αλλάξεις και να την προσαρμόζεις σε κάθε νέα πραγματικότητα.
Σχόλια