Η ARMACAD, με ιδρυτή τον Khachik Gevorgyan από την Αρμενία, προσφέρει λύσεις στους ανθρώπους ανά τον κόσμο που αναζητούν συνεχώς νέες ευκαιρίες για να επεκτείνουν τις γνώσεις τους μέσα από την εκπαίδευση, και παράλληλα βοηθάει τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να διαδώσουν πληροφορίες για τις υποτροφίες τους, καλοκαιρινά προγράμματα και ευκαιρίες σπουδών σε ένα διεθνές κοινό.
Η ARMACAD ιδρύθηκε στο YEREVAN της Αρμενίας ως μία mailing λίστα, με σκοπό να διανέμει πληροφορίες για ακαδημαϊκές πληροφορίες διεθνώς. Το 2014, ύστερα από πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα της εφαρμογής στην οποία δημοσιεύονται δεκάδες συνέδρια, καλοκαιρινά προγράμματα, υποτροφίες και άλλες ευκαιρίες σε καθημερινή βάση και αποστέλλονται σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη. Έκτοτε, χιλιάδες φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές έχουν επωφεληθεί από την ενημέρωση που προσφέρει η ARMACAD για κάθε είδους ακαδημαϊκές ευκαιρίες.
Πώς ακριβώς λειτουργεί η ARMACAD και πώς μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν οι Έλληνες φοιτητές;
Η ARMACAD μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής, ερευνητής και καθηγητής από την Ελλάδα, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα και να πλοηγηθεί ανάμεσα σε χιλιάδες σχετικές ανακοινώσεις και να ανακαλύψει συνέδρια, σεμινάρια, υποτροφίες και επιχορηγήσεις. Μπορούν επίσης να κάνουν εγγραφή στην σελίδα, να διαλέξουν τους επιστημονικούς κλάδους που τους ενδιαφέρουν και στην συνέχεια να λαμβάνουν εβδομαδιαία newsletter πάνω στο σχετικό περιεχόμενο. Ενώ από την άλλη, ελληνικά πανεπιστήμια μπορούν να δημοσιεύσουν δικές τους ανακοινώσεις και προγράμματα, με αποτέλεσμα να προσελκύσουν περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό.
Η δοκιμή του προϊόντος σε μικρή κλίμακα μπορεί να βοηθήσει πολύ ώστε να το επικυρώσετε και να κατακτήσετε νέες αγορές καθώς και τις καρδιές των καταναλωτών
Ποια ήταν η έμπνευση για την δημιουργία της ARMACAD;
Πριν από μερικά χρόνια, ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω μια υποτροφία λόγω έλλειψης πληροφοριών στο ίντερνετ. Παρ'όλα αυτά, μερικοί φοιτητές έστελναν αιτήσεις και εκμεταλλευόντουσαν μοναδικές ευκαιρίες δεχόμενοι υποτροφίες για την συνέχιση των σπουδών τους. Το πρόβλημα ήταν το μονοπώλιο της διανομής ακαδημαϊκών ευκαιριών. Μερικοί υπεύθυνοι πανεπιστημίων λάμβαναν ανακοινώσεις για κάποιες ευκαιρίες και τις προωθούσαν αποκλειστικά σε φοιτητές που γνώριζαν. Λόγω έλλειψης πληροφοριών και ανταγωνισμού, οι αιτούντες είχαν μεγαλύτερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σε συνέδρια και πανεπιστήμια, σε καλοκαιρινά προγράμματα και να δεχτούν επιχορηγήσεις. Σκέφτηκα πως αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να αλλάξει. Πολλοί εξαιρετικοί επιστήμονες στην Αρμενία και σε άλλες χώρες αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Η ARMACAD κατάφερε να σπάσει αυτό το μονοπώλιο προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε κάθε άτομο να συμμετάσχει σε διεθνή ή τοπικά ακαδημαϊκά προγράμματα.
Τι έχετε κατορθώσει ως τώρα;
Μέχρι στιγμής πάνω από 40 χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές από όλους τους κλάδους έχουν εγγραφεί στην ARMACAD ενώ πάνω από 20 χιλιάδες ανακοινώσεις έχουν δημοσιευτεί σχετικά με υποτροφίες, ερευνητικές υποτροφίες, καλοκαιρινά προγράμματα και συνέδρια. Επίσης, περίπου 200 διεθνή Πανεπιστήμια, ιδρύματα και ΜΚΟ συνεργάζονται μαζί μας και μας βοηθούν στο έργο μας.
Ποιο είναι το όραμά σας για την ARMACAD;
Περίπου 2 εκατομμύρια ανακοινώσεις δημοσιεύονται κάθε χρόνο πάνω σε διαφορετικές ακαδημαϊκές ευκαιρίες. Στόχος μας στην ARMACAD είναι να παρουσιάσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες στην σελίδα μας με σκοπό να βοηθήσουμε όλους τους φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από όλους τους κλάδους για να μπορούν να βρίσκουν ότι χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το επόμενο ακαδημαϊκό τους βήμα. Παράλληλα, σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε όλα τα Πανεπιστήμια, ιδρύματα και ΜΚΟ του κόσμου, οι οποίες προσφέρουν αυτού του είδους τις ευκαιρίες, σε μία πλατφόρμα.
Είναι εφικτό για κάποιον να δημιουργήσει μια startup δίχως χρήματα και επενδυτές;
Ναι φυσικά και είναι. Εξάλλου και εμείς ξεκινήσαμε χωρίς κάποια χρηματοδότηση, αλλά βέβαια μια καλή επένδυση είναι απαραίτητη σε επόμενα στάδια ανάπτυξης. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις την αρχή και αρκεί να έχεις απλά το κίνητρο, την ενέργεια και την αφοσίωση στο έργο σου.
Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα;
Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουν κάτι που θα είναι χρήσιμο στους ανθρώπους ή επιχειρήσεις και να τους θέσετε το ερώτημα αν τους αρέσει αυτό που δημιουργείτε. Μερικές φορές οι επιχειρηματίες σπαταλάνε πολύ χρόνο για την δημιουργία ενός προϊόντος το οποίο όταν τελικά βγαίνει στην αγορά έχει μικρή απήχηση. Η δοκιμή του προϊόντος σε μικρή κλίμακα μπορεί να βοηθήσει πολύ ώστε να το επικυρώσετε και να κατακτήσετε νέες αγορές καθώς και τις καρδιές των καταναλωτών.
Σχόλια