
Αρκεί να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τα "Ηλιοτρόπια" ή την “Ανθισμένη Αμυγδαλιά” του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, τους δεκάδες πίνακες με τα λουλούδια και τα μπουκέτα του Κλωντ Μονέ και τα μεγεθυμένα, έντονα άνθη στους πίνακες της Τζόρτζια Ο'Κιφ.
Στην πραγματικότητα, θα πρέπει κανείς να έχει μια πολύ κακή σχέση με την τέχνη ώστε όταν αντικρίσει μια σύνθεση λουλουδιών της Δέσποινας, να μην του έρθουν αυτομάτως στο μυαλό πίνακες νεκρής φύσης, σύγχρονα γλυπτά ή γνωστα έργα τέχνης με λουλούδια, όμοια με εκείνα που σαν εικόνες σπάνε στα χιλιάδες κυριολεκτικά κομματάκια των παζλ.
Συνθέσεις που στολίζουν ανθισμένες αφηγήσεις
Λουλούδια με έντονους χρωματισμούς, μα βγαλμένα ξεκάθαρα από την ίδια παλέτα, με μια φυσική ασυμμετρία που εκφράζεται με διαφορετικά μήκη και λουλούδια που κοιτάζουν συχνά φαινομενικά αυτόβουλα προς διάφορες κατευθύνσεις.
Κατευθύνσεις που δίνουν την αίσθηση ότι καταλαμβάνουν τον δικό τους χώρο, στη μεριά που το καθένα βρίσκει το δικό τους φως, υπενθυμίζοντας μας με έναν τρόπο πιο άμεσο και μεστό ότι είναι ζωντανοί οργανισμοί που αναπνέουν.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αφού μπουν σε βάζο και βρεθούν σε ένα δωμάτιο σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, με την ντελικάτη τους δυναμική αλλάζουν αυτομάτως την αίσθηση του χώρου που φρεσκάρεται, ζωντανεύει και ευωδιάζει.
Στην Αθήνα λοιπόν ανθίζει ένα brand που επαναπροσδιορίζει την τέχνη των λουλουδιών αγκαλιάζοντας την διαχρονική και παράλληλα την σύγχρονη αισθητική και μια φιλοσοφία που παντρεύει την αγάπη για τη φύση, την εποχικότητα και την αισθητική, το Eikō Flowers.
Η τεχνική σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα του Eikō Flowers δημιουργεί φρέσκιες ανθοσυνθέσεις που αφηγούνται ιστορίες: για γάμους, επετείους, δείπνα και χαρές, για φωτογραφήσεις, βίντεο και εταιρικές εκδηλώσεις αλλά και για τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μέσω μιας συνδρομητικής υπηρεσίας.
Συμβουλές για τη διατήρηση των λουλουδιών:
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν, η Δέσποινα Ισοπούλου και το Eikō Flowers μοιράζεται με την στήλη Choices Weekend συμβουλές για να διατηρήσουμε τα λουλούδια μας φρέσκα για περισσότερο.
Για την προετοιμασία του βάζου μας
Πριν τοποθετήσουμε τα λουλούδια μέσα στο βάζο είναι κρίσιμο να το καθαρίσουμε σχολαστικά. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό και σαπούνι, και αν είναι δυνατόν, λίγη χλωρίνη ή ξύδι για να απολυμάνουμε το βάζο από βακτήρια και μύκητες αφού αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών.
Γεμίζουμε το βάζο με φρέσκο, δροσερό νερό, το οποίο ανανεώνουμε κάθε δύο ημέρες, ή και καθημερινά αν είναι δυνατόν. Μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά και μερικές σταγόνες ξύδι μέσα στο νερό ώστε να εμποδίσουμε την ανάπτυξη βακτηρίων.
Τέλος τοποθετούμε το βάζο σε δροσερό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και πηγές θερμότητας, όπως είναι καλοριφέρ ή τα τζάκια.
Για την φροντίδα των λουλουδιών
Όταν φέρουμε τα λουλούδια στο σπίτι, κόβουμε αρχικά τους μίσχους λοξά κατά 1-2 εκατοστά. Αυτό επιτρέπει στα λουλούδια να απορροφούν καλύτερα το νερό.
Επαναλαμβάνουμε το κόψιμο των μίσχων κάθε φορά που αλλάζουμε το νερό ενώ προτιμούμε να κόβουμε τους μίσχους κάτω από τρεχούμενο νερό.
Αφαιρούμε όλα τα φύλλα που θα βρεθούν κάτω από τη στάθμη του νερού καθώς αυτά τα φύλλα θα σαπίσουν κάνοντας τα λουλούδια μας να ζήσουν λιγότερο.
Τέλος αφαιρούμε τα μαραμένα λουλούδια και φύλλα, για να μην μολύνουν και τα υπόλοιπα.
Σχόλια