Η Geomiso ιδρύθηκε για να διαθέσει διεθνώς το ομώνυμο πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και σχεδιασμού, το οποίο ενσωματώνει πλήρως σε μία ενιαία λύση τις τεχνολογίες Computer-Aided Design (CAD) και Computer-Aided Engineering (CAE).. Το Geomiso σχεδιάζει και αναλύει πιο αποδοτικά, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, έργα μηχανολόγου, ναυπηγού, πολιτικού μηχανικού με οσοδήποτε πολύπλοκη γεωμετρία. Πρόκειται για επταετή έρευνα, την οποία πραγματοποίησαν οι Γεώργιος Καραΐσκος και Χρήστος Γκρίτζαλης μαζί με τον Παναγιώτη Καρακίτσιο, ο οποίος και μίλησε στο epixeiro.gr.
Τι το ξεχωριστό έχει η Geomiso;
Η Geomiso διαθέτει πράγματι κάτι ξεχωριστό, το ομώνυμο λογισμικό της. Πρόκειται για διασπαστική καινοτομία, η οποία συνδέει πλήρως τον σχεδιασμό του έργου με την ανάλυσή του από τον μηχανικό, εκμηδενίζει το γεωμετρικό σφάλμα, αυξάνει σημαντικά την ακρίβεια της ανάλυσης και περιορίζει κατακόρυφα το υπολογιστικό κόστος. Δημιουργείται υψηλή προστιθέμενη αξία τόσο για τον ίδιο τον μηχανικό, ο οποίος διεκπεραιώνει πιο εύκολα και γρήγορα τη μελέτη του και μάλιστα με ένα μόνο λογισμικό, όσο και για ευρύ φάσμα βιομηχανιών, των οποίων η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται μέσω του σημαντικού περιορισμού του κόστους σχεδιασμού & ανάλυσης πρωτοτύπου και της δραστικής μείωσης του time-to-market, ενώ το τελικό προϊόν προκύπτει βελτιστοποιημένο.
Μας αξίζει κάτι καλύτερο από το να συμβάλουμε στο τρίτο κύμα μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων
Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;
Θυμάμαι ακόμη εκείνο το απόγευμα που προγραμμάτισα τις πρώτες γραμμές κώδικα. Ήταν Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010, όταν ο Καθηγητής μου, Μανόλης Παπαδρακάκης μου εξιστορούσε για τον αείμνηστο Ιωάννη Αργύρη, ο οποίος θεμελίωσε το 1960 τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων. Τότε, συνειδητοποίησα το κενό στη διεθνή αγορά για ένα πρόγραμμα με διττή CAD/ CAE φύση, το οποίο θα ενοποιήσει τον βιομηχανικό σχεδιασμό ενός προϊόντος με την υπολογιστική του δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες.
Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;
Επιτυχία είναι να αφήσεις το στίγμα σου και να διορθώσεις έστω και στο ελάχιστο τα κακώς κείμενα της εποχής σου. Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα, το Geomiso, έχει λάβει συνολικά επτά πανελλαδικές διακρίσεις («Η Ελλάδα Καινοτομεί!» 2015, Angelopoulos Fellowship Continuation Grant 2016, Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, «i-bank» 2015, Angelopoulos CGIU Fellowship 2015, πρώτο βραβείο «ideatree» 2014) με πιο πρόσφατη το Athens Startup Awards 2017. Καθοριστική είναι η ένταξη στο Angelopoulos 100 της Γιάννας Αγγελοπούλου, έναν θεσμό με διεθνή αντίκτυπο, που αναδεικνύει τις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας.
Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα
Μοιραζόμαστε όλοι στη Geomiso το ίδιο πάθος για προγραμματισμό και έρευνα, την ίδια αγάπη για την υπολογιστική μηχανική και την ίδια αγωνία να παρακολουθούμε το λογισμικό να εξελίσσεται ημέρα με την ημέρα. Το τρίπτυχο αυτό σε συνδυασμό με το όραμα της εταιρείας για τη διάσπαση των διεθνών αγορών CAD/ CAE διατηρεί ζωντανό το κίνητρό μας για σκληρή εργασία. Επιπρόσθετα, η ίδια η οικονομική κρίση υπήρξε η πιο αποτελεσματική κινητήριος δύναμη για εμάς.
Ποιο είναι το όραμα σας;
Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε και να ηγηθούμε της νέας ενοποιημένης διεθνούς αγοράς CAD/ CAE, να βελτιώσουμε τον τρόπο σκέψης και εργασίας των μηχανικών σε παγκόσμιο επίπεδο και να αναδείξουμε τη νέα γενιά μηχανικών, η οποία θα είναι πιο εξοικειωμένη με το Computer-Aided Design, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίες για Έλληνες προγραμματιστές και μηχανικούς και να συμβάλουμε στο ΑΕΠ της Ελλάδας.
Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;
Φυσικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι όραμα και πάθος, τα οποία είναι αρκετά για να φέρουν αργά ή γρήγορα καινοτομία και επενδυτή. Στην Ελλάδα, η ακαδημαϊκή έρευνα δε συνδέεται με τη βιομηχανία, κάτι το οποίο η πολιτεία αντιμετωπίζει την τελευταία πενταετία με τη δημιουργία θερμοκοιτίδων και διαγωνισμών καινοτομίας, με αποτέλεσμα να ευνοείται πλέον η νεανική επιχειρηματικότητα. Το Geomiso αποτελεί προϊόν της ελληνικής κρίσης.
Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;
Θα τους συμβούλευα να ακολουθήσουν το όνειρό τους, να παραμείνουν προσηλωμένοι στο όραμά τους και να αψηφούν τις δυσκολίες της εποχής. Η σκληρή δουλειά και η πίστη στο project τους σίγουρα θα τους ανταμείψουν. Σημαντικό είναι να επιλέξουν σωστά τους συνεργάτες τους, ειδικά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια. Μας αξίζει κάτι καλύτερο από το να συμβάλουμε στο τρίτο κύμα μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων.
Σχόλια