
Τα Σαββατοκύριακα του κάθε μήνα όσο και να θέλουμε το αντίθετο, δεν πολλαπλασιάζονται, την στιγμή που τα νέα εστιατόρια της πόλης αυξάνονται και μας υπόσχονται νόστιμα πιάτα, συνεχώς.
Και επειδή συνήθως όταν τελικά φτάνει το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο, τότε είναι που έχουμε ξεχάσει ποιό νέο μέρος ήταν εκείνο που θέλαμε να γευματίσουμε για πρώτη φορά, τα καθαρογράψαμε σε μια λίστα, να τα έχουμε έτοιμα χωρίς να παρατείνουμε την ανυπομονησία μέχρι να φτάσουμε και να διαλέξουμε τη θέση μας στα πιο ξέγνοιαστα και απολαυστικά τραπέζια της εβδομάδας.
Meigma
Το "Meigma" είναι ένα μεζεδοπωλείο νέας γενιάς που άνοιξε στον Κεραμεικό και όπως φανερώνει και το όνομά του, ξεχωρίζει για τον δημιουργικό συνδυασμό γεύσεων καθώς η κουζίνα του εστιάζει στην ανάμειξη διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων και αναμνήσεων δημιουργώντας γεύσεις και συνδυασμούς αναπάντεχους.
Η Μαρίνα Χρονά, γνωστή από το γευστικό Ρίνι δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας σερβίρει μικρά πιάτα που χωρούν από νησιώτικους μεζέδες, φάβα φουρνιστή και μικρά κασιώτικα ντολμαδάκια μέχρι χόρτα με γαρίδες αχνιστές, σνίτσελ και raviolini.
Πιατάκια που αποζητούν τη συνοδεία μία ή περισσότερων από τις 70 οινικες ετικέτες, συνήθως ήπιων παρεμβάσεων ή κάποιο απόσταγμα που υπάρχει στον κατάλογο.
Τα Σαββατοκύριακα μάλιστα υπάρχει brunch μενού όπου μεταξύ άλλων βρίσκουμε pancakes μπομπότας με φέτα και φρέσκα φρούτα και τραχανά με κατσικίσιο γάλα και καβουρδισμένα φουντούκια.
Αθηνέζα
Η "Αθηνέζα" αυτοπροσδιορίζεται ως φουρνομπραντσάδικο. Έχει πρόσωπο, κόκκινο, το βρίσκουμε σε ταμπέλες και T-shirts, μεγάλες βλεφαρίδες και μεγάλη αγάπη για τις φοκάτσιες και το φλιπεράκι.
Βρίσκεται στην Πλατεία του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι και είναι ένα νέο μέρος για να φάμε φοκάτσια συνοδεία χυμού ή μοσχομυριστού καφέ. Η τραγανή τους κρούστα, η ελαφρώς λαδερή υφή και το αφράτο εσωτερικό φιλοξενούν πληθωρικά υλικά και νόστιμους συνδυασμούς, όπως κοτόπουλο με πουρέ καρότου, κρέμα τυριού και πίκλες αγγουριού, γαλοπούλα με μοτσαρέλα και αγιολί και τσορίθο με λιαστή ντομάτα και τσαλαφούτι καθώς και vegan-νηστίσιμες προτάσεις με λαχανικά όπως κολοκύθι και μελιτζάνα.
La Suite
Φυσικά εδώ δεν αδημονούμε για να βρεθούμε σε κάποιο νέο εστιατόριο αλλά σε ένα από τα πλέον αγαπημένα με τη μαγευτικότατη θέα στην Αθήνα από τα ψηλά του λόφου του Λυκαβηττού.
Μετά την ανανέωση στον χώρο τέχνης στο ισόγειο, δεν βλέπουμε την ώρα λοιπόν να δοκιμάσουμε και το επετειακό μενού του εστιατορίου La Suite, που υπογράφει και εκτελεί ο σεφ Στέφανος Παπανικολάου στον 6ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου St George Lycabettus, το οποίο μόλις συμπλήρωσε τα 50 χρόνια λειτουργίας του.
Armando
Ακόμα μία νέα και ενδιαφέρουσα άφιξη στον Κεραμεικό και την οδό Σαλαμίνος που κρύβει κάτι από τα ταξίδια μας στην Ιταλία και τις πλείστες πιτσαρίες νέας γενιάς που αποτίουν φόρο τιμής στην Νάπολη και την πίτσα χρησιμοποιώντας τη μορφή του Diego Armando Maradona.
Στη νέα πιτσαρία το μωσαϊκό στο πάτωμα συναντά τη δυνατή μουσική, τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, το light πρωινό αρτοσκευάσματα, αυγά, σάντουιτς και καλό καφέ και μετά τις 18.00, την πίτσα σε 10 γευστικές εκδοχές (5 κλασικές/5 signature) και το 72 ωρών ωρίμανσης ζυμάρι και ένα άκρως εντυπωσιακό κουτί πίτσας.
Slow Athens
Μια διαφορετική, πυκνοκατοικημένη περιοχή και μια πλατεία. Η πλατεία Ηπειρωτών στο Γαλάτσι κοντά στην οδό Τραλλέων. Εκεί βρίσκεται το ψηλοτάβανο Slow.
Ένα νέο μέρος που περιστρέφεται αργά γύρω από τον πυρήνα του specialty coffee καθώς και μιας καθημερινής γκάμας με φρέσκες ζυμαρένιες γλυκές και αλμυρές παρασκευές. O καφές εκχυλίζεται αργά και το ζυμάρι ωριμάζει με την ησυχία του δικαιώνοντας το όνομα του.
Ο καφές, τα κρουασάν σοκολάτας και αμυγδάλου, τα ρολά κανέλας και κάρδαμου, και οι φοκάτσιες δίνουν τη θέση τους στην ανοιχτή κουζίνα σε διάφορες επιλογές προζυμένιας πίτσας που συνδυάζονται λίγο αργότερα με ελληνικές ετικέτες κρασιών ήπιας οινοποίησης και μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες όπως φυσικά της γειτονικής 608 από τη ζυθοποιία του Γαλατσίου που εμπνέεται από το λεωφορείο που έχει την αφετηρία του στην περιοχή.
Σχόλια