NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

BaketheClick: Η εύκολη συνταγή της Γεωργίας για να φτιάξουμε μιλφέιγ το Σαββατοκύριακο

BaketheClick: Η εύκολη συνταγή της Γεωργίας για να φτιάξουμε μιλφέιγ το Σαββατοκύριακο

Αν κάτι μας θυμίζει πως ήρθε το Σαββατοκύριακο είναι οι διαδικασίες στις οποίες, μάλλον, δεν θα μπαίναμε τις καθημερινές.

Μια αλλαγή ρυθμού, μερικές ανάσες πιο βαθιές, πιο ήρεμες και λίγα περισσότερα πηγαία χαμόγελα είναι που θα μας οδηγήσουν τελικά να πάμε εκείνη τη μεγάλη βόλτα με τα πόδια, να μαζέψουμε λίγα αγριολούλουδα ή βοτσαλάκια σε μια εκδρομή αλλά και μαγειρέψουμε με όρεξη.

Χωρίς απαραίτητα να σπαταλήσουμε ώρες αλλά με την προσδοκία να δημιουργήσουμε κάτι που δεν απολαμβάνουμε κάθε μέρα. Ένα ιδιαίτερο φαγητό ή ένα γλυκό που θα μοιραστούμε με πρόσωπα αγαπημένα για να μας φτιάξει, λίγο ακόμα, την ημέρα.

Από την Γεωργία με αγάπη

Η εικονιζόμενη λοιπόν είναι Γεωργία και είναι δημιουργός του Bake the Click. Δημιουργώντας την σελίδα της, θέλησε να παντρέψει τις δύο μεγάλες της αγάπες, το ποιοτικό φαγητό και τη φωτογραφία.

georgia-bake-theclick.jpg?mtime=20250120181208#asset:523143


Βασιζόμενη στις τεχνικές φωτογραφίας φαγητού, προσθέτοντας την αισθητική της στο στήσιμο των πιάτων και αναμιγνύοντας καλά τον θεατή στην όλη διαδικασία ώστε να δοκιμάσει τις συνταγές της, ξεκίνησε να δημιουργεί περιεχόμενο για brands στο σπιτικό-στούντιο της.

Μια λοιπόν από αυτές τις εύκολες, μαμαδίστικες συνταγές είναι που μοιράζεται με το Choices Weekend αυτό το Σαββατοκύριακο. Με πίστη στις ισορροπημένες, χωρίς πληθώρα υλικών συνταγές που κρατούν την ουσία της νοστιμιάς μας βοηθά να φτιάξουμε το μιλφέιγ της με σφολιατίνια.

Η συνταγή για μιλφέιγ σε ποτηράκια

millefeuille-3-1.jpg?mtime=20250120181541#asset:523147

Υλικά

2 πακέτα σφολιατίνια (400 γρ)

1 λίτρο γάλα

330 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ κορν φλάουρ

½ λοβός βανίλιας κομμένος κατά μήκος

150 γρ ζάχαρη

2 αυγά

5 κρόκοι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία (6/9).
  • Προσθέτουμε το λοβό βανίλιας ανοιγμένο κατά μήκος και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε μπολ αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τ΄ αυγά με το σύρμα ανάδευσης.
  • Προσθέτουμε σε ροή κλωστής μέρος του ζεστού γάλακτος στο μπολ με το μείγμα αυγών, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε όλο το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, ενσωματώνοντας το κατά τον ίδιο τρόπο και ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα ανάδευσης.
  • Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα.
  • Τοποθετούμε σε πορσελάνινο ή γυάλινο σκεύος, κατά προτίμηση, και σκεπάζουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη εφαπτόμενη στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα.
  • Αφήνουμε κατά μέρος να πέσει η θερμοκρασία της και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
  • Αφού κρυώσει η κρέμα, την χτυπάμε με μίξερ χειρός ώστε ν’ αφρατέψει.
  • Σε παραλληλόγραμμο σκεύος 20 x 25 εκ. στρώνουμε τα σφολιατίνια.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε μια στρώση σφολιατίνια και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Κρατάμε λίγα σφολιατίνια, τα θρυμματίζουμε και τα πασπαλίζουμε πάνω από την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Σημειώσεις

1. Ο μισός λοβός βανίλιας είναι αρκετός για την κρέμα, εφόσον χρησιμοποιήσουμε όλα τα σποράκια που περιέχει. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε κατά μήκος το λοβό, ξύνουμε προσεκτικά το εσωτερικό του και τοποθετούμε στην κρέμα και το λοβό και τα σποράκια.

2. Την κρέμα ζαχαροπλαστικής την φτιάχνουμε αποβραδίς. Μ’ αυτό τον τρόπο, δεν καθυστερούμετην επόμενη ημέρα στη συναρμολόγηση του γλυκού.

3. Στην περίπτωση που δεν σερβίρουμε απευθείας και θέλουμε να κρυώσει πιο πολύ το γλυκό, το τοποθετούμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένα σφολιατίνια και ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρισμα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι στρώσεις από σφολιατίνια θα μαλακώσουν ελαφρά από την υγρασία της κρέμας.

4. Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr