Ο αεροπορικός όμιλος Lufthansa προγραμματίζει την πρόσληψη περίπου 10.000 νέων υπαλλήλων για το 2025, επισημαίνοντας τη σταδιακή ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου μετά την πανδημία του COVID-19. Αυτός ο σχεδιασμός υπογραμμίζει την ανανεωμένη δυναμική της βιομηχανίας, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται σε διεθνές επίπεδο.
Αντιστοίχως, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η εξαγορά του ιταλικού αερομεταφορέα ITA.
Με αφορμή την επέκταση των δραστηριοτήτων της, η Lufthansa πρόκειται να προσλάβει εντός του 2025 περίπου 10.000 νέους υπαλλήλους.
Στην Lufthansa Technik θα προστεθούν 2.000 θέσεις, ενώ αναζητούνται περίπου 800 πιλότοι. Ευκαιρίες απασχόλησης θα υπάρχουν επίσης για πληρώματα καμπίνας, τεχνικά επαγγέλματα, διοίκηση και υπηρεσίες εδάφους.
Σημειώνεται πως περισσότερες από τις μισές θέσεις αφορούν το εσωτερικό της Γερμανίας.
Πρόσληψη 13.000 υπαλλήλων το 2024
Σε συνέχεια της περικοπής 30.000 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιριών στην Ευρώπη έκανε γνωστό ότι κατά το 2024 έλαβε 350.000 αιτήσεις και προσέλαβε τελικά 13.000 υπαλλήλους και θα συνεχίσει να αυξάνει το προσωπικό της.
Στο σύνολο, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους σε 90 χώρες.
Αντιστοίχως, από την πλευρά της, η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV) προβλέπει ότι οι καταναλωτικές ταξιδιωτικές δαπάνες θα συνεχίσουν φέτος να αυξάνονται, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Εξαγορά της ITA από τη Lufthansa
Σημαντικές επιδόσεις αναμένεται να καταγράψει και πάλι ο Νότος και την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, εκτιμάται ότι θα οριστικοποιηθεί και η εξαγορά της ITA από τη Lufthansa, με στόχο την ενίσχυση της δραστηριότητας στην νοτιοευρωπαϊκή αγορά.
Όπως μεταδίδεται από την γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, η επικείμενη εξαγορά εξετάζεται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει θέσει ήδη όρους προκειμένου να μην αποκλειστούν οι ανταγωνιστές της Lufthansa, Easyjet, Air France-KLM και British Airways με Iberia.
Πηγή: ertnews.gr
Σχόλια