Τελευταία μέρα για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας - Πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες πληρωμές
Τελευταία μέρα πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας είναι η σημερινή, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και υπενθυμίζει ότι είναι κλιμακωτά φέτος τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή.
Ειδικότερα, ενώ μέχρι πέρσι τα τέλη διπλασιάζονταν από την πρώτη μέρα εκπρόθεσμης καταβολής τους, με το νέο σύστημα:
- Εάν η καταβολή ολοκληρωθεί έως και την 31η Ιανουαρίου, οι κάτοχοι υποχρεούνται να πληρώσουν επιπλέον 25% το ποσό των τελών κυκλοφορίας 2025.
- Εάν η καταβολή ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, θα επιβαρυνθούν με 50% του ποσού.
Από την 1η Μαρτίου τα ποσά των τελών κυκλοφορίας θα διπλασιάζονται.
Υπενθυμίζεται, επίσης, πώς από φέτος παρέχεται η δυνατότητα δήλωσης ψηφιακής ακινησίας για τα οχήματα.
Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το έτος 2025 και η δήλωση αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31 Δεκεμβρίου 2024 για να ισχύσει.
Πηγή: ertnews.gr
Σχόλια