Ένα παραμύθι φέρνει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στα σχολεία της Αθήνας
Το ταξίδι του στα σχολεία της Αθήνας συνεχίζει το παιδικό παραμύθι «ΜΗ με κάνεις σκουπίδι!» από τον συγγραφέα του, κ. Λάζαρο Καραούλη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΑΕΜ Α.Ε. του Δήμου Αθηναίων.
Με παιδικά χαμόγελα χαράς πλημμύρισε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «ΜΗ με κάνεις σκουπίδι!», στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου για ένα πράσινο οικολογικό περιβάλλον.
Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη, δήλωσε: «Το πρόγραμμα Οικιακής Συλλογής Βιοαποβλήτων «Ο ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ στη γειτονιά μας!» βρίσκεται σε εξέλιξη και τον Ιανουάριο του 2025 θα επεκταθεί και στη 2η Δημοτική Κοινότητα. Η παραπάνω δράση αποτελεί μια πρόβα ζωής για τα παιδιά καθώς μέσα από το παραμύθι ακολουθούν τους ήρωές του, σε όλες τους τις δοκιμασίες και ευαισθητοποιούνται σε οικολογικές πράξεις.
Διαδραστικά παιχνίδια - Διανομή μικρών καφέ κάδων ανακύκλωσης βιοαποβλήτων
Οι ήρωες του παραμυθιού, το πλαστικό μπουκάλι, το αλουμινένιο τενεκεδάκι, η μπαταρία, η εφημερίδα, το μήλο, η μπανάνα, η μπλούζα, το μπουφάν και το γυάλινο μπουκάλι, ζωντάνεψαν με τη φωνή της αφήγησης και παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια, ενώ διανεμήθηκαν στους γονείς οι μικροί καφέ κάδοι ανακύκλωσης οργανικών βιοαποβλήτων.
"Η ενεργή συμμετοχή είναι το αληθινό μήνυμα ελπίδας"
Ο διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε, κ. Καραούλης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω πόσο αγκαλιάζουν οι μικροί μαθητές το «ΜΗ με κάνεις σκουπίδι!». Αυτή η ενεργή συμμετοχή είναι το αληθινό μήνυμα ελπίδας. Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πομποί του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος και όλοι μας οφείλουμε να αποτελέσουμε τα σωστά πρότυπα για τις νέες γενιές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Στέλλα Γεροβασίλη, τα μέλη του Δ.Σ, και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, ευαισθητοποιούνται και δείχνουν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».
Σχόλια