Στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024, η Κομοτηνή φιλοξενεί την ετήσια εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 40 εκπρόσωποι από φορείς και οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών απ' όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής και με την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.
Στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024 πραγματοποιείται στην Κομοτηνή η ετήσια εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, με τη συμμετοχή 40 εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών από όλη την Ελλάδα. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και την στήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.
Σύμφωνα με τον Θεσσαλονικιό κ. Άρη Παράσχου, υπεύθυνο ελληνικού δικτύου ιδρύματος Anna Lindh,η συνάντηση γίνεται για πρώτη φορά στην Κομοτηνή, με αφορμή την ανακήρυξη της Κομοτηνής ως την πρώτη «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το 2024, η οποία άνοιξε και την αυλαία του θεσμού.
Συζήτηση προβληματισμών των νέων που βρίσκονται σε δύσκολο σταυροδρόμι
Όπως τόνισε ο κ. Παράσχου, στο πλαίσιο της συνάντησης “θα συζητηθούν οι προβληματισμοί των νέων που ζουν σε δύσκολο σταυροδρόμι της ζωής τους, χωρίς πρότυπα”. “Οι νέοι δεν είναι το μέλλον είναι το παρόν, πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως πολίτες που τώρα πρέπει να δράσουν και όχι ως πολίτες μελλοντικής γενιάς”.
Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο δεξιοτήτων με θέμα την Πολιτιστική Διαχείριση, καθώς και ένα FORUM για τη νεολαία στη σύγχρονη εποχή και τη συνεργασία των φορέων της Κ.τ.Π με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ίδρυμα Anna Lindh: Υλοποίηση δράσεων σε 42 κράτη-μέλη
Το Ίδρυμα Anna Lindh, με έδρα την Αλεξάνδρεια, είναι ο πρώτος φορέας Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας και δημιουργήθηκε από 37 κράτη μέλη. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2004 και υλοποιεί δράσεις σε 42 κράτη-μέλη, με την οικονομική αρωγή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν φορέα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμικό διάλογο ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και την υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς φιλοξενίας και σεβασμού.
Πηγή: ertnews.gr
Σχόλια