Ήταν το μακρινό πλέον 1899 με την διάθεση του πρώτου βρεφικού προϊόντος, της Farine Lactée ή διαφορετικά του «γαλακτούχον άλευρον Nestlé», όταν η ομώνυμη εταιρεία έθετε τις βάσεις για μια επιτυχημένη παρουσία ετών - και - στην ελληνική αγορά.
Από τότε μέχρι και σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας για όλα τα στάδια της ζωής, και να εφαρμόζει υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές για το περιβάλλον και την κοινωνία και φέτος γιορτάζει μια σπουδαία επέτειο στο πλαίσιο της συνεχούς παρουσίας και αδιάλειπτης προσφοράς στην ελληνική οικονομία και κοινωνία: Η Nestlé συμπληρώνει τα 125 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα!
Καινοτομίες και μεγάλη γκάμα προϊόντων για κάθε ηλικία
Στο πέρασμα των χρόνων με πλούσιες δράσεις και επιτεύγματα (σε μια ιστορία που εκτείνεται σε 3 αιώνες πρακτικά) η Nestlé κάνει πράξη τον σκοπό της με μια ευρεία γκάμα προϊόντων που γράφουν τη δική τους ιστορία: Προϊόντα όπως ο Nescafé Frappé, μια ελληνική καινοτομία που γεννήθηκε το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, τα δημητριακά πρωϊνού, φυτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα βρεφικής διατροφής και πολλά ακόμα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, σε κάθε στάδιο της ζωής τους.
Το μήνυμα του Νίκου Εμμανουηλίδη, CEO της Nestlé Ελλάς
«Τα 125 χρόνια της Nestlé στην Ελλάδα, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας για την παροχή ενός εκτεταμένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου που βασίζεται στη διαρκή έρευνα και ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στον πλανήτη. Μας τιμά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια και εμείς από την πλευρά μας τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι στη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης
Έμφαση σε Έρευνα & Ανάπτυξη
Πάνω από 5.000 ειδικοί και 23 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, που εργάζονται στα πεδία της έρευνας συσκευασιών, της ασφάλειας τροφίμων, των κλινικών μελετών, του αγροδιατροφικού τομέα και της επιστήμης υγείας και διατροφής: Με αυτήν την προσέγγιση που συνάδει με τον στρατηγική στόχευση για ασφάλεια, καινοτομία και αφοσίωση προς τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και της κοινωνίας, η Nestlé διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο Έρευνας & Ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων.
Στο επίκεντρο η αειφόρος ανάπτυξη, δίπλα στον άνθρωπο και το περιβάλλον
Ωστόσο, η μακρόχρονη πορεία της εταιρείας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει καθημερινά στην ελληνική οικογένεια, αλλά και των υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών που εφαρμόζει καθώς και των ανθρώπων της, που αποτελούν το πολυτιμότερο εφόδιο της.
Πιο αναλυτικά, η εταιρεία διαθέτει δυο εργοστάσια:
- στα Οινόφυτα Βοιωτίας: Εδώ λαμβάνει χώρα η παραγωγή όλης της γκάμας του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, συσκευάζεται ο στιγμιαίος καφές Nescafé και από το 2019 παράγεται και ο espresso Buondi Craft
- στο Μοναστηράκι Βόνιτσας: εδώ παράγεται και εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή
Ειδικότερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε δέκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν προϊόντα τα οποία μεγάλωσαν μαζί με την ελληνική ιστορία.
Στο σύγχρονο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, η Nestlé βάζει στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των τροφίμων, και δεσμεύεται να συνεχίσει να καινοτομεί και να χτίζει μακροπρόθεσμη αξία στην ελληνική αγορά, με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία.
Σχόλια