Η παρουσία της Α.Π.Σ. Ι ΠΙΝΔΟΣ στη Διεθνή Έκθεση Sial Paris 2024
Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024, εστιάζοντας στην προώθηση του κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής και των καινοτόμων προϊόντων του.
Το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ εκτρέφεται παραδοσιακά στον ορεινό όγκο της Πίνδου, στον Νομό Ιωαννίνων, με τους πιο αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας. Κατέχει Εθνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας εξασφαλίζοντας γνησιότητα στους καταναλωτές και στηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες πτηνοτρόφους, που συνεχίζουν να εκτρέφουν τα πτηνά σε μικρές, παραδοσιακές φάρμες. Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ τρέφονται με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι, κι έτσι αποκτούν το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα τους και ξεχωρίζουν για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους, την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη βιολογικής αξίας και τη γεύση τους, που έχει βραβευθεί από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (iTQi).
Τα προϊόντα που παρουσίασε ο Α.Π.Σ. Ι ΠΙΝΔΟΣ στην έκθεση
Ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ έχει αναπτύξει μια πλούσια γκάμα προϊόντων από το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής. Με όχημά του αυτά τα προϊόντα ο Συνεταιρισμός συμμετείχε στη διεθνή έκθεση στο Παρίσι, παρουσιάζοντας εκτός από το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, τη μεγάλη ποικιλία των έτοιμων ψημένων προϊόντων του όπως σνίτσελ, κοτομπουκιές πανέ, φιλετάκια ψημένα, μπιφτέκι χειροποίητο κ.ά. , τα αλλαντικά από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, κοτοπαριζάκι, κ.ά.), την παραδοσιακή κοτόπιτα με χειροποίητο γιαννιώτικο φύλλο καθώς και τον γύρο κοτόπουλου, ένα από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα προϊόντα ΠΙΝΔΟΣ σε αγορές του εξωτερικού. Η παρουσία του ολοκληρώθηκε με τα μαριναρισμένα προϊόντα– τα chicken gourmet, μια πρόσφατη προσθήκη στο portfolio του, η οποία αποτελείται από ιδιαίτερες κοπές κοτόπουλου μαριναρισμένες με τοπικά βότανα και μπαχαρικά της Ηπείρου.
Επέκταση σε νέες αγορές
Στο πλαίσιο της στρατηγικής του εξωστρέφειας, ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ επεκτείνεται σταδιακά σε νέες αγορές και μέσω της παρουσίας του σε διεθνείς εκθέσεις, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά του και την εικόνα του. Η στρατηγική του ανάπτυξης επικεντρώνεται στην περαιτέρω ενίσχυση υφιστάμενων συνεργασιών, στη διείσδυση σε αναπτυσσόμενες αγορές και στη συνεχή καινοτομία, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του για βιώσιμες πρακτικές και ποιοτική παραγωγή.
Τα προϊόντα του βρίσκονται ήδη σε διάφορες χώρες όπως οι βαλκανικές χώρες, η Γερμανία, η Αγγλία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Αλβανία, η Κύπρος και το Ντουμπάι, εστιάζοντας στην εξαγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών. Ενώ βασική του προτεραιότητα αποτελεί και η «εκπαίδευση» των ξένων αγορών για το ελληνικό κοτόπουλο, για τα ελληνικά προϊόντα και κατ’ επέκταση για τη μεσογειακή διατροφή.
Δημιουργίες με κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ από Ελληνίδες σεφ
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής τη προσπάθειας και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Sial, η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, μαζί με την αδερφή της, Μαρία Νικολάου, οι οποίες δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στη γαλλική αγορά, στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου τους Evi Evane στην καρδιά του Παρισιού ετοίμασαν και παρουσίασαν δημιουργίες με κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική αξία των προϊόντων, σε επίτιμους καλεσμένους μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου και πολλοί άλλοι.
Σχόλια