NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μ.Ταπραντζή (Wise) - Αντζ. Γκερέκου μιλούν για την πρωτοβουλία TUI FutureShapers Greece

Μ.Ταπραντζή (Wise) - Αντζ. Γκερέκου μιλούν για την πρωτοβουλία TUI FutureShapers Greece

​Πόσες ιδέες - επιχειρηματικές πρωτοβουλίες δεν έλαβαν τελικά «σάρκα και οστά» επειδή δεν είχαν μια αρχική υποστήριξη; Όχι μόνο χρηματική, αλλά με τις ανάλογες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση - mentoring και τις κατάλληλες επιχειρηματικές επαφές.

Να καλύψει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αυτή σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία και η διατροφή επιδιώκει το Πρόγραμμα TUI FutureShapers Greece που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία της Wise Greece με το TUI Care Foundation έχοντας στο επίκεντρο την βιώσιμη ανάπτυξη.

2 βασικοί άξονες: Το TUI Futureshapers Greece, χωρίζεται σε δύο Προγράμματα, το IDEA και το EMPOWER.

  • Μέσα από το IDEA θα προσφερθεί δωρεάν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο να εκπαιδεύσει μελλοντικούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να καινοτομήσουν στους κλάδους του Τουρισμού, της Γαστρονομίας, της Τέχνης, των Χειροτεχνιών κ.α. Εκπαιδευτές και Μέντορες, θα μοιραστούν πρακτικές συμβουλές και θα προσφέρουν καθοδήγηση στους συμμετέχοντες, ώστε να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πράξη. Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα διήμερο Bootcamp στην Αθήνα, όπου θα διαγωνιστούν οι επικρατέστερες ιδέες και οι δύο καλύτερες θα κερδίσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.
  • Μέσα από το Πρόγραμμα EMPOWER θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 60 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τοπικοί τεχνίτες, επιχειρηματίες και παραγωγοί σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπως η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα, η Ήπειρος, οι Κυκλάδες και η Ρόδος. Μέσω εκπαιδεύσεων ενίσχυσης ικανοτήτων και επιχειρηματικών ευκαιριών, η πρωτοβουλία στοχεύει να βελτιώσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ και τις ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και να αναβαθμίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Σε δηλώσεις της στο epixeiro.gr η Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια της Wise Greece μίλησε για το πώς ξεκίνησε η εν λόγω πρωτοβουλία και ποια ήταν η έμπνευση για όλο αυτό:

Η έμπνευση ξεκίνησε από το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στις θέσεις του travel & tourism index σε σχέση με τη βιωσιμότητα στον τουρισμό, ενώ την ίδια ώρα έχουμε τόσες πολλές μικρές επιχειρήσεις (που κατά βάση στις ΜμΕ στηρίζεται ο τουρισμός) οι οποίες δυστυχώς δεν εντάσσουν την βιωσιμότητα στην τουριστική τους δραστηριότητα»

«Θέλαμε λοιπόν να σχεδιάσουμε λοιπόν ένα πρόγραμμα για να δώσουμε πρακτικές λύσεις με το πώς θα στηθούν βιώσιμες επιχειρήσεις - οικονομικά και περιβαλλοντικά».

Η υποστήριξη και υλοποίηση του προγράμματος τα επόμενα 2 χρόνια αναφορικά με την χρηματοδότηση γίνεται από το TUI Care Foundation, όπως τόνισε.

«Όσον αφορά την εστίαση, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις σε τουρισμό, τρόφιμα, γαστρονομία, πολιτισμό - τέχνες, χειροτεχνίες και αφορά νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις», όπως εξήγησε.

20241023_165840.jpg?mtime=20241023170231#asset:508081

Από τη πλευρά της η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου τόνισε στο epixeiro.gr:

«Βρισκόμαστε εδώ στο Μουσείο της Μαρίας Κάλλας, για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Χαίρομαι γιατί από την πρώτη στιγμή που τέθηκε αυτή η πρόταση ο ΕΟΤ είναι αρωγός από την αρχή και στηρίζει την όμορφη αυτή προσπάθεια. Έχει να κάνει με την πρωτοβουλία της Μελίνας Ταπρατζή του Wise Greece με την TUI, που στοχεύουν την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών σε πολύ βασικούς τομείς όπως ο τουρισμός, τα τρόφιμα, ο Πολιτισμός γενικότερα, προσπαθώντας και να ενδυναμώσουν και να εκπαιδεύσουν. Με τις τοπικές ταυτότητες στο επίκεντρο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και την προστασία του Περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία συνάδει και με τις δικές μας τις αρχές ως ΕΟΤ επιθυμούμε - και εγώ προσωπικά - να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις αξίες, για ένα επιχειρείν με επίκεντρο τον άνθρωπο, την στήριξη των τοπικών προϊόντων»

«Να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με στόχο να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους στην Περιφέρεια μας, να είναι παραγωγικοί εκεί και να μπορούν να ζήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.


IMG-6a3073505dc6ffb33f823dc67b6eff6f-V.jpg?mtime=20241023165555#asset:508073


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Thomas Ellerbeck, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TUI Care Foundation, δήλωσε:

«Ο τουρισμός είναι μια σημαντική βάση της οικονομίας της Ελλάδας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την επιτυχή ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τοπική συμμετοχή είναι βασική για τη βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη του τουρισμού. Με το Πρόγραμμα TUI FutureShapers Greece αξιοποιούμε τη μετασχηματιστική δύναμη της βιομηχανίας για την προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης - προς όφελος της Ελλάδας και όλων των ανθρώπων της. Η πρωτοβουλία μας στοχεύει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και ενδυναμώνει τους νέους να μετατρέψουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.»

IMG-f0a587de29dd564f9893f0465a0b68e6-V.jpg?mtime=20241023170321#asset:508082


Το παρόν έδωσε και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη δίνοντας το δικό της μήνυμα υποστήριξης της πρωτοβουλίας.

Όπως υπογράμμισε κατά την ομιλία της η κ. Κεφαλογιάννη: «με το πρόγραμμα αυτό το TUI Care Foundation επενδύει στο μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα με μια πρωτοβουλία που αναγνωρίζει τις μεγάλες δυνατότητες των νέων επιχειρηματιών και των μικρών επιχειρήσεων στον τουρισμό αλλά και σε δραστηριότητες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν.

Ο κλάδος του τουρισμού, επεσήμανε, βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη, η οποία χαρακτηρίζεται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα νέα προϊόντα αλλά και τις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις».

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι σύγχρονοι ταξιδιώτες είναι σήμερα πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ. Αναζητούν αυθεντικές, εξατομικευμένες εμπειρίες που εμπλουτίζουν τη ζωή τους. Αναπτύσσουν μία εντεινόμενη ευαισθητοποίηση για το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα των επιλογών τους».


IMG-836f67f43b00a7bdf480b43bcafa0f25-V.jpg?mtime=20241023165740#asset:508074


Το FutureShapers Greece υποστηρίζεται από κορυφαία ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και εγγραφές: www.futureshapers.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr