NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Sparkle κέρδισε το βραβείο “Project of the Year” στα Global Connectivity Awards

Η Sparkle κέρδισε το βραβείο “Project of the Year” στα Global Connectivity Awards

​Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος υπηρεσιών στην Ιταλία που συγκαταλέγεται στους δέκα κορυφαίους παγκοσμίως, τιμήθηκε με το βραβείο "Project of the Year – Subsea, Terrestrial, Satellite and/or Wireless" στα Global Connectivity Awards (GCAs), σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο του Capacity Europe 2024. Τα 20α GCAs, ξεχώρισαν ως η μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας, οράματος και αριστείας στον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως.

Με το βραβείο "Project of the Year", η κριτική επιτροπή -συγκροτημένη από πάνω από 20 ειδικούς του κλάδου που δημιιούργησαν ανεξάρτητο πάνελ - βράβευσε την Sparkle για το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα BlueMed, τη νέα διηπειρωτική υποδομή που εκτείνεται από την Ιταλία έως την Ιορδανία. Το BlueMed αναγνωρίστηκε ως «το πιο ευφυές, οραματικό και σαφώς επιδραστικό ψηφιακό έργο υποδομής της χρονιάς».

Με τέσσερα ζεύγη ινών και αρχική σχεδιαστική χωρητικότητα άνω των 25 Terabits το δευτερόλεπτο (Tbps) ανά ζεύγος, το BlueMed αποτελεί σημαντικό άλμα στην παγκόσμια συνδεσιμότητα, ξεχωρίζοντας από τα παραδοσιακά υποβρύχια καλώδια ως προς την τεχνολογία, την επεκτασιμότητα και τη χαμηλή καθυστέρηση μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

"Η ιταλική δημιουργικότητα τοποθετείται στο επίκεντρο του παγκόσμιου οικοσυστήματος τηλεπικοινωνιών"

Σχολιάζοντας αυτή την επιτυχία, ο Enrico Bagnasco, CEO της Sparkle, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που λαμβάνουμε αυτό το σημαντικό βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει την καινοτομία του κορυφαίου μας έργου BlueMed και την ικανότητα της Sparkle να σχεδιάζει και να υλοποιεί υποδομές με προοπτική και όραμα. Επίσης, είμαστε περήφανοι που αυτή η διάκριση τοποθετεί την ιταλική τεχνολογία, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα στο επίκεντρο του παγκόσμιου οικοσυστήματος τηλεπικοινωνιών».

Το BlueMed συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία, την Ελλάδα και αρκετές χώρες της Μεσογείου. Είναι μέρος των συστημάτων υποβρυχίων καλωδίων Blue & Raman, που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Google και άλλους φορείς, τα οποία επεκτείνονται στη Μέση Ανατολή έως τη Μουμπάι της Ινδίας. Το έργο είναι από τα πρώτα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC), που ανακοινώθηκε στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Σεπτέμβριο του 2023.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr