NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Ένα νέο ΠΜΣ ξεκινάει, με τη σύμπραξη και χρηματοδότηση της Deloitte

Ένα νέο ΠΜΣ ξεκινάει, με τη σύμπραξη και χρηματοδότηση της Deloitte

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρώτο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών Συστημάτων Λογισμικού» (MSc in Enterprise Software Systems Development), που ιδρύθηκε από τo Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με την Deloitte.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στη μεταστροφή και ανακατεύθυνση επαγγελματικού προσανατολισμού προς επαγγέλματα που σχετίζονται με την Πληροφορική. Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο από το κράτος μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που παρέχεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη σύμπραξη και τη χρηματοδότηση της Deloitte.

Συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή αριστεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την εκτεταμένη εξειδίκευση του Deloitte Competence Center στον κλάδο, αυτό το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους - με έμφαση σε ανέργους πτυχιούχους - την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να κάνουν στροφή στην καριέρα τους σε επαγγέλματα πληροφορικής, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά εργασίας και άμεσες προοπτικές απασχόλησης.

Δεξιότητες για την ανάπτυξη & αξιοποίηση συστημάτων λογισμικού

Αποσκοπώντας στην επανεκπαίδευση των συμμετεχόντων, το Πρόγραμμα τούς εκθέτει σε εξειδικευμένες γνώσεις στις σύγχρονες τεχνολογίες και τους βοηθά να αποκτήσουν δεξιότητες για την ανάπτυξη και αξιοποίηση συστημάτων λογισμικού σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη επικοινωνιακών και οργανωτικών δεξιοτήτων (soft skills).

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι προσαρμοσμένο στο ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε γνώσεις πληροφορικής των εισακτέων, ακολουθεί εκπαιδευτικές πρακτικές, που έχουν στο επίκεντρό τους την επίλυση προβλημάτων (problem-based learning) και δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με σύγχρονες επιχειρησιακές πρακτικές, γεφυρώνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ των ακαδημαϊκών γνώσεων και των αναγκαίων δεξιοτήτων της αγοράς εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών, Θετικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και αναγνωρισμένων αντίστοιχων ιδρυμάτων του εξωτερικού, σε κατόχους πτυχίου ΑΣΕΙ, καθώς και σε αποφοίτους τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου, που επιθυμούν να αλλάξουν κατεύθυνση στην καριέρα τους και να εργαστούν στον κλάδο της τεχνολογίας. Η διδασκαλία θα γίνει συνδυαστικά στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτώβρη, με τη διαδικασία εισαγωγής να ακολουθεί. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Τον αναλυτικό οδηγό σπουδών του Προγράμματος καθώς και τη φόρμα αιτήσεων μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Στέλλα Βούλγαρη, essd@uom.edu.gr, τηλ. 2310.891 416 (Δευτ - Παρ: 10:00 - 14:00)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr