NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Οδηγός για τη συντήρηση και τον καθαρισμό κουφωμάτων PVC

Οδηγός για τη συντήρηση και τον καθαρισμό κουφωμάτων PVC

​Για τη διατήρηση της μακροχρόνιας αντοχής και της αισθητικής των κουφωμάτων είναι απαραίτητο να ακολουθούμε μερικά απλά βήματα φροντίδας τους, εξασφαλίζοντας έτσι την ορθή λειτουργικότητά τους.

Αφαίρεση λεκέδων και σκόνης

Η αφαίρεση της σκόνης των κουφωμάτων γίνεται εύκολα με ηλεκτρική σκούπα ώστε να απομακρύνετε τη μεγαλύτερη βρωμιά. Με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας με μαλακή βούρτσα ή κεφαλή θα αποφύγετε τυχόν γρατζουνιές στην επιφάνεια των κουφωμάτων. Καθαρίζουμε λοιπόν με αυτό τον τρόπο, όλες επιφάνειες, εκ των οποίων όλες τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία. Για επίμονους λεκέδες η αφαίρεση γίνεται με μαλακό πανί ή πανί με μικροΐνες.

Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι ή απορρυπαντικό κατάλληλο για κουφώματα PVC και αποφύγετε σκληρά χημικά που μπορεί να βλάψουν τα κουφώματα. Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα για τον καθαρισμό και φροντίστε να τα καθαρίζετε τακτικά, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, για να διατηρήσετε τις μονωτικές τους ιδιότητες και την αντοχή τους.

Λίπανση κουφωμάτων

Για τη σωστή λειτουργία των κουφωμάτων PVC η συχνότητα λίπανσης πρέπει να είναι περίπου μία φορά τον χρόνο ή την προσαρμόζετε εσείς αναλόγως με την χρήση τους, ενώ είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο λιπαντικό. Τα λιπαντικά από σιλικόνη ή PTFE είναι ιδανικά, καθώς είναι μη τοξικά και δεν προκαλούν φθορές στο PVC. Πρώτα, καθαρίστε τους μεντεσέδες από λεκέδες και σκόνη και στη συνέχεια εφαρμόστε μερικές σταγόνες λιπαντικού. Μετακινήστε τους μεντεσέδες για να απλωθεί το λιπαντικό ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, προχωρήστε στη λίπανση των ρουλεμάν για να εξασφαλίσετε ομαλή λειτουργία των κουφωμάτων. Καθαρίστε τα ρουλεμάν, αφαιρώντας τυχόν βρωμιά, και προσθέστε λίγες σταγόνες λιπαντικού. Μετακινήστε τα για να διανεμηθεί σωστά το λιπαντικό.

Τέλος, εάν τα κουφώματα σας διαθέτουν κλειδαριές, αυτές επίσης χρειάζονται λίπανση. Καθαρίστε τις κλειδαριές και προσθέστε λιπαντικό, μετακινώντας το κλείδωμα για να διανεμηθεί το λιπαντικό σε όλα τα σημεία.

Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε παραπανίσια ποσότητα λιπαντικού, καθώς μπορεί να δημιουργήσει βλάβη στα κουφώματα σας, λόγω υπερβολικής συσσώρευσης υγρασίας.

Έλεγχος κατάστασης κουφωμάτων

Πέρα από τον καθαρισμό και τη λίπανση, είναι απαραίτητο να ελέγχετε συχνά την κατάσταση των κουφωμάτων PVC, ώστε να εντοπίζετε πιθανά προβλήματα που ίσως χρειάζονται επισκευή ή αντικατάσταση.

Με τον τακτικό καθαρισμό και την προσθήκη λίπανσης, είναι ακόμη σημαντικό να προσθέσουμε και τον έλεγχο της κατάστασης των κουφωμάτων PVC.

Μερικές ενδείξεις βλάβης των κουφωμάτων σας είναι οι εξής:

Δυσκολίες στο άνοιγμα ή κλείσιμο των κουφωμάτων μπορεί να υποδηλώνουν επίσης ζητήματα με τους μεντεσέδες ή τα ρουλεμάν. Συγχρόνως, αν έχετε αντιληφθεί ασυνήθιστους θορύβους κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο των κουφωμάτων σας, είναι πιθανό να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα σχετικό με τους μεντεσέδες, τα ρουλεμάν ή τα στεγανοποιητικά. Επιπλέον, οι ρωγμές ή τα σπασίματα στο υλικό κατασκευής είναι αντίστοιχα ενδείξεις προβλήματος που πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα κουφώματα PVC τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ιδιαίτερα σε ακραίες καιρικές συνθήκες, για να προλάβετε προβλήματα πριν γίνουν σοβαρότερα. Αν δεν είστε σίγουροι για τον έλεγχο ή εντοπίσετε προβλήματα που δεν μπορείτε να επιδιορθώσετε μόνοι σας, ζητήστε τη βοήθεια μας, για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.

Η Εταιρεία μας διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των κουφωμάτων PVC. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 215 215 2162 και οι ειδικοί μας θα χαρούν να απαντήσουν σε όποιες απορίες έχετε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr