NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

UoA Gift shop: Ο “νέος δρόμος” προς το πωλητήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών

UoA Gift shop: Ο “νέος δρόμος” προς το πωλητήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πάνε λίγες ημέρες που ο δρόμος κοντά στο 33 επί της οδού Ακαδημίας, χωρίς κανένα εκφραστικό κλισέ, κυριολεκτικά γέμισε με πλήθος κόσμου. Εκείνο που γιόρτασε την πρώτη ημέρα λειτουργίας του UoA Gift shop, του νέου, ποικιλοτρόπως σύγχρονου καταστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο εσωτερικό του συναντάμε μια γκάμα αντικειμένων με καλαίσθητη, σύγχρονη αισθητική που ακουμπούν τον τομέα της ένδυσης, των αξεσουάρ, της γαστρονομίας, τα αντικείμενα για το σπίτι, τις γκραβούρες και φυσικα τα είδη γραφείου, τη γραφική ύλη, τα βιβλία και τα είδη συνεδρίου. Αντικείμενα που με έναν ιδιαίτερο τρόπο υμνούν την ακαδημαϊκή ζωή και δημιουργούν καθημερινές απτές συνδέσεις με το περιεχόμενο και όλα όσα πρεσβεύει.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών βαδίζοντας στα χνάρια και το παράδειγμα κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του κόσμου όπως είναι το Harvard και το Cambridge, ανοίγει τις πόρτες του καταστήματος και παράλληλα τον δρόμο σε μια νέα εποχή που αγκαλιάζει τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και μια νέα αντίληψη για δυναμικές συνεργασίες του ΕΚΠΑ από τον πρύτανη καθηγητή Ιατρικής Γεράσιμο Σιάσο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης και Πρόεδρο της Εταιρείας Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας καθηγητή Χημείας κύριο Νικόλαο Θωμαΐδη.

UoA-Gift-shop-99.jpg?mtime=20241018170836#asset:507211



Το νέο κατάστημα δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει απλά μια ένδειξη εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά να συνδυάσει τη συμβολή έμπειρων στελεχών της αγοράς, συχνά αποφοίτων του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας αξιοποίησης επιμέρους κομματιών και περιουσιακών στοιχείων του ΕΚΠΑ επαναδιαθέτοντας τα προς όφελος της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

store-22.jpg?mtime=20241018173021#asset:507228


Το επιχειρησιακό κομμάτι και το καθήκον της υλοποίησης το φέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας επίκουρος καθηγητής οργάνωσης και διοίκησης του ΕΚΠΑ επίκουρος καθηγητής Μάριος Τσάκας.

Ο ίδιος βασίζεται στο τρίπτυχο Εξωστρέφεια, συνεργασίες, πλαίσιο αρχών και λειτουργίας καθώς και στους συνεργάτες του προσπαθούν να φέρουν εις πέρας και με αίσθημα ευθύνης το εγχείρημα.

store-23.jpg?mtime=20241018173119#asset:507229


Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εταιρια Αξιοποίησης της περιουσίας του. Οι πρυτανικές αρχές, το συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος και η Διοίκηση της εταιρίας συνεργάζονται αρμονικά και τα αποτελέσματα είναι νομίζω ορατά σε όλες και όλους. Ονειρευόμαστε ένα Πανεπιστήμιο που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου. Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα τυπικά να θεραπεύσουμε όλες τις δυσλειτουργίες των δημοσίων πανεπιστημίων μόνοι μας, αλλά να είστε σίγουροι ότι η εικόνα του πανεπιστημίου Αθηνών κάθε μέρα θα είναι καλύτερη. Ένα πανεπιστήμιο εξωστρεφές, διεθνοποιημένο και πρωτοπόρο. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας”

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στο επόμενο διάστημα μπορούμε να αναμένουμε την ανανέωση των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, την δημιουργία οργανισμού και σχεδίου δράσης για τα Μουσεία του Πανεπιστημίου, την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των πανεπιστημιακών κτηρίων καθώς και νέες διεθνείς συνεργασίες.

Το φυσικό κατάστημα βρίσκεται στο 33 της οδού Ακαδημίας ενώ τα προϊόντα του πωλητήριου είναι επίσης διαθέσιμα στο νέο ηλεκτρονικό κατάστημα: https://gifts.uoa.gr/

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr