NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Συνεργασία ΒΕΑ με Σιβιτανίδειο Σχολή με στόχο την επιμόρφωση των μελών του Επιμελητηρίου

Συνεργασία ΒΕΑ με Σιβιτανίδειο Σχολή με στόχο την επιμόρφωση των μελών του Επιμελητηρίου

​Στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας, με γνώμονα τη διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση των μελών- επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου σχετικά με τις εξελίξεις και προοπτικές στους βιοτεχνικούς – τεχνικούς κλάδους, προχώρησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.), Κώστας Δαμίγος και ο γενικός διευθυντής της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Κωνσταντίνος Γούλας.

Το επόμενο διάστημα, οι δυο φορείς αναμένεται να προχωρήσουν στη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, για κλάδους κοινού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις χρονολογίες - ορόσημο, αφού και οι δύο συμπληρώνουν τα 100 χρόνια λειτουργίας τους.

Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, γνωρίζοντας τη νομική φύση, τον θεσμικό ρόλο και τη δομή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων και αναγνωρίζοντας το αξιόλογο διαχρονικό της έργο, θεωρεί ότι η συνέργεια και συνεργασία μεταξύ των δυο δημοσίου χαρακτήρα Οργανισμών, μπορεί να προσελκύσει νέο ανθρώπινο δυναμικό και επενδύσεις στη βιοτεχνία και στα τεχνικά επαγγέλματα και να επεκτείνει εντός της κοινωνίας, τα οφέλη της διττής εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο παρέχει σταθερά υπηρεσίες επιμόρφωσης, μέσω προγραμμάτων, συνεργειών και των ανταποδοτικών υπηρεσιών του προς τα Μέλη του και κάθε νέο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμίγο, η επιβίωση και η ανάγκη της ανταγωνιστικότητας της μικρής επιχειρηματικότητας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαιτεί ανανεωμένους τρόπους σκέψης, επεξεργασμένη μεθοδολογία και σύγχρονη δράση. Τα στοιχεία αυτά, είναι ποιοτικά και παρέχονται μέσα από την εκπαίδευση και τη διαρκή επιμόρφωση του ανθρώπινου παράγοντα, δηλαδή, του ίδιου του επιχειρηματία και των συνεργατών του.

Από την πλευρά του ο κ. Γούλας επισήμανε ότι, η Σιβιτανίδειος Σχολή, έχει διανύσει μια αξιοσημείωτη και καινοτόμο πορεία 90 ετών προσφοράς, στην Ελληνική Τεχνική Εκπαίδευση. Ως κύριο στόχο της, έχει τη σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών της, καθώς και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ΄ Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ Γεώργιος Παύλου και ο Γενικός Γραμματέας του ΒΕΑ, Ιωάννης Μάνος.

Σκοπός - πλαίσιο συνεργασίας

Η ανάληψη από κοινού, πρωτοβουλιών και δράσεων, σχετικών με το αντικείμενο των δύο φορέων, με απώτερο στόχο την υποβοήθηση της υλοποίησης των στόχων και του έργου τους, όπως αναλυτικά περιγράφονται στους όρους συνεργασίας.

Η ανάπτυξη κοινών δράσεων, στη μεταφορά τεχνογνωσίας για την επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματιών σε τεχνικά επαγγέλματα, με κύριο μέλημα την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών του Β.Ε.Α και την γνωριμία των σπουδαστών, με τους κλάδους της εκπαίδευσής τους, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, μέσα στις λειτουργούσες επιχειρήσεις.

Η διαμόρφωση ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, για κλάδους κοινού ενδιαφέροντος που επιθυμούν οι δύο Φορείς να υλοποιηθεί εντός της επόμενης 3ετίας, αξιοποιώντας τις χρονολογίες - ορόσημο, αφού και οι δύο συμπληρώνουν τα 100 χρόνια λειτουργίας τους.

Η διαρκής επικοινωνία και αλληλοενημέρωση της Σχολής με τους φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνεται η απορρόφηση των σπουδαστών, στην αγορά εργασίας.

Οι δύο φορείς μπορούν να συνεργάζονται για:

  • Την από κοινού υποβολή παρεμβάσεων -προτάσεων – θέσεων προς τα αρμόδια κρατικά όργανα, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, σε σχέση με το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό, την έλλειψη ειδικοτήτων, την κατάρτιση σε νέους τομείς επιχειρηματικότητας
  • Την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά καλές πρακτικές σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες
  • Την διοργάνωση ημερίδων – σεμιναρίων και εκδηλώσεων, με παρόμοια θέματα κοινού ενδιαφέροντος
  • Την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την ΕΕ προς όφελος των επιχειρήσεων και των εκπαιδευόμενων νέων, για την απορρόφησή τους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr