NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

H νέα σεζόν του 'Chef's Table', η κουλτούρα των noodles και των σπαγγέτι

H νέα σεζόν του 'Chef's Table', η κουλτούρα των noodles και των σπαγγέτι

Έχουμε από καιρό πεινάσει για νέα επεισόδια της συγκεκριμένης γευστικής σειράς του Netflix που εδώ και χρόνια ανάγει την μαγειρική κουλτούρα εκεί που πραγματικά της πρέπει. Στις βαθιές ρίζες του πολιτισμού που θρέφει κάθε γενιά επί της γης.

Σε άλλες εποχές ασυναίσθητα, σαν κάτι το απλά υλικό και άλλοτε πανηγυρικά, εγκωμιαστικά ή έστω ουσιαστικά, με ευγνωμοσύνη προς τη φύση, τον ανθρώπινο μόχθο, το μεράκι και το νοιάξιμο που μεταφέρεται μέσα σε ένα πιάτο φαΐ, ή στην προκειμένη, σε ένα μπολ γεμάτο λαχταριστά noodles ή σπαγγέτι.

Οι γαστρονομικές αφηγήσεις που ακουμπούν στο σήμερα πάνω από ένα πιάτο με ζυμαρικά

Από τις παλιομοδίτικες ρεκλάμες με το άνοιγμα μιας συσκευασίας με μακαρόνια στην κουζίνα, μερικές συνταγές και τις γερές δόσεις σάλτσας δίπλα σε εύθυμες νοικοκυρές με μακριά φλοράλ φορέματα που έμοιαζαν με τις στρώσεις τούρτας που πριν από δεκαετίες έντυναν τις Barbie σε ρετρό πάρτυ γενεθλίων, κάπως ανακουφιστικά, με σειρές όπως και αυτή φτάσαμε στο σήμερα.

Σε ανοιγμένα μακρόστενα μα συμπαγή κομμάτια ζύμης που χτυπιούνται με δύναμη και με ήχο χαρακτηριστικό πάνω σε πάγκους σαν άλλο ολυμπιακό άθλημα από μια νεαρή Κινέζα με τζιν που ταξίδεψε τον κόσμο μαζί με την μαγειρική της κουλτούρα για να ξεφύγει από τη μοίρα του χωριού της και να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς της και να αναθρέψει τις αδερφές προκειμένου εκείνες να σπουδάσουν στη θέση της.


Στα τηγάνια της Νάπολης που παντρεύουν τα παρεξηγημένα στεγνά σπαγγέτι και τα πομοντορίνι με το νερό και τα βότσαλα που μόλις βγήκαν από τη θάλασσα μεταφέροντας την πολύμορφη αύρα της μέσα στο πιάτο.

Στα αχνιστά μπολ γεμάτα noodles με δυνατές γεύσεις και με συνταγές από την Καμπότζη που κατακτήθηκαν με ατελείωτες ώρες δουλειάς στην Καλιφόρνια και ύστερα από μια μακρά διαδρομή συμφιλίωσης με ένα πολλαπλά οδυνηρό παρελθόν.

Αλλά και στο διαυγές σαν μετάξι φύλλο για την παντός είδους pasta fresca που αποτίει φόρο τιμής από τα εστιατορικά τραπέζια του Λος Άντζελες στα χέρια των γυναικών από διάφορα μέρη της Ιταλίας που μετέφεραν γνώση, κινήσεις, πιασίματα, σχήματα και γεύσεις στη δυναμική ενός Αμερικανού σεφ που μπόρεσε να τις αφουγκραστεί.

Στο γαστρονομικό ντοκιμαντέρ Chef's Table', πέρα από τους τέσσερις σεφ στην ενότητα Noodles που ήδη απολαμβάνουμε (L.A/ Evan Funke, U.K./ China-based Guirong Wei, Italy Peppe Guida, California/ Nite Yun) αναμένεται να ακολουθήσει μια έβδομη σεζόν τον Νοέμβριο με άλλους τέσσερις σεφ.

Ενώ τον επόμενο χρόνο, μέσω του Netflix θα δούμε και την ενότητα Legends, οι οποίοι αποτίουν φόρο τιμής στους μαγειρικούς θρύλους που έχουν διαμορφώσει τον σύγχρονο κόσμο της γαστρονομίας.

Να θυμίσουμε τέλος ότι η σειρά έχει κερδίσει πολλά βραβεία από το James Beard Foundation και έχει προταθεί για επτά Emmys.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr