NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Νέα χαλαρά μέρη με νοστιμιές στην Αθήνα

Νέα χαλαρά μέρη με νοστιμιές στην Αθήνα

Περνώντας από την Πλατεία Προσκόπων βλέπουμε ένα από τα προσεχώς. Στις καλυμμένες πια με λευκό φόντο τζαμαρίες του πρώην Frater and Soror βλέπουμε το όνομα Άσωτος ενώ οι διάφορες λίστες με νέα μέρη δίνουν και παίρνουν.

Διαβάζουμε λίστες επί μέρες για τα νέα εστιατόρια, τα street food, τους φούρνους και τα μπαρ, ακούμε για μαγαζιά που άνοιξαν αλλά και που πρόκειται να ανοίξουν, βολτάρουμε και πετυχαίνουμε τα προσεχώς και κάπου μπερδευτήκαμε.

Κάπου θέλαμε και εμείς να φτιάξουμε τη δική μας λίστα με όλα τα νέα μέρη και τις γεύσεις που θέλουμε να δοκιμάσουμε, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ιδανικά χωρίς κράτηση. Και έτσι φτιάξαμε την παρακάτω.

Bar Amore

Στην αρχή ήταν ο Τιτάνας και το Annie, προστέθηκε το wine bar Επτά Μάρτυρες και εσχάτως το Bar Amore. Και κάπως έτσι η γειτονιά του Νέου Κόσμου σε αυτό το σημείο άλλαξε.

To Amore Spritzeria επί της οδού Μεναίχμου σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αν βρείτε βέβαια να καθίσετε ή έστω να σταθείτε σε ένα δρόμο που πια σφύζει από ζωή. Αν τα καταφέρετε απολαύστε τα ιταλικά απεριτίβο ή μερικά ποτήρια κρασί μαζί με μεζέδες, ελληνικά τυριά και αλλαντικά.

Fellos

Η όρεξη μας για τα wine bar της Αθήνας δεν έχει τελειωμό και οι νέες προτάσεις της πόλης μας δεν μας αφήνουν διόλου παραπονεμένους. Η ονομασία μας θυμίζει ότι αυτό το μικρό κομματάκι ύλης, το πώμα μιας φιάλης, είναι συνδεδεμένο με τις πιο όμορφές χαλαρές, παρείστικες ή και γιορτινές στιγμές μας.

Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Βασιλικής, στο κέντρο, ο χώρος του έχει industrial αναφορές ενώ τα τραπεζάκια, τα χρωματιστά σκαμπό και τα σκαλοπάτια δίνουν μια έξτρα αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας. 8 προτάσεις σε ποτήρι, δεκάδες φιάλες και μικρά, νόστιμα πιατάκια για wine pairing μας περιμένουν για δοκιμές κατ΄επανάληψη.

Αθηναϊκή Ταράτσα

Η «Αθηναϊκή Ταράτσα» είναι λίγο από bar και αρκετά από εστιατόριο στο κέντρο, διαθέτει μια ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη αλλά και στην Πλατεία Μητροπόλεως καθώς και μια χαλαρή ατμόσφαιρα που δεν θυμίζει τόσο εκείνη, την πιο αγωνιώδη και φασαριόζικη, των μαγαζιών που βρίσκονται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Σε αυτό προφανώς συνελεί και η εμπειρία των ανθρώπων των γειτονικών Ami και The Bar in Front of the Bar που το δημιούργησαν.

Focacceria Napul’è

Φρεσκοψημένη χειροποίητη τραγανή φοκάτσια και σιτσιλιάνικα αραντσίνι στο χέρι με πηγή ένα μικρό μαγαζάκι στην οδό Πετράκη, κοντά στο Σύνταγμα, εκείνο του Francesco Granata, pizzaiolo και συνιδιοκτήτη του γνωστού ιταλικού εστιατορίου Napul’è της Βάρης.

Υλικά και χειροποίητες σάλτσες από μικρούς Ιταλούς παραγωγούς από την περιοχή της Νάπολης, υπόσχονται μια αυθεντική γεύση φερμένη από την Ιταλία, στο κέντρο της Αθήνας.

Temps Perdu

Μια νέα κρουασαντερί βιομηχανικού στιλ στο κέντρο του Πειραιά και τον πεζόδρομο της Καραΐσκου. Το εργαστήριο βρίσκεται στο πάνω όροφο ενώ στον πάγκο παρελαύνουν τα αφράτα κρουάσαν και τα ποικιλόμορφα σφολιατοειδή.

Το όνομα του μαγαζιού παραπέμπει στον Προυστ και το μυθιστόρημά Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο και τις γευστικές μνήμες που ξυπνούν μέσα σε λίγες μπουκιές.

Το Ρίνι Γκριν

Το Ρίνι Γκριν είναι το νέο delivery του “Ρίνι Δίπλα Στο Μουσείο” και της Μαρίνας Χρονά πλάι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών που αποτελεί μια επιλογή πρόχειρου ναι μεν αλλά καθόλου πρόχειρου δε φαγητού.

Φρέσκα υλικά, υγιεινές επιλογές από σαλάτες έως γλυκά μεταφέρουν τη γνωστή νοστιμιά του μέρους στο δρόμο και το σπίτι.

Talking Breads

Στα street food το γνωστό Talking Bread που ξεκίνησε από Εξάρχεια , επεκτάθηκε στον Χολαργό, ταξιδεύει τώρα και στην καρδιά του κέντρου στο Σύνταγμα, με την ίδια πετυχημένη συνταγή για λαχταριστά σάντουιτς που θα μας σπάνε τη μύτη ώσπου να τα απολαύσουμε στις οδούς Σκούφου και Απόλλωνος από τις 10 Οκτωβρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr