NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Οι μεγάλοι νικητές των Compliance Awards 2024

Οι μεγάλοι νικητές των Compliance Awards 2024
04_10_2024 | 16:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Compliance Awards 2024, χθες το βράδυ, στο Anais Club.

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ) και η Boussias Events συνδιοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Compliance Awards, με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία, την καινοτομία και τις καλές πρακτικές στον κλάδο της Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Την εορταστική εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Πέτρος Κουμπλής.

Η κα Ζέφη Νικολάου, Ethics & Compliance - ESG Senior Expert / Communications Strategist / Α΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΚΑΣΕ, η οποία είχε και την ευθύνη του περιεχομένου των βραβείων, επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία της την αγαστή συνεργασία με την Boussias Events για την υλοποίηση αυτών των πρώτων βραβείων Compliance στην Ελλάδα, και ευχαρίστησε τους εκλεκτούς παρευρισκομένους: τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου και τους κ.κ. Μιχάλη Φέκκα, Α’ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αναστασία Στάμου, Β΄ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Πρόεδρο του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, την κα Κέλλυ Μπενετάτου, Γενική Διευθύντρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης, ευχαρίστησε τα 33 διακεκριμένα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τα οποία συμβάλλουν με το κύρος, τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, στη διασφάλιση της έγκυρης και αδιάβλητης αξιολόγησης. Τέλος, η κα Νικολάου ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες του χώρου και τις συμμετέχουσες εταιρείες που στηρίζουν ενεργά το θεσμό των βραβείων, μέσω του οποίου αναδεικνύεται το απαιτητικό έργο της Συμμόρφωσης που επιτελείται καθημερινά στους οργανισμούς.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, καθώς αποτελεί κύριο σύμμαχο στη χάραξη βιώσιμων στρατηγικών ανάπτυξης, απαραίτητων για την επιτυχία των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στο πλήθος των υποψηφιοτήτων και στην ποιότητά τους, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας αντιλαμβάνεται τα αιτήματα και τις προκλήσεις της εποχής. Επίσης, η κα Κουνενάκη Εφραίμογλου συνεχάρη τους διοργανωτές, τους βραβευθέντες και φυσικά τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για τη συμβολή τους στο απαιτητικό έργο της έγκυρης και αδιάβλητης επιλογής των καλυτέρων.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΣΕΚΑΣΕ και της Boussias Events να συνδιοργανώσουν τα Compliance Awards και υπογράμμισε τη σημασία της Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Επεσήμανε το ρόλο του κράτους και των θεσμών στην πάταξη της διαφθοράς και τόνισε την αναγκαιότητα οι ρυθμιστικές και κανονιστικές υποχρεώσεις να συμπορευθούν με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Χατζηδάκης, αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες και τους βραβευθέντες, παρέδωσε το κορυφαίο βραβείο της χρονιάς Compliance Team of the Year στον Όμιλο ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο της λαμπρής αυτής βραδιάς, παρουσιάστηκαν και οι νικητές της λίστας 20 under 40 Compliance του περιοδικού Lawyer. Πρόκειται για 20 νέα στελέχη, τα οποία ενισχύουν το αποτύπωμα της Κανονιστικής Συμμόρφωσης των οργανισμών και των δικηγορικών εταιρειών όπου εργάζονται.

Οι διακριθέντες των Compliance Awards 2024 παρέλαβαν τα βραβεία τους από τους εκλεκτούς καλεσμένους και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, με περηφάνεια και ενθουσιασμό. Η εορταστική βραδιά συνεχίστηκε με συζητήσεις, φωτογραφίσεις και πολύ κέφι.

Τα Μεγάλα Βραβεία

Στα βραβεία συμμετείχαν Μονάδες Compliance (Regulatory, Anti-Money Laundering, Corporate Governance, Internal Controls/Fraud, Data Protection, Risk Compliance Management), Συμβουλευτικές εταιρείες και Δικηγορικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες Compliance.

Τον κορυφαίο τίτλο της χρονιάς Compliance Team of the Year κατέκτησε ο Όμιλος ΟΤΕ.

Το βραβείο Platinum της Ενότητας Compliance Teams per Sector κέρδισε η Τράπεζα Κύπρου. Η Eurobank απέσπασε το βραβείο Platinum της Ενότητας Compliance Projects, ενώ ο Μπάρμπα Στάθης το βραβείο Platinum της Ενότητας ESG Initiatives. Τέλος, το βραβείο Platinum της Ενότητας Compliance Operations απονεμήθηκε στην Roche Hellas A.E.

Επισκεφθείτε το https://www.complianceawards.gr/ για να γνωρίσετε όλους τους νικητές του διαγωνισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr