NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Ν' αυξηθούν τα προγράμματα και ο σχεδιασμός αστικών υποδομών απαιτεί η μεγάλη ανοικοδόμηση στην Αθήνα

Ν' αυξηθούν τα προγράμματα και ο σχεδιασμός αστικών υποδομών απαιτεί η μεγάλη ανοικοδόμηση στην Αθήνα

Τουλάχιστον 30.000 νέες θέσεις παρκαρίσματος χρειάζεται η Αθήνα, σύμφωνα με μελέτες.

Τα μεγάλα αστικά ακίνητα όπως το Elliniko στο Νότιο Άξονα της Αθήνας και τα δύο μεγάλα κτίσματα με την επιχειρηματική συμφόρηση στο Δακτυλίδι (πέριξ του κτηρίου του ΟΤΕ) δημιουργούν έντονη κίνηση που δημιουργεί συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς και για το Κέντρο της πόλης.

Πλέον η επέκταση του αστικού ιστού στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταφορών – Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν, έξτρα κονδύλια ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν για ανασχεδιασμό των εισόδων και εξόδων στα αστικά κέντρα.

Η επέκταση του Μετρό και η ανάγκη νέων υπόγειων πάρκινγκ

Η 4η γραμμή του Μετρό εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλά σίγουρα η αύξηση της ανοικοδόμησης στο σύνολο των προαστίων έχει αυξήσει την κίνηση και τα προβλήματα παρκαρίσματος.

Συνολικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής, χρειάζονται πάνω από 30.000 θέσεις παρκαρίσματος προκειμένου να ανακουφιστεί λίγο η εικόνα. Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις και για την δημιουργία νέων υπόγειων πάρκινγκ σχεδόν ανά 2 συνοικίες προκειμένου να πάψει η χαοτική εικόνα στους δρόμους.

Ήδη έχουν γίνει επαφές με μεγάλους τεχνικούς ομίλους (ανάμεσά τους και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έχει ήδη την εμπειρία από τα Polis) προκειμένου να κατατεθούν, πρώτα, προτάσεις και μετά προσφορές. Εάν και όταν ξεκινήσουν διαγωνισμοί...

Η έλλειψη επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ του Δήμου Αθηναίων με τους γειτονικούς Δήμους (Βορρά – Νότου) αλλά και με το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών δείχνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά προκειμένου να γίνει μία ουσιαστική προσπάθεια.

Γιατί όσο καλός να είναι ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός της κεντρικής εξουσίας, εάν δεν υπάρχει η συνεργασία με τους δήμους σ’ αυτά τα θέματα, τα έργα δεν πρόκειται να προχωρήσουν.

Δωρεάν θέσεις στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία 1.280 δωρεάν νέων θέσεων στάθμευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο κ. Αγγελούδης παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Βούγια, του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομου Νικηφορίδη, και της διευθύντριας Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, Μαρίας Ζουρνά.

Παράλληλα ο δήμαρχος σημείωσε ότι: α) θα ελευθερωθούν περίπου 700 θέσεις στάθμευσης μετά την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων και δικύκλων από τους δρόμους και β) θα χωροθετηθούν περίπου 500 νέες θέσεις δικύκλων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις παρκαρίσματος, 500 θέσεις σε εννέα (9) δημοτικούς χώρους είναι έτοιμες προς χρήση και άλλες 580 θέσεις σε 12 σημεία πρόκειται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε αυτά προστίθεται έκταση για 200 θέσεις μέσα στο λιμάνι (έναντι αντιτίμου που θα ορίζει ο ΟΛΘ) που θα αναπληρώσουν τις θέσεις στην πλατεία Ελευθερίας όταν με το καλό ξεκινήσουν τα έργα για τη μετατροπή της πλατείας-πάρκινγκ σε πάρκο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr