NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Αλλαγή Κουφωμάτων στο Πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2024»

Αλλαγή Κουφωμάτων στο Πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2024»

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, με το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2024» μπορείτε να πραγματοποιήσετε ενεργειακή αναβάθμιση στην κατοικία σας, κάνοντας αντικατάσταση στα κουφώματα του σπιτιού σας.

Η αλλαγή κουφωμάτων θεωρείται μια από τις πιο αποδοτικές ενέργειες για τη μείωση των ενεργειακών απωλειών και την αύξηση της θερμομονωτικής ικανότητας των κτιρίων. Με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2024» σας δίνεται η δυνατότητα να επενδύσετε σε νέα κουφώματα αλουμινίου ή κουφώματα PVC ανανεώνοντας την οικία σας.

Γιατί να αλλάξετε κουφώματα μέσω του «Εξοικονομώ 2024»;

  • Εξοικονόμηση Ενέργειας & Χρημάτων: Η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα, είτε από αλουμίνιο είτε από PVC, συμβάλλει στη μείωση των θερμικών απωλειών κατά τους χειμερινούς μήνες και εμποδίζει την είσοδο θερμότητας κατά τους καλοκαιρινούς, οδηγώντας σε χαμηλότερα έξοδα για θέρμανση και ψύξη. Σύμφωνα με έρευνες, η τοποθέτηση σύγχρονων κουφωμάτων μπορεί να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση μέχρι και 30%.
  • Αναβάθμιση Θερμομόνωσης & Ηχομόνωσης: Τα νέα κουφώματα διαθέτουν αναβαθμισμένες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές δυνατότητες, δημιουργώντας ένα πιο ήρεμο και ζεστό περιβάλλον στο σπίτι. Χάρη στις εξελιγμένες τεχνολογίες κατασκευής των πλαισίων και τη χρήση διπλών ή τριπλών υαλοπινάκων, μειώνεται αισθητά ο εξωτερικός θόρυβος και διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου.
  • Ενίσχυση της Ασφάλειας του Σπιτιού: Τα ενεργειακά κουφώματα παρέχουν επιπλέον ασφάλεια, καθώς είναι φτιαγμένα από υλικά υψηλής ανθεκτικότητας και ενσωματώνουν σύγχρονα συστήματα κλειδώματος πολλαπλών σημείων, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά στην αποτροπή απόπειρας διάρρηξης.
  • Αισθητική Αναβάθμιση: Η αντικατάσταση των κουφωμάτων με μοντέρνα σχέδια και χρώματα βελτιώνει αισθητά την εμφάνιση του σπιτιού, ενώ η ευρεία ποικιλία τόσο σε κουφώματα αλουμινίου όσο και σε συνθετικά κουφώματα προσφέρει πολλές επιλογές για συνδυασμούς που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας.

Τι προϋποθέσεις ένταξης απαιτεί το πρόγραμμα;

Δικαίωμα ένταξης στην επιδότηση του προγράμματος έχουν τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία.

Μια κατοικία προκειμένου να πληροί τα κριτήρια επιλογής πρέπει:

  • Να υφίσταται νόμιμα
  • Να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα
  • Να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία
  • Σύμφωνα με το Πρώτο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ Π.Ε.Α.) να έχει καταταχθεί σε κατηγορία ≤ Γ

Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα;

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτεί το κόστος των εργασιών και των υλικών που απαιτούνται για την τοποθέτηση στα νέα κουφώματα της επιλογής σας.

Η συνολική διαδικασία υποβολής αίτησης για την ένταξη στο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρία βήματα:

  • Έλεγχος & Εκτίμηση Κατάστασης: Πραγματοποιείται έλεγχος της υπάρχουσας κατάστασης των κουφωμάτων από εξειδικευμένο μηχανικό, ο οποίος θα προτείνει την καλύτερη λύση για την αντικατάστασή τους.
  • Υποβολή Αίτησης: Υποβολή όλων των απαραίτητων εγγράφων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος.
  • Έγκριση & Υλοποίηση Εργασιών: Μετά την έγκριση της αίτησης, προχωράει η διαδικασία επιλογής προμηθευτή και εκτέλεσης των εργασιών αντικατάστασης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση που προκύπτει από την αντικατάσταση κουφωμάτων αποτελεί μία από τις πιο αποδοτικές παρεμβάσεις για να βελτιώσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα, να μειώσετε τα λειτουργικά κόστη και να αναβαθμίσετε την ποιότητα ζωής στο σπίτι σας.

Η Εταιρεία Eco Bau διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των κουφωμάτων PVC και των κουφωμάτων αλουμινίου. Επικοινωνήστε σήμερα με την εταιρεία στο 215 215 2162 και οι ειδικοί της θα χαρούν να απαντήσουν σε όποιες απορίες έχετε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr