NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Τουρισμός
ανάγνωση

Fam Trip EOT: Ο βιώσιμος τουρισμός της Νάξου γοητεύει τη βρετανική αγορά

Fam Trip EOT: Ο βιώσιμος τουρισμός της Νάξου γοητεύει τη βρετανική αγορά

Η προβολή της Νάξου ως ιδανικού προορισμού βιώσιμου τουρισμού για τη βρετανική αγορά, ήταν ο στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, με τη συμμετοχή τεσσάρων στελεχών βρετανικών ταξιδιωτικών οργανισμών στο νησί.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από 16 ως 19 Σεπτεμβρίου 2024 σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Cyclades Preservation Fund και το καταξιωμένο επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό TTG.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε βιολογική φάρμα, βιολογικό μελισσοτροφείο, μουσεία ελαιοτριβείου και ποτοποιίας κίτρου, περιπατητικές διαδρομές στα ορεινά χωριά της Νάξου, μαθήματα μαγειρικής με βιολογικά υλικά σε ξυλόφουρνο, γευσιγνωσία ΠΟΠ τυριών, καθώς και συνάντηση και ενημέρωση από τον σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι αποκόμισαν τις καλύτερες εμπειρίες από τη Νάξο και την ποικιλομορφία των δυνατοτήτων βιώσιμου τουρισμού που προσφέρει το νησί και διαβεβαίωσαν ότι θα εντάξουν τη Νάξο στο πελατολόγιο τους ως «Πρεσβευτές βιωσιμότητας».

Στο ταξίδι εξοικείωσης συμμετείχαν ταξιδιωτικοί πράκτορες από τις μεγάλες πλατφόρμες Travel Counsellor, Not Just Travel, The Holiday Village, αλλά και δημοσιογράφος του TTG. Την ομαδική αποστολή συνόδευσε η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη, ενώ η αρθρογραφία για το εν λόγω ταξίδι προγραμματίζεται να αναρτηθεί εντός Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η προβολή του νησιού της Νάξου εντάσσεται στη δράση του TTG Sustainable Ambassadors που υποστηρίζει το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, σε συνεργασία με το δημοφιλές επαγγελματικό περιοδικό TTG, το οποίο απευθύνεται σε πάνω από 10.000 συνδρομητές, κατά κύριο λόγο τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς.

Kάθε χρόνο, 20 τουριστικοί πράκτορες παρακολουθούν το πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα και κερδίζουν, εκτός από τον τίτλο του Sustainable Ambassador, μία θέση σε ένα fam trip. Το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία TTG Sustainable Travel Heroes που διοργανώνεται από το TTG. To 2023,σε συνεργασία με τον Τ/Ο Intrepid και την Avis, διοργανώθηκε αντίστοιχο fam trip στην Κρήτη για την παρουσίαση των βιώσιμων πρακτικών στο νησί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr