NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tailor Made Negotiations

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tailor Made Negotiations

Το Tailor Made Negotiations (ΤΜΝ) είναι ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα διαπραγματεύσεων που καλύπτει το σύνολο των δράσεων στην πορεία ενός διαπραγματευτικού επεισοδίου. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην εναρμόνιση μεταξύ: Μοντελοποίησης – Στρατηγικής – Τακτικών – Πρακτικών του διαπραγματευτικού περιστατικού.

Με ποιο τρόπο εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα στις διαπραγματεύσεις;

Η γενικώς αποδεκτή απάντηση είναι: Προσαρμογή στα δεδομένα του περιστατικού, δηλαδή της εξατομικευμένης συμπεριφοράς μας στα δεδομένα του περιστατικού.

Παρά τη γενική αποδοχή της απάντησης αυτής, αυτό επιτυγχάνεται μόνο από το Πρόγραμμα Tailor Made Negotiations.

Η μέθοδος του είναι απλή και εύπεπτη: Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται στους συνδυασμούς των δεδομένων του με αυτά του αντιπάλου του και συνεπώς:

(α) Διαμορφώνει τις κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερες συμπεριφορές του ανά περίπτωση (στρατηγικές – τακτικές – πρακτικές) και

(β) Προβλέπει τις πιθανές συμπεριφορές του αντιπάλου του και προσαρμόζει τους χειρισμούς του αναλόγως

Στο Tailor Made Negotiations παρουσιάζονται 13 τύποι στρατηγικών, εκ των οποίων οι οκτώ συμφωνίας και οι πέντε μη συμφωνίας. Από αυτές, μόνο οι τρεις έχουν αναπτυχθεί διεθνώς.

Βάσει των εν λόγω στρατηγικών προσδιορίζονται 60 τύποι τακτικών. Οι τακτικές αυτές αξιολογούνται, από πλευράς αποτελεσματικότητάς τους, βάσει πέντε κριτηρίων. Η αξιολόγηση αυτή είναι απαραίτητη, αφού το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα και όχι η απλή γνώση ή και η χρησιμοποίηση μιας τακτικής.

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος. Δηλαδή, ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να εξατομικεύει το διαπραγματευτικό περιστατικό που αντιμετωπίζει, με συνυπολογισμό των δεδομένων του όπως επίσης και του αντιπάλου του. Αυτό θα του εξασφαλίσει αποτελεσματικότητα κατά τη χρησιμοποίηση των ενδεδειγμένων στρατηγικών, τακτικών και πρακτικών.

Σε ότι αφορά τις πρακτικές, στο Tailor Made Negotiations παρουσιάζονται τέσσερα Role Play στα οποία συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ενδεδειγμένες πρακτικές ανά τύπο διαπραγματευτικής στρατηγικής.

Tailor_made_negotiations_logo.png?mtime=20240930123741#asset:503137


Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εκπαιδευτικό υλικό με πίνακες και σχήματα που διευκολύνουν την κατανόηση του περιεχομένου.

Η αξιολόγηση των σπουδαστών που οδηγεί στην απονομή του Certificate in Tailor Made Negotiations και στη χορήγηση των αντίστοιχων ECTS πραγματοποιείται με την παράδοση μιας εργασίας 1.500 λέξεων. Στην εργασία αυτή οι σπουδαστές αναλύουν ένα προσωπικό τους διαπραγματευτικό περιστατικό, σύμφωνα με τη μέθοδο που διδάχθηκαν.

Στο τέλος του Προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το καινοτομικό Διαπραγματευτικό GPS (www.negotiationsgps.com). Το διαπραγματευτικό GPS είναι συμβουλευτικό ως προς την αντιμετώπιση ενός διαπραγματευτικού περιστατικού. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει λύσεις για 729 περιπτώσεις διαπραγματεύσεων.

Η καθαρή διάρκεια του ασύγχρονου αυτού προγράμματος ανέρχεται 8 διδακτικές ώρες, οι οποίες αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 24 ώρες ζωντανής διδασκαλίας. Για την κάλυψη της εν λόγω ύλης απαιτούνται περίπου 8 εβδομάδες (μία ώρα ανά εβδομάδα).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr