NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Γιατί το fashion show της Prada στο Μιλάνο είχε πραγματικά κάτι να πει

Γιατί το fashion show της Prada στο Μιλάνο είχε πραγματικά κάτι να πει

Τι μπορεί να κάνει ένα fashion show να ξεχωρίσει όταν η μόδα κυριολεκτικά επαναλαμβάνεται, όταν τα έχουμε δει μάλλον όλα και όταν ο αυτοσκοπός για επίτευξη μιας κάποιας έκπληξης γίνεται απλά τετριμμένος και κουραστικός;

Σίγουρα όχι μία από τα ίδια αφού τα ίδια πια είναι τα δήθεν διαφορετικά, εξεχόντως αλλοπρόσαλλα αλλά σύμπτωματικά τελικά, τόσο συνηθισμένα.

Όταν το να σπας τις νόρμες δεν αποτελεί τελικά έκπληξη αλλά the same old story, αυτό που μπορείς τελικά να κάνεις είναι να παίξεις με τα κομμάτια τους, να ανασυνθέσεις ελεύθερα, να ταιριάξεις τα φαινομενικά αταίριαστα, να παντρέψεις τον κόσμο της μόδας με τον άνθρωπο του σήμερα που τον παρατηρεί πίσω από τις παραμορφωτικές οθόνες.

Να δείξεις την εικόνα αλλιώς όχι καθ' ομοίωση αλλά καθ’ερεύνηση όχι μοντέλων αλλά προσώπων. Τα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα πάνω στην πασαρέλα γίνονται τελικά πρόσωπα, ενίοτε με φριζαρισμένα μαλλιά σε κάποια σίγουρα κάπως πιο αληθοφανή εκδοχή τους.

Μια εκδοχή με πραγματικά πιο ατημέλητα χτενίσματα που μας διακρίνουν, που πατούν πιο γερά στα φυσικά γυναικεία χαρακτηριστικά και όχι στα παραμορφωτικά και στον βωμό μιας κάποιας τελειότητας που στην τελική, είναι εντελώς σχετική.

Το mix and match στο τελευταίο fashion show της Miuccia και του οίκου Prada είναι πραγματικά ανελέητο, μια πληθώρα στοιχείων που συνυπάρχουν τελικά με τρόπο δυναμικά μοναδικό. Αναδιαμορφωμένα και απόλυτα διαφορετικά ζευγάρια παπουτσιών ξεπηδούν στο σήμερα από παλαιότερες συλλογές.

Μπουστάκια άλλων δεκαετιών μπλέκονται με τις λεγόμενες φούστες γραφείου. Κομμάτια sportswear αποκτούν κουκούλες που από την μπροστινή τους όψη μοιάζουν με δεμένα εκλεπτυσμένα μαντίλια. Κοριτσίστικα καλσόν σε διάφορα χρώματα συνδυάζονται με κλασικά παλτό αλλά και με κορμάκια.

Η αρχιτεκτονική της κατανόησης σε έναν κόσμο φτιαγμένο με εκατομμύρια οθόνες και γιγαντιαίες ποσότητες υπερπληροφόρησης, μιας απρόβλεπτης ανθρώπινης φύσης και την θεμελιακή έννοια του προσώπου αλλά και του προσωπικού τρόπου θέασης εμπλέκει τις γωνίες από διαφορετικά κουτάκια.

Μια σειρά από ταυτόχρονες πραγματικότητες ντύνουν το άτομο, που αντανακλά ναι μεν το παρόν με ματιά θεμελιακά μοναδική δε. Στοιχεία από διαφορετικές εποχές δεν δημιουργούν αντιφάσεις, αλλά προτάσεις, σημεία αναφοράς, μια πληθώρα επιλογών στην ντουλάπα της ελεύθερης βούλησης.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον ψάχνουμε με το κυάλι παρόμοια fashion shows που μιλούν στο σήμερα έχοντας πραγματικά, κάτι να πουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr