NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Η φετινή, διευρυμένη εμπειρία του εικαστικού οικοσυστήματος της Αrt Athina

Η φετινή, διευρυμένη εμπειρία του εικαστικού οικοσυστήματος της Αrt Athina

Είναι το Σαββατοκύριακο του ετήσιου ραντεβού μας με μία από τις παλαιότερες φουάρ της Ευρώπης που επανήλθε διευρυμένη στη μόνιμη της έδρα, στο ιστορικό μέγαρο του Ζαππείου στην καρδιά της Αθήνας όπου τις μέρες αυτές αντηχεί δυνατά ο παλμός της σύγχρονης τέχνης.

Η γιορτή της σύγχρονης τέχνης που φέρει εδώ και 31 χρόνια την υπογραφή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και για ακόμη μία χρονιά έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διανθίζει το συμπαγές πλέον οικοσύστημά της με κυκλικές δομές, θεματικές και δράσεις που συναντιουνται και συγχωνεύονται μεταξύ τους όπως πολύ ευρυματικά ανασύνθεσε το φημισμένο G design studio στο νέο logo της φουάρ.

Οι σημαντικότερες ελληνικές αίθουσες τέχνης, διεθνείς γκαλερί καθώς και μια πολύμορφη σειρά από παράλληλα πρότζεκτ και δράσεις αγκαλιάζουν την τέχνη αλλά και τις έννοιες της συμπερίληψης, της βιωσιμότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας που αποτελούν το πεντάπτυχο που χαρακτηρίζει την ArtAthina2024.

Εικαστικές μέρες, κινηματογραφικές νύχτες

art-athina-24-3.jpg?mtime=20240920155252#asset:501454


Η ArtAthina2024 παρουσιάζει τις πλέον πρόσφατες προτάσεις των γκαλερί, τις τελευταίες τάσεις των αιθουσών τέχνης από το εξωτερικό ενώ για πρώτη φορά αφιερώνει ένα χώρο στο design.

Στον πυρήνα της φουάρ και το εσωτερικό του μεγάρου παρουσιάζονται αίθουσες τέχνης τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

O εμβληματικός πολυέλαιος Dyslexia του Κωνσταντίνου Κακανιά πρώτη συμμετοχή της Stefanidou Tsoukala Gallery στη φετινή Art AthinaO εμβληματικός πολυέλαιος Dyslexia του Κωνσταντίνου Κακανιά από την πρώτη συμμετοχή της Stefanidou Tsoukala Gallery στη φετινή Art Athina


Eνώ ο τομέας του design εισέρχεται στη διοργάνωση μέσω των γκαλερί και των σχεδιαστών που συνδυάζουν την ομορφιά των παραδοσιακών ελληνικών τεχνικών με το σύγχρονο, ευφάνταστο και πρωτοποριακό design δημιουργώντας αντικείμενα του σήμερα στην ενότητα που επιμελούνται ο Μάνθος Καλούμενος και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη (MareStudio).

mare-studio.jpg?mtime=20240920160431#asset:501468:url

Μare Studio, Naos stools, 2024, wood, handwoven linen, ceramic


Η ArtAthina2024 εμπλέκει επίσης στο πρόγραμμά της τον ιστορικό γειτονικό θερινό κινηματογράφο, «Αίγλη» και τις μεταμεσονύκτιες προβολές, μας περπατά στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου με περιπατητικές περφόρμανς, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες και νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες και μετατρέπει σε υπαίθριο κινηματογράφο τον χώρο μπροστά από το σιντριβάνι και το μέγαρο του Ζαππείου.

art-athina-24-3-9.jpg?mtime=20240920160811#asset:501469


Μεταξύ άλλων δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περάσει χρόνο στον μικρό εσωτερικό κήπο, που είναι εξοπλισμένος με έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά βασισμένα στην οπτική ταυτότητα της ArtAthina2024, να δημιουργήσει τη δική του «γκαλερί» χρησιμοποιώντας εξειδικευμένη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα αλλά και να περάσει από στην αλέα επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και το pop-up περίπτερο του οίκου Hermès για να πάρει μέρος στις πολλές διαφορετικές δράσεις καθώς και να αποκτήσει το τεύχος του περιοδικού LeMonded'Hermès.

Δείτε εδώ το ολοκληρωμένο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων της ArtAthina2024

Mathieu-Cherkit-Dust-under-the-table-2024-oil-on-canvas-116-x-89-cm-Courtesy-of-the-artist-Xippas.jpg?mtime=20240920160841#asset:501470

Mathieu Cherkit Dust under the table 2024-oil on canvas-Courtesy of the artist Xippas


ArtAthina2024

19-23 Σεπτεμβρίου

Ζάππειον Μέγαρο

Παρασκευή 20 έως Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: 12.00-21.00

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr