NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε για 8η χρονιά το πρόγραμμα «Code Like a Girl» της Vodafone

Ολοκληρώθηκε για 8η χρονιά το πρόγραμμα «Code Like a Girl» της Vodafone

Περισσότερα από 400 κορίτσια εκπαιδεύτηκαν από τη Vodafone σε δεξιότητες προγραμματισμού τα τελευταία 8 χρόνια.

Η Vodafone Ελλάδας ολοκλήρωσε για όγδοη χρονιά το πρόγραμμα ανάπτυξης κώδικα Code Like a Girl, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερα νέα κορίτσια μέσα από την γνωριμία τους με τον Προγραμματισμό. Από την έναρξη του προγράμματος, έχουν εκπαιδευτεί περισσότερες από 400 έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών, αποκτώντας πρακτικές γνώσεις για να ανακαλύψουν τον τομέα της τεχνολογίας και των STEM επαγγελμάτων. Φέτος, το Code Like a Girl πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Χαλάνδρι.

Οι 38 συμμετέχουσες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε HTML, CSS, Bootstrap και GitHub, από έμπειρους και έμπειρες Developers της Vodafone οι οποίοι τις καθοδήγησαν και μοιράστηκαν τις πολύτιμες γνώσεις τους, υποστηρίζοντας τες σε όλα τα στάδια του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχουσες συνεργάστηκαν σε ομάδες, εφάρμοσαν τις γνώσεις προγραμματισμού που έλαβαν και ανέπτυξαν ιστοσελίδες, σε μόλις 5 ημέρες εκπαίδευσης. Στο τέλος, οι 10 ομάδες παρουσίασαν τις ιστοσελίδες τους στην κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη της Vodafone, η οποία τις αξιολόγησε σε επίπεδο κώδικα, εμπειρίας χρήστη, αλλά και ιδέας. Οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν παρουσίασαν πρότζεκτ σχετικά με την οδική ασφάλεια, την ψυχική υγειά, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα Code Like a Girl επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευση της Vodafone να προάγει την ίση πρόσβαση στον τομέα της τεχνολογίας. Μέσα από το πρόγραμμα, η Vodafone στηρίζει την προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα των φύλων στα STEM επαγγέλματα, προσφέροντας στα κορίτσια τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να διαπρέψουν σε έναν ψηφιακό κόσμο, ξεκινώντας μέσα από το Code Like a Girl τη γνωριμία τους με την πληροφορική.

Η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε σχετικά «Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα νέα κορίτσια έναν χώρο όπου θα μπορούν να ανακαλύψουν αυτό που τους ταιριάζει στον συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο της Τεχνολογίας. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Code Like a Girl, δεν επενδύουμε απλώς στο μέλλον των νέων, αλλά παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να καλλιεργούμε το ταλέντο. Προσφέρουμε διαρκείς ευκαιρίες για upskilling και reskilling, ενδυναμώνοντας τις δεξιότητες των ανθρώπων μας και εξασφαλίζοντας ότι παραμένουν ανταγωνιστικοί στον ψηφιακό κόσμο.»

vodafone_codelikeagirl2024_19.JPG?mtime=20240919125628#asset:501106



Μάθετε περισσότερα για τις διαθέσιμες ευκαιρίες για νέα άτομα που προσφέρει η Vodafone: https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/kariera/eukairies-karieras-gia-neous

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr