NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Βιωσιμότητα, StartUps, καινοτομία, Kidults οι 4 άξονες της Διεθνούς Έκθεσης Παιχνιδιών, Spielwarenmesse 2025

Βιωσιμότητα, StartUps, καινοτομία, Kidults οι 4 άξονες της Διεθνούς Έκθεσης Παιχνιδιών, Spielwarenmesse 2025

Δίδοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, τις StartUps, την καινοτομία και τα παιχνίδια για τους ενήλικες, ανοίγει τις πύλες της από 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου 2025, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης, η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιών, Spielwarenmesse 2025, με διοργανωτή τον Εκθεσιακό Οργανισμό Spielwarenmesse eG, τον οποίο αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σε μία έκταση 165.000 τ.μ., η Spielwarenmesse 2025 θα φιλοξενήσει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και διακινητές παιχνιδιών στον κόσμο, νεοφυείς επιχειρηματίες, όπως και νέους εφευρέτες, αλλά και τις τελευταίες καινοτόμες προτάσεις του κλάδου, λειτουργώντας ως μια διεθνής πλατφόρμα networking για την αγορά παιχνιδιού. Η Έκθεση στρέφει επίσης την προσοχή της στην κατηγορία Toys for Kidults, με τρεις θεματικές –συλλεκτικά παιχνίδια, παιχνίδια δημιουργικής φαντασίας και επιτραπέζια παιχνίδια- αντικατοπτρίζοντας τα διάφορα πεδία ενδιαφέροντος των ενηλίκων που παίζουν παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η διοργάνωση του 2024 φιλοξένησε 2.354 εκθέτες, από 68 χώρες, με τους 430 να είναι νέοι και το 67% του συνόλου των εκθετών να αφορούν διεθνείς συμμετοχές. Η διοργάνωση κατέγραψε αύξηση εκθετών 10% σε σχέση με το 2022, ενώ αποτέλεσε πόλο έλξης περίπου 57.000 επισκεπτών από 125 χώρες.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Εκθεσιακού Οργανισμού Spielwarenmesse eG, κ. Scarlett Wisotzki, στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της Spielwarenmesse 2025, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διάρθρωση του εκθεσιακού χώρου, όπου θα υπάρξουν συνολικά 13 προϊοντικές ομάδες φιλοξενούμενες σε 18 αίθουσες, σε μία πραγματικά μεγάλη έκταση αφού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από το δυτικό τμήμα της έκθεσης μέχρι και το ανατολικό μεσολαβεί μία απόσταση της τάξης των δύο χιλιομέτρων.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κ. Scarlett Wisotzki και σε μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα φιλοξενήσει η Έκθεση του 2025, όπως για παράδειγμα η διοργάνωση του «Toy Business Forum», που θα κλείσει 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και θα συμπεριλάβει μια σειρά από εκδηλώσεις και διαδραστικά events με συμμετέχοντες ορισμένους από τους βασικότερους πρωταγωνιστές του κλάδου.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στη «New Product Gallery» όπου θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα, τα νέα ταλέντα της αγοράς και θα απονεμηθούν τα «ToyAwards». Επίσης, ιδιαίτερη θα είναι η παρουσίαση των StartUps, ορισμένες εκ των οποίων είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στη διεθνή αγορά παιχνιδιού.

Στα τμήματα τα οποία θα ξεχωρίσουν το 2025 περιλαμβάνονται επίσης, το «Toys Go Green» που θα εστιάσει στα βιώσιμα παιχνίδια, το «Licence Lounge» που θα δώσει έμφαση στις άδειες εκμετάλλευσης, οι εκδηλώσεις «ToyNight» και «RedNight» οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2025, το «Model Car Hall of Fame», καθώς και η «Σύνοδος Εφευρετών Παιχνιδιών», όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κατασκευαστές παιχνιδιών, διερευνώντας το ενδεχόμενο σύναψης συνεργασιών για τη διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και δικτύωση των συμμετεχόντων, εκθετών και επισκεπτών, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Spielwarenmesse eG έχει ήδη διαμορφώσει έναν μοντέρνο ιστότοπο, καθώς και μία ειδική εφαρμογή για κινητά.

Τοποθετούμενος, χθες, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο που, όπως είπε, διαδραματίζουν οι διεθνείς διοργανώσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας του ελληνικού παιχνιδιού, ενώ αναφέρθηκε στο προφίλ του φορέα και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την προώθηση των Ελλήνων κατασκευαστών παιχνιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή αγορά παιχνιδιού υπολογίζεται σε αξία στα περίπου 4,5 δισ. ευρώ, με τη Γερμανία να κατέχει το 30% αυτής.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εμπορικών Εκθέσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Πιπερούδης, υπογράμμισε ότι «το Επιμελητήριο εκπροσωπεί πάνω από 70 χρόνια τους σημαντικότερους Εκθεσιακούς Οργανισμούς της Γερμανίας, συμβάλλοντας αδιάληπτα στην ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μας με τη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών Spielwarenmesse αριθμεί ήδη 50 χρόνια, καθιστώντας την μια από τις μακροβιότερες και πλέον σταθερές συνεργασίας του Επιμελητηρίου».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr