NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

ΕΣΠΑ: 47.200€ για νέες θέσεις εργασίας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

ΕΣΠΑ: 47.200€ για νέες θέσεις εργασίας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Ξεκινούν οι αιτήσεις υποβολής στη νέα δράση του Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» του ΕΣΠΑ 2021-2027 από 21 Οκτωβρίου.

Σκοπός της Δράσης «Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (ΝΘΕ) για ανέργους σε επιχειρήσεις της στρατηγικής RIS3 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), σε επιχειρήσεις των τομέων και των κλάδων αιχμής της περιφερειακής οικονομίας, σύμφωνα με τις περιφερειακές απολήξεις της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Υποστηρίζεται η απασχόληση ανέργων με αυξημένα τυπικά προσόντα σε επιχειρήσεις, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δικαιούχοι – Όροι και Προϋποθέσεις

Δικαιούχοι, που μπορούν να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, είναι: Υφιστάμενες επιχειρήσεις πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που:

α) έχουν ιδρυθεί μέχρι 31/12/2023

β) δραστηριοποιούνται ουσιωδώς (Κύριος Κωδικός Δραστηριότητας ή Κωδικός Δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα) σε επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας και διαθέτουν τον ΚΑΔ αυτό πριν την έκδοση της παρούσας πρόσκλησης.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άνεργο-ωφελούμενο που υπάγεται στη Δράση από την ημερομηνία πρόσληψής του και για χρονικό διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών. Η επιχορήγηση καλύπτει το συνολικό μισθολογικό κόστος ανά ωφελούμενο για ένα ανθρωπομήνα πλήρους απασχόλησης με 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Ειδικότερα, το μισθολογικό κόστος μπορεί να περιλαμβάνει τις ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες μικτές αποδοχές, τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.

Στον κάτωθι πίνακα παρουσιάζεται το επιχορηγούμενο μηνιαίο μισθολογικό κόστος ανά ανθρωπομήνα πλήρους απασχόλησης, ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο του ωφελούμενου καθώς και το συνολικό επιχορηγούμενο μισθολογικό κόστος ανά ωφελούμενο για διάστημα απασχόλησης 18 μηνών, περιλαμβάνοντας επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των πράξεων θα πρέπει να διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ποσά που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

notio-aigaio-rs3-enisxisi.png?mtime=20240918142747#asset:500802

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου είναι επιλέξιμες έμμεσες δαπάνες οι οποίες περιλαμβάνονται στο συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό του επιχειρηματικού σχεδίου και υπολογίζονται με βάση σταθερό συντελεστή 7% των άμεσων επιλέξιμων δαπανών της πράξης, σύμφωνα με το Άρθρο 54 του Καν. 1060/2021 και με την χρήση κοινής στήριξης (άρθρο 25 Καν. ΕΕ 1060/2021). Η εν λόγω κατηγορία δαπάνης δεν απαιτεί την προσκόμιση παραστατικών, καταβάλλεται αναλογικά με κάθε πληρωμή και το αναλογούν ύψος αυτής οριστικοποιείται κατά το στάδιο της τελικής πιστοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Ποσοστά Ενίσχυσης – Προϋπολογισμός

Το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει μία επιχείρηση είναι κατά προσέγγιση 47.200€. (Υπολογίζεται για την περίπτωση πρόσληψης 1 εργαζομένου για τον οποίο προβλέπεται 100% ένταση ενίσχυσης, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος και το 7% των έμμεσων δαπανών).

Η περίοδος υλοποίησης της πράξης είναι δεκαοκτώ (18) μήνες πλέον τριών (3) μηνών που δίνεται από την πρόσκληση ως χρόνος εύρεσης και πρόσληψης του προσωπικού από την επιχείρηση, ήτοι συνολικά είκοσι ένας μήνες (21 μήνες).

Ορίζεται επίσης ως ελάχιστος χρόνος υλοποίησης της πράξης οι δώδεκα (12) μήνες, μη συμπεριλαμβανομένου του χρόνου εύρεσης και πρόσληψης προσωπικού (Διάρκεια υλοποίησης πράξης μικρότερη των δώδεκα (12) μηνών καθιστά την πράξη μη ολοκληρωμένη και ανακαλείται η απόφαση ένταξης.

Η ένταση της ενίσχυσης αφορά στο 100% του μισθολογικού κόστους εφόσον προσληφθεί άνεργος μικρότερος των 30 ετών ή μεγαλύτερος των 55 ετών ή γυναίκα ή μακροχρόνια άνεργος ή ΑμεΑ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ένταση ενίσχυσης είναι 80%.

Για περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την HFT Consultants στο τηλ 2106565400.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr