NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Piraeus Taste Festival: Ένα Σαββατοκύριακο μετατρέπεται σε γιορτή γαστρονομίας στον Πειραιά

Piraeus Taste Festival: Ένα Σαββατοκύριακο μετατρέπεται σε γιορτή γαστρονομίας στον Πειραιά

Είναι οι γιορτές στα παραθαλάσσια ελληνικά μέρη, στους τόπους που καθημερινά ατενίζουν την απεραντοσύνη, που συνδέουν τις γεύσεις με την αλμύρα και τα καλούδια του βυθού. Οι γιορτές που αψηφούν τον χρόνο, εκφράζονται μέσα από την γαστρονομία της θάλασσας, φτάνουν στο σήμερα και βάζουν την παράδοση και τη φρεσκάδα στο ίδιο τραπέζι.

Μια τέτοια γιορτή φιλοδοξεί να γίνει και το 3o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά που επανέρχεται από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024 με μια σειρά εκδηλώσεων σε όλα τα αγαπημένα μέρη που βλέπουν αλλά και συναντούν την θάλασσα, στο πιάτο.

taste-presentationjpg.jpg?mtime=20240916154731#asset:500402


Από τη «Γιορτή του Σπάρου» και το νησιώτικο γλέντι στην παραδοσιακή γιορτή των ψαράδων της Πειραϊκής μέχρι τα live cooking shows με γεύσεις εμπνευσμένες από τον Πειραιά στο Μικρολίμανο και τη «Γιορτή της Ρακής» με τα παραδοσιακά ρακοκάζανα να στήνονται στην Μαρίνα Ζέας, το Piraeus Taste Festival, Sea Food and More» μας θυμίζει ότι οι θαλασσινές γεύσεις είναι διαχρονικά κομμάτι και προνόμιο της πόλης όπως και η πολυδιάστατη γαστρονομική ταυτότητα, κληρονομιά και το γευστικό αποτύπωμα του Πειραιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

TASTE OF PIRAEUS

ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ – τελετή έναρξης «PIRAEUS TASTE FESTIVAL, Sea Food and More»

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 18:30

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά, το Μικρολίμανο, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του φεστιβάλ, με την εκδήλωση «TASTE OF PIRAEUS», όπου οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν live cooking shows με γεύσεις εμπνευσμένες από τον Πειραιά.

Το γαστρονομικό τους αποτύπωμα δίνουν δημοφιλείς και καταξιωμένοι chefs, ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο pastry chef Στέφανος Διαμαντόπουλος.


PIRAEUS TASTE FAIR

ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 22:00

Εγκαίνια: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 19:00

Ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης, γαστρονομικές παραδοσιακές γεύσεις, εκλεκτά είδη delicatessen, gourmet προτάσεις και superfoods φιλοξενούνται στο «Piraeus Taste Fair» στην έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, στο Πασαλιμάνι, από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:00.

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Live cooking με έμπνευση από τη γαλλική κουζίνα:19:00

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας «ο Ρατατούης» :20:00

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Live cooking με έμπνευση από την ελληνική κουζίνα :19:00

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά 3» :20:00

Μοναδικές συνταγές, με live cooking show και γευστική δοκιμή εκλεκτών εδεσμάτων θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, τις 19:00, στην πλατεία Κοραή, σε συνδυασμό με προβολή αγαπημένων κινηματογραφικών ταινιών, στις 20:00, στο υπαίθριο σινεμά της πλατείας. Μια δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τους executive chefs του Acropolis Chef’s Club of Attica.

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 11:00-14:00

Συμμετέχουν : Άγιος Δομήνικος, Ινδονησία, Κίνα, Περού, Χιλή

Μια πολυεθνική γαστρονομική εκδήλωση με γευσιγνωσία και διαδραστικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στην πλατεία Κοραή.

Πέντε από τους καλύτερους παγκοσμίως chefs, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τις πρεσβείες της Ινδονησίας, του Περού, της Κίνας, της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Χιλής, μας προτείνουν γαστρονομικές δημιουργίες με μοναδικές εξωτικές γεύσεις από τις πατρίδες τους, χρησιμοποιώντας τεχνικές και μυστικά της παραδοσιακής τους κουζίνας.

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα, παραδοσιακές χορευτικές και μουσικές παραστάσεις από τις συμμετέχουσες χώρες, θα ζωντανέψουν την κουλτούρα και τα έθιμά τους. Καλλιτέχνες με παραδοσιακές φορεσιές θα παρουσιάσουν εντυπωσιακούς χορούς και μουσικά σύνολα, δημιουργώντας μια ζεστή και πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 20:00

Την τιμητική της θα έχει η κρητική κουζίνα, στη «Γιορτή της Ρακής», το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στη Μαρίνα Ζέας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα παραδοσιακά ρακοκάζανα, ενώ θα προσφερθεί άφθονη ρακή και θα μαγειρευτούν μεζέδες και κρητικά εδέσματα δωρεάν για τους παρευρισκόμενους. Ζωντανή μουσική από Κρητικούς οργανοπαίχτες και χοροί, θα παρασύρουν τους επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή.

*Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

KIDS COOKING PARTY

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 11:00 -14:00

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, στην πλατεία Κοραή, μικρές μαγείρισσες και οι μικροί μάγειρες φορώντας τους σκούφους και τις ποδιές τους, θα δημιουργήσουν πεντανόστιμες σπεσιαλιτέ και γλυκίσματα, παίζοντας και διασκεδάζοντας σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της πλατείας. Γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσουμε φτιαγμένες με φαντασία, αγάπη και…παιδική προσέγγιση.

Τα παιδιά θα μάθουν για τα υλικά και τη σωστή διαχείρισή τους με διασκεδαστικό τρόπο, ενώ θα διασκεδάζουν με διαδραστικές δραστηριότητες, παιχνίδια και διαγωνισμούς με υπέροχα δώρα.

*Για τη συμμετοχή των μικρών chefs στο «kids cooking club» και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής «αll-chocolate stories» θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΟΥ

ΟΡΜΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 20:00

Με τη «Γιορτή του Σπάρου», ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι, την παραδοσιακή γιορτή των ψαράδων της Πειραϊκής, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» ρίχνει αυλαία. Ψάρια στα κάρβουνα, μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις και άφθονο κρασί, θα απολαύσουν οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης. Το μεγάλο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι αναλαμβάνει ο Νίκος Φάκαρος με την ορχήστρα του.

*Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο του οικολογικού χαρακτήρα του φεστιβάλ, όλα τα προϊόντα σερβιρίσματος είναι βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης, ενώ το σύνολο των δράσεων είναι δομημένο με βάση τις αρχές της κυκλικής, βιώσιμης κοινωνικής οικονομίας και της φιλοσοφίας του Zero Food Waste.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr