NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΥΠΑ: Αναβάθμιση υποδομών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

ΥΠΑ: Αναβάθμιση υποδομών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Στο πλαίσιο των συστηματικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κ. Γιώργος Σαουνάτσος, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζήτησε με τον Αερολιμενάρχη, κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και την ορθή εκτέλεση των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης του αερολιμένα.

Έργα αναβάθμισης του Αερολιμένα

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την επισκευή του συστήματος διαχείρισης αποσκευών (BHS), την αναβάθμιση των καμερών ασφαλείας, την τοποθέτηση δύο (2) απινιδωτών που έχουν ήδη παραληφθεί, καθώς και την εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού. Επιπλέον, θα ενισχυθούν οι κλιματιστικές μονάδες στον τομέα των αφίξεων, θα πραγματοποιηθούν διορθωτικές εργασίες στον φωτισμό και στις αυτόματες πόρτες του τερματικού σταθμού, και θα συντηρηθούν οι πυλώνες φωτισμού στάθμευσης αεροσκαφών. Άλλες εργασίες περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του διαγνωστικού πίνακα (BMS) για τον έλεγχο του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, την εγκατάσταση Wi-Fi στους χώρους του αεροδρομίου για τους επιβάτες, την αντικατάσταση ειδών υγιεινής, καθώς και την ενίσχυση του τεχνικού προσωπικού.

Εκμίσθωση χώρων για υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών

Παράλληλα, η ΥΠΑ ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία ΑΠΕΛΛΑ A.E, για ενοικίαση χώρων εντός του αεροσταθμού. Η εταιρία σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών κατά EASA Part 145. Επίσης, σχεδιάζει την επέκτασή της σε έκταση 100.000 τ.μ. δίπλα στο Αεροδρόμιο, και την κατασκευή δύο (2) υπόστεγων συντήρησης με θέσεις για τρία (3) αεροσκάφη μέχρι κατηγορίας “D”, καθώς και χώρο στάθμευσής έως 17 αεροσκαφών της ίδιας κατηγορίας. H πρώτη φάση των εργασιών, που αφορά στο δάπεδο και τη στάθμευση των αεροσκαφών, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2025, ενώ η δεύτερη φάση αποπεράτωσης έχει οριστεί για το 2027, όπου θα απασχολούνται περίπου 200 εργαζόμενοι.

Ο κ. Σαουνάτσος δήλωσε ότι: «Ο αεροσταθμός της Νέας Αγχιάλου, που εγκαινιάστηκε το 2010, αποτελεί ένα κόσμημα για την Κεντρική Ελλάδα, με σημαντικές προοπτικές στην ανάπτυξή του λόγω της στρατηγικής του τοποθεσίας, εξυπηρετώντας οκτώ γειτονικούς νομούς και περιφέρειες με συνολικό πληθυσμό περίπου 1.000.000 κατοίκους. Η ορθή συντήρηση και η αναβάθμισή του αποτελούν προτεραιότητα για την Κεντρική Υπηρεσία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr