NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Το καλλιτεχνικό σύμπαν της Στεφανίας Στρούζα στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Το καλλιτεχνικό σύμπαν της Στεφανίας Στρούζα στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Ένα "θαλάσσιο" εικαστικό ταξίδι σε επιφάνειες ανάγλυφες, αναδιπλούμενες ροές, υλικά που αλλάζουν μορφές, μεταφορές από την Δύση στην Ανατολή και εντεύθεν, σε νοηματοδοτήσεις που αναδιπλώνουν τον χώρο, τους τόπους, τους πραγματικούς και τους μυθικούς χρόνους.

Ιστορίες που περνούν δίπλα από φουτουριστικά κουφάρια πλοίων που μοιάζουν να αναδιαμορφώθηκαν από την ζωντάνια της φύσης και τα κοχύλια.

Ρημαγμένες όχθες, αναποδογυρισμένες ρίζες, καλαμιές μεταλλαγμένες από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και ένα γιγάντιο αιωρούμενο επιμολυσμένο νυφικό από πλαστικό, έτοιμο να τυλίξει το θύμα του κλείνοντας του κάθε πόρο, αποφέροντας του ασφυξία από κάθε έννοια καθαρού αέρα. Και μια Μήδεια που παραμονεύει κινηματογραφικά στη γωνία σμιλεμένη σε άλλο ύφασμα ή σαν το όνομα ενός κομήτη με μια δύναμη ασταμάτητη που προσκρούει στην σημερινή Γη.

stefania-strouza-primary-tide-momusalexmylona-photo-Afroditi-Houlaki-1.jpg?mtime=20240912214421#asset:499938


Μια πολιτισμική “μεταφορά”, μια έκθεση που μας καλεί σαν άλλους ταξιδευτές να πατήσουμε νοερά σε πετρογλυφικά, σε μια συμβολική κίνηση πάνω σε σμιλευμένες πατημασιές σε βράχους ενός αρχαίου δικτύου. Μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει το ταξίδι μας από και προς το εικαστικό σύμπαν της Στεφανίας Στρούζα.

Η έκθεση «PrimaryTide»

Η νέα έκθεση της Στεφανίας Στρούζα με τίτλο «PrimaryTide» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο) πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συνεργασίας του με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και τον θεσμό της Art Athina για το βραβείο νέου καλλιτέχνη, επιδιώκοντας την υποστήριξη και προβολή του έργου νέων σύγχρονων καλλιτεχνών.

stefania-strouza-primary-tide-momusalexmylona-photo-Afroditi-Houlaki-9.jpg?mtime=20240912214452#asset:499939


Η έκθεση«PrimaryTide» αποτελεί στην ουσία έναν συγκερασμό του έργου της εικαστικού τα τελευταία 10 χρόνια, το οποίο ξεχώρισαν τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για τη συνέπεια και τη συνοχή, την ερευνητική του διάσταση καθώς και την πολλαπλότητα των εικαστικών αναζητήσεων που το διακρίνει.

stefania-strouza-primary-tide-momusalexmylona-photo-Afroditi-Houlaki-11.jpg?mtime=20240912215016#asset:499941


Η ίδια συνθέτει στοιχεία γεωγραφίας, πολιτισμού, τέχνης, ιστορίας, μυθολογίας, επιστήμης και φιλοσοφίας στις γλυπτικές της συνθέσεις, αναμειγνύοντας και αναδιαμορφώνοντας φυσικά και συνθετικά υλικά στη

Το νερό και η Φύση εν γένει ερευνάται και "αποδίδεται" στην ακτή της αλλοιωμένης και καταστροφικής σχέσης τους με τον άνθρωπο.

stefania-strouza-primary-tide-momusalexmylona-photo-Afroditi-Houlaki-3.jpg?mtime=20240912214723#asset:499940


Η έκθεση αποτελεί επίσης τον τρίτο σταθμό στη σειρά εκθέσεων-αφιερώματος του MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά, με τίτλο «Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις», στην οποία πρωταγωνιστούν γυναίκες εικαστικοί και γυναίκες επιμελήτριες.

Επιμέλεια Έκθεσης: Δόμνα Γούναρη

MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά(Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα)

12 Σεπτεμβρίου–3 Νοεμβρίου 2024

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr