NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Paris Design Week 2024: Στο σταυροδρόμι πολιτισμού και εμπορίου

Paris Design Week 2024: Στο σταυροδρόμι πολιτισμού και εμπορίου

Μια βόλτα στις γκαλερί της Rive Gauche και το Saint-Germain-Des-Prés γεμάτη με συναντήσεις με συλλέκτες, διάσημους δημιουργούς, καλλιτέχνες και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων.

Στα Marais, Bastille, République και την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας που φιλοξενεί πολλούς νέους σχεδιαστές και σύγχρονες γκαλερί.

Γύρω από τα Palais-Royal, Place des Victoires, Pigalle που σαν άλλα νέα κέντρα έλκουν τους σχεδιαστές υφασμάτων και χαλιών. Ενώ οι αυλές και οι κήποι ορισμένων από τα πιο αξιοσημείωτα μνημεία της πόλης ανοίγουν έναν ιδιαίτερο διάλογο μεταξύ της κλασικής αρχιτεκτονικής και του σύγχρονου σχεδιασμού μέσω προσωρινών εγκατάσεων.

Για λίγες ημέρες διάφορες τοποθεσίες του Παρισιού, σε πρακτικές που θυμίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετατρέπονται στην καρδιά του διεθνούς σχεδιασμού. Πιο συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, το φετινό Paris Design Week παρουσιάζει τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επαγγελματίες τις τελευταίες τάσεις και την σύγχρονη αντίληψη για τον κόσμο του σχεδιασμού και της διακόσμησης.

Το Παρίσι μετατρέπεται στην πόλη του design

Μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και γκαλερί, στούντιο καλλιτεχνών, εστιατόρια και καταστήματα, ανοίγουν τις πόρτες τους προσκαλώντας μας να εμβαθύνουμε στον κόσμο του design.

Ενώ οι κήποι του 18ου αιώνα μεταξυ άλλων όπως του Hôtel de Soubise φιλοξενούν την σχεδόν ποιητική εγκατάσταση «Eau Fraîche» του σχεδιαστή Lucas Huillet σε συνεργασία τον αρωματοποιό Alexandre Helwani. Η συνεργασία τους οδήγησε σε ένα κεραμικό συντριβάνι με αρωματισμένο νερό που προσκαλεί με έναν πρωτότυπο τρόπο τους επισκέπτες να ευαισθητοποιηθούν και να σκεφτούν καινοτόμες λύσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Galeries Lafayette Champs-Elysées προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν μια έκθεση που εστιάζει στην υλικότητα. Και το Maison Diptyque που άνοιξε πρόσφατα στη Rue Duphot 7 συνδυάζει μια μπουτίκ με έναν χώρο πολιτισμού επιτρέποντας στους επισκέπτες να ανακαλύψουν μια βιβλιοθήκη αρωμάτων αλλά και πολλούς από τους καλλιτέχνες και τους τεχνίτες που έχουν προσφέρει την τεχνογνωσία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αυτό το σταυροδρόμι του διεθνούς εμπορίου και του πολιτισμού δεν θα λείπουν, μεταξύ άλλων, ένα ιδιότυπο κέντρο που μας μεταφέρει στην εμπειρία σχεδιασμού και τον διάλογο μεταξύ της βιομηχανίας σχεδιασμού αυτοκινήτων και άλλων εικαστικών πεδίων με την Renault και με επίκεντρο το Renault 5 E-Tech Electric.

Και αλλεπάλληλα workshops με σκόπο τόσο την ανεύρεση όσο και την εξέλιξη των νέων ταλέντων στο πεδίο του design που θα γράψουν μελλοντικά τις νέες σελίδες στη δημιουργική ιστορία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr