NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Εκτός «παραγωγικής» λειτουργίας το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για ακόμα μια φορά

Εκτός «παραγωγικής» λειτουργίας το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για ακόμα μια φορά

Εκτός «παραγωγικής» λειτουργίας βρίσκεται από χτες το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) και είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Το ΟΠΣΚΕ αποτελεί την πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής στις δημοσιευμένες δράσεις ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων, καθώς και διαχείρισης του συνόλου των προβλεπόμενων διαδικασιών μέχρι και την ολοκλήρωσή τους.

Μέσω του ΟΠΣΚΕ υποβάλλονται αυτή την περίοδο προτάσεις χρηματοδότησης για τη Δράση Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027 που αποτελεί «πράξη στρατηγικής σημασίας» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027 και αποσκοπεί στη σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές. Παράλληλα, υποβάλλονται και αιτήματα καταβολής ενίσχυσης για τις Δράσεις Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ.

Να σημειώσουμε αντίστοιχο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και τον Μάρτιο στις υποβολές επενδυτικών σχεδίων σε 2 δράσεις του ΕΣΠΑ (Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) λόγω πολύ μεγάλου αριθμού ταυτόχρονων υποβολών.

Αποτελεί πλέον μονόδρομο τόσο η παράταση στη Δράση του Ερευνώ – Καινοτομώ, όσο και η αναβάθμιση του ΟΠΣΚΕ προκειμένου να μην αντιμετωπιστεί στο μέλλον το ίδιο πρόβλημα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr