NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Να αναζητηθούν νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ επιδιώκει η κυβέρνηση στο δ’ τρίμηνο

Να αναζητηθούν νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ επιδιώκει η κυβέρνηση στο δ’ τρίμηνο

Προσπάθεια να αναζητηθούν νέοι πόροι για το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ καταβάλει το υπουργείο οικονομίας καθώς έχουν εξαντληθεί οι προηγούμενες χορηγήσεις και υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις χωρίς δυνατότητα.

Οι προσπάθειες γίνονται και μέσα από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά και μέσα από τις τράπεζες. Στόχος είναι να υπάρξουν τουλάχιστον άλλα 200 εκατ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης που θα φανεί στην ΔΕΘ είναι η διεύρυνση της χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης η προσπάθεια εξεύρεσης των 200 εκατ. ευρώ θα βασιστεί κυρίως στην βελτίωση των μακροοικονομικών δεδομένων και στην ανάγκη για χρηματοδότηση μικρών και νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την άνοδο του ενεργειακού κόστους τα δύο τελευταία χρόνια.

Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Το Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ, για να παρέχει στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις δάνεια επενδυτικού σκοπού και κεφαλαίων κίνησης ειδικού σκοπού με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Στόχος του Ταμείου είναι η βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) για τη στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και την κάλυψη μεγάλου εύρος των χρηματοδοτικών τους αναγκών.

Περαιτέρω, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικής λειτουργίας των επιχειρήσεων, στην βελτίωση των διαδικασιών και των παραγόμενων προϊόντων & υπηρεσιών και, κατ’ επέκταση, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και της θέσης τους στις διεθνείς αγορές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr