NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

Video marketing: τάσεις, ευκαιρίες και πλεονεκτήματα

Video marketing: τάσεις, ευκαιρίες και πλεονεκτήματα

Μέχρι το 2025, το video content θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 85% της συνολικής κίνησης παγκοσμίως στο διαδίκτυο.

Οι λόγοι για αυτό είναι απολύτως λογικοί: όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν καθημερινά πρόσβαση στο internet, η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και προσφέρει όλο και περισσότερες δυνατότητες, ενώ τα social media παραμένουν πολύ ελκυστικά - ακόμη και εθιστικά - για την κατανάλωση video content. Επιπλέον, οι ίδιες οι πλατφόρμες φαίνεται να αγαπούν περισσότερο τα βίντεο και να τα ‘πριμοδοτουν’ ως καλύτερο είδος περιεχομένου.

Πρόσφατες έρευνες (Ηubspot) αποτυπώνουν ακριβώς αυτό: 72% των ανθρώπων δηλώνουν ότι προτιμούν το video σε σχέση με τα κείμενα για να μάθουν για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ενώ το 70% όσων ανήκουν στην Gen Z δηλώνουν ότι παρακολουθούν περισσότερες από 3(!) ώρες καθημερινά video online.

Τι σημαίνουν όμως πρακτικά όλα τα παραπάνω για τις εταιρείες ή τα brands που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά; Ότι χρειάζεται, πλέον, να συμπεριλαμβάνουν απαραίτητα στη στρατηγική και τις ενέργειές τους το video content!

Υπάρχουν πολλές και αντιφατικές, συχνά, απόψεις σχετικά με τις τάσεις και τις καλές πρακτικές που λειτουργούν αποδοτικά σε ό,τι αφορά τη χρήση των video - ειδικά στα social media. Η επαγγελματική μου άποψη είναι ότι είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουν τα στελέχη της επικοινωνίας τι λειτουργεί σήμερα και τι όχι και ανάλογα με τη φύση του αντικειμένου να επιλέγουν τις πιο κατάλληλες λύσεις. Υπάρχουν διάφορα mix από formats, όπως video μακράς διάρκειας ή σύντομα, κάθετα ή οριζόντια και βέβαια το σημαντικό είναι να γνωρίζετε τι αποδίδει καλύτερα σε κάθε πλατφόρμα.

Οι κορυφαίες, λοιπόν, τάσεις που θα μας απασχολήσουν και το 2025 είναι:

1. Ζωντανά Βίντεο και Live Streaming

Τα ζωντανά βίντεο και το live streaming έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής των επιχειρήσεων και χρησιμεύουν για την προώθηση προϊόντων, τη διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων και τη σύνδεση με το κοινό σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η αμεσότητα και η αυθεντικότητα των ζωντανών video τα καθιστούν εξαιρετικά αποτελεσματικά για την οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες.

Είναι ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε αν δραστηριοποιείστε στο λιανεμπόριο, την εκπαίδευση ή παρέχετε υπηρεσίες.

2. Σύντομα Βίντεο και Microcontent

Τα short form video και το microcontent έχουν ήδη κατακτήσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, το Instagram (Reels) και το YouTube (Shorts). Παρόλο που τα Reels μπορεί να διαρκέσουν έως 90’’, η ιδανική διάρκεια είναι από 7 έως 15 δευτερόλεπτα και αποδίδουν 2,5 φορές περισσότερο σε σχέση με τα long form video. H διαφορά αυτή μετριέται σε επίπεδο διάδρασης - δηλαδή πόσοι χρήστες αντέδρασαν, σχολίασαν, αποθήκευσαν ή κλίκαραν πάνω σε ένα Reel. H τάση θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν περιεχόμενο που μπορούν να καταναλώσουν γρήγορα και εύκολα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δημιουργούν περιεχόμενο σε κάθετη μορφή και όχι οριζόντιο, που να είναι σύντομο, διασκεδαστικό και κάποιος που το παρακολουθεί θα θελήσει γρήγορα να το προωθήσει σε έναν φίλο του ή να το αποθηκεύσει. Το ίδιο είπε πρόσφατα και ο Adam Mosseri, CEO του Instagram, o οποίος ακριβώς για τους παραπάνω λόγους προέτρεψε όλους τους χρήστες να ανεβάζουν σύντομα βίντεο στην πλατφόρμα.

Κλάδοι που έχουν αποτελεσματική εφαρμογή: πρακτικά όλοι!

3. Βίντεο με Χρήση Artificial Intelligence (AI)

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στο βίντεο μάρκετινγκ. To Artificial Intelligence (AI) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προσωποποιημένου περιεχομένου, την ανάλυση των προτιμήσεων του κοινού και την αυτοματοποίηση διαδικασιών παραγωγής βίντεο. Μπορεί στην Ελλάδα να μη χρησιμοποιείται ακόμη από την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ωστόσο τα βίντεο που δημιουργούνται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης έχουν ήδη αλλάξει το παιχνίδι για τις επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Από τη διαφήμιση και το ηλεκτρονικό εμπόριο, έως την υποστήριξη πελατών στην εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, το AI αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το κοινό τους.

Είναι ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε αν δραστηριοποιείστε στη μόδα, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και όχι μόνο.

4. Computer-generated imagery (CGI) video

Φανταστείτε μια τεράστια φανέλα ομάδας να ξεπροβάλλει μέσα από το γήπεδο - αλήθεια - το δημιουργήσαμε πρόσφατα, δείτε το εδώ! Φανταστείτε πολύχρωμα λουλούδια να ξεπροβάλλουν μέσα σε ένα περίπτερο επαγγελματικής έκθεσης ή ένα τεράστιο παγωτό να προσγειώνεται μέσα σε ένα πάρκο.

Τα CGI video περιλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος αυτού που βλέπουμε ως τρισδιάστατα γραφικά στα βιντεοπαιχνίδια, τις ταινίες και τις παραγωγές στην τηλεόραση. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία χαρακτήρων, περιβαλλόντων, φόντου, ειδικών εφέ, ακόμη και ολόκληρων ταινιών κινουμένων σχεδίων και συνδυάζεται με αληθινά γυρίσματα.

Μας έχουν δώσει σπουδαίες λύσεις σε κλάδους όπως λιανεμπόριο, ψυχαγωγία, πολιτισμός, τουρισμός.

5. Αληθινοί άνθρωποι ως πρωταγωνιστές

Ενώ από τη μία η τεχνολογία συναρπάζει, από την άλλη είναι οι πραγματικοί άνθρωποι που κερδίζουν την εμπιστοσύνη και μπορούν να αφηγηθούν ιστορίες που αγγίζουν το κοινό. Εξάλλου, όλοι μας θυμόμαστε και αναγνωρίζουμε ευκολότερα τις μάρκες που αφηγούνται αυθεντικές ιστορίες, μιας και το αληθινό συναίσθημα νικάει πάντα. Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρείες επιλέγουν να ‘μιλήσουν’ μέσω ανθρώπων που πραγματικά δουλεύουν στην επιχείρηση, είναι ευχαριστημένοι πελάτες, μακροχρόνιοι συνεργάτες, ιδρυτές η πρεσβευτές που μεταφέρουν πραγματικές εμπειρίες.

Το μέλλον του Video Marketing είναι εδώ

Το video marketing αναδεικνύεται ως απαραίτητο εργαλείο για τις επιχειρήσεις, καθώς οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ενισχύουν αυτό το είδος περιεχομένου, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για προσέγγιση του κοινού. Οι επιχειρήσεις που επιδιώκουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές πρέπει να υιοθετήσουν στρατηγικές που περιλαμβάνουν live βίντεο, σύντομα βίντεο, καινοτομίες όπως το AI και το CGI, καθώς και αληθινούς ανθρώπους ως πρωταγωνιστές για να δημιουργήσουν αυθεντικές συνδέσεις με το κοινό τους. Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που μπορούν να σας κατευθύνουν υπεύθυνα και να σας προτείνουν τις δημιουργικές ιδέες που σας ταιριάζουν και είναι εντός του budget σας και ενσωματώστε τα βίντεο στη στρατηγική σας!

SCL-Mellon-footer-epixeiro.png?mtime=20240801101806#asset:493676


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr