NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ε.Ε: Στήριξη 1,55 δισ. ευρώ σε Ουκρανία από «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Ε.Ε: Στήριξη 1,55 δισ. ευρώ σε Ουκρανία από «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια
26_07_2024 | 17:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Πρώτη μεταφορά εσόδων ύψους 1,55 δισ. ευρώ από ακινητοποιημένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία διατέθηκαν σήμερα για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Σήμερα η ΕΕ διαθέτει για τη στήριξη της Ουκρανίας την πρώτη πληρωμή ύψους 1,55 δισ. ευρώ που προέρχονται από ακινητοποιημένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Αυτά τα έκτακτα έσοδα, που παράγονται από φορείς εκμετάλλευσης της ΕΕ και κατέχονται από κεντρικά αποθετήρια τίτλων (ΚΑΤ) από ακινητοποιημένα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, διατέθηκαν από τη Euroclear στην Επιτροπή ως πρώτη δόση στις 23 Ιουλίου.

Τα χρήματα θα διοχετευθούν τώρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη και του Μέσου Διευκόλυνσης για την Ουκρανία για στήριξη των στρατιωτικών ικανοτήτων της Ουκρανίας, καθώς και για στήριξη της ανασυγκρότησης της χώρας.

Η ακινητοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας είναι αποτέλεσμα των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, οι οποίες εγκρίθηκαν στον απόηχο του επιθετικού πολέμου της κατά της Ουκρανίας. Τα έκτακτα έσοδα που παράγονται στο πλαίσιο αυτό από τους φορείς εκμετάλλευσης της ΕΕ δεν ανήκουν στη Ρωσία και βρίσκονται στην κατοχή ΚΑΤ. Η ΕΕ έχει πλέον αρχίσει να διοχετεύει τα έσοδα αυτά στην Ουκρανία.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr