NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ο αθλητισμός συναντά την διεθνή μόδα στις φετινές ολυμπιακές στολές

Ο αθλητισμός συναντά την διεθνή μόδα στις φετινές ολυμπιακές στολές

Καθώς οι Ολυμπιακοί διεξάγονται φέτος σε μία από τις δημοφιλέστερες πρωτεύουσες του στυλ, το Παρίσι, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εμπνευσμένες στολές των ομάδων που μοιάζουν βγαλμένες από τις σελίδες των περιοδικών μπροστά στις οποίες θα κοντοστεκόμασταν για να επεξεργαστούμε και να θαυμάσουμε αντίστοιχες δημιουργίες.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη χρονιά που η ιστορία της μόδας των ταλαντούχων σχεδιαστών και των δημοφιλών brands ένδυσης συναντά εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων. Στις φετινές στολές ωστόσο των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Ομάδων και τη μία Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων υπάρχουν εκείνες που ξεχωρίζουν, στιλιστικά και σας τις παραθέτουμε.

Μια πιο χορταστική ματιά στις στολές που ξεχωρίζουν

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τα δευτερόλεπτα στα οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια ομάδα αλλά… και τις στολές της είναι περιορισμένα και ανόλγα του πόσο μεγάλη είναι μια ομάδα.

Παρακάτω χαζεύουμε με την ησυχία μας ορισμένες από τις στολές που είτε προέρχονται από μεγάλα brands όπως τα Emporio Armani που σχεδιάζει για την ομάδα της Ιταλίας από το 2012 , LVMH και Berluti που ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ναυτικά φανελάκια, μεταξωτές φούστες και δερμάτινα loafers για την Γαλλία και Ralph Lauren που ντύνει τους εκατοντάδες αθλητές της αμερικανικής ομάδας στις τελετές έναρξης και λήξης, για 9η φορά.

Είτε από νέους σχεδιαστές και «ανεξάρτητα» brands που έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να αφήσουν το καλαίσθητο σημάδι τους.

Μογγολία - MICHEL & AMAZONKA

Οι αδερφές Michel, Amazonka και Munkhjargal Choigaalaa και το brand Michel & Amazonka με τα ρούχα υψηλής ραπτικής και τα ready to wear ενδύματα σχεδίασαν την εντυπωσιακή συλλογή στολών της Team Mongolia για το Παρίσι 2024 που φέρει έναν τόσο φρέσκο αέρα αναμεμειγμένο με έντονα στοιχεία παράδοσης.

Οι στολές ολοκληρώθηκαν σε μόλις τρεις μήνες και διαθέτουν μια πληθώρα από κεντήματα με σημαντικά σύμβολα όπως πουλιά για την ελευθερία, βουνά για τα τοπία του έθνους, χρυσές και ασημένιες κομψές λεπτομέρειες με βάση τα μογγολικά εθνικά χρώματα το μπλε και το ερυθρόλευκο.

Καναδάς: LULULEMON

Τo brand Lululemon που γεννήθηκε στο Βανκούβερ έχει θέσει την καινοτομία στην πρώτη γραμμή τόσο στα υφάσματα που υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό της δημιουργία τους, όσο και στις πρωτοποριακές κατασκευές ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια συλλογή αθλητικών ενδυμάτων που υπηρετεί όλες τις ανάγκες των αθλητών, με κομψό τρόπο.

Αϊτή: Stella Jean

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Stella Jean ηγήθηκε του σχεδιασμού της συλλογής Paris 2024 της Team Haiti.

Αποτίοντας φόρο τιμής στις ρίζες της από την Αϊτή και συνεργαζόμενη με τον καλλιτέχνη από την Αϊτή Philippe Dodard ενσωμάτωσε ένα έργο τέχνης του στις στολές. Για τις αθλήτριες, μια φούστα συνδυάζεται με ένα πουκάμισο δημιουργημένο στην Αϊτή, ενώ οι άντρες φορούν ένα μπουφάν εμπνευσμένο από το λεγόμενο Guayabera, ένα παραδοσιακό πουκάμισο της Αϊτής.

Γαλλία: Berluti

O στόχος της γαλλικής επωνυμίας Berluti ήταν να ενσαρκώσει την κομψότητα à la française, ενώ κατά τη διαδικασία σχεδιασμού ζητήθηκε η γνώμη αθλητών της γαλλικής ομάδας.

Το μοντέρνο σμόκιν χαρακτηρίζεται από ένα σύγχρονο χρωματικό συνδυασμό των χρωμάτων της γαλλικής σημαίας, σχεδιασμένο για να προκαλεί υπερηφάνεια στους αθλητές καθώς αγωνίζονται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για την χώρα τους.

ΗΠΑ: RALPH LAUREN

Μια συλλογή αποτελούμενη από 14 κομμάτια σχεδιασμένα από τον Ralph Lauren ντύνει τον LeBron James, τη Simone Biles καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των ΗΠΑ.

Ένα preppy μπλε μπλέιζερ ως statement κομμάτι για την Τελετή Έναρξης και ένα πιο χαλαρό λευκό σακάκι για την Τελετή Λήξης. Η φετινή συλλογή έχει αντλήσει έμπνευση από το Παρίσι πάντα με αναφορές στο κόκκινο, λευκό και το μπλε των ΗΠΑ.

Ιρλανδία: LAURA WEBER

Η Weber, δημιούργησε δύο μπουφάν για να φορέσουν οι αθλητές στις δύο τελετές, καθώς και ένα βαμβακερό μπλουζάκι, παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.

Τα σακάκια της τελετής έναρξης είναι λευκά, με σχέδια με διπλό στήθος που περιλαμβάνει το έμβλημα της κομητείας κάθε συγκεκριμένου αθλητή, καθώς και τέσσερα τριφύλλια, που αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις επαρχίες της Ιρλανδίας. Φυσικά, η Weber έπρεπε να συμπεριλάβει το κέντημα της υπογραφής της σε όλο το σχέδιο και κάθε σακάκι θα έχει το όνομα της αθλήτριας, εξατομικεύοντας ακόμα περισσότερο το κάθε κομμάτι.

Αίγυπτος: CONCRETE

Η αιγυπτιακή μάρκα ανδρικών ενδυμάτων Concrete έχει ακολουθήσει μια κλασικά κομψή προσέγγιση, βασιζόμενη στον Ιταλό καλλιτεχνικό της διευθυντή Ettore Veronese.

Μια μονόχρωμη συλλογή δημιουργημένη από premium αιγυπτιακό βαμβάκι, με αναφορές στην αιγυπτιακή σημαία ως σύμβολο υπερηφάνειας, πάθους και αποφασιστικότητας για τη νίκη.

Τουρκία: VAKKO

Η high end τουρκική επωνυμία Vakko συνδύασε το βαθύ κόκκινο χρώμα που συμβολίζει τη χώρα με το μπλε του ουρανού και το χρώμα της ειρήνης, για να δημιουργήσει μια κομψή συλλογή για την ομάδα της Τουρκίας.

Ελλάδα - 4F

Athletes.jpeg?mtime=20240726151556#asset:493208


Στις στολές της ελληνικής αποστολής κυριαρχούν το μπλε και το λευκό και φέρουν την υπογραφή του αθλητικού brand ρούχων 4F, τα οποία είχαν παρουσίασει κορυφαίοι Έλληνες αθλητές όπως η Ευαγγελία Πλατανιώτη (καλλιτεχνική κολύμβηση), η Αλεξάνδρα Ασημάκη (υδατοσφαίριση), η Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία), ο Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), ο Δημήτρης Μάρκος (κολύμβηση) και ο Μάνος Ζερδεβάς (υδατοσφαίριση).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr