NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Eurostars 3: Τροποποίηση των εθνικών κανόνων συμμετοχής της Πρόσκλησης

Eurostars 3: Τροποποίηση των εθνικών κανόνων συμμετοχής της Πρόσκλησης

Τα Eurostars είναι το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα χρηματοδότησης που υποστηρίζει καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, διαδικασιών και υπηρεσιών.

Το Eurostars 3 αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής Σύμπραξης για τις Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (European Partnership on Innovative SMEs), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του Ορίζοντα Ευρώπη.

Σχετικά με την 7η Πρόσκληση της συγχρηματοδοτούμενης ευρωπαϊκής Σύμπραξης για τις Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (European Partnership on Innovative SMEs/ Eurostars 3) η οποία είναι ενεργή, τροποποιήθηκαν οι εθνικοί κανόνες συμμετοχής ως εξής:

  1. ως προς τα μέγιστα όρια εθνικής χρηματοδότησης ανά έργο. Ειδικότερα, το ανώτατο όριο της συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης θα είναι 180.000 € ανά έργο (συμπεριλαμβανομένων των έμμεσων δαπανών). Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί σε 230.000 € ανά έργο, εάν συντονιστής του έργου είναι ελληνικός φορέας.
  2. τίθεται κανόνας για τη συμμετοχή των μεγάλων επιχειρήσεων (large enterprises) και πιο συγκεκριμένα, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα λαμβάνουν εθνική χρηματοδότηση υπό την προϋπόθεση ότι στη σύμπραξη συμμετέχει ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2024 στις 14:00 CET (ώρα Βρυξελλών). Συντονιστής του υποβαλλόμενου έργου θα πρέπει να είναι καινοτόμος Μικρομεσαία Επιχείρηση με έδρα κράτος-μέλος των Eurostars. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την πρότασή τους στην εξής πλατφόρμα: myeurekaproject.org.

Το ενημερωμένο αρχείο των εθνικών κανόνων συμμετοχής είναι διαθέσιμο εδώ.

Χώρες Eurostars: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο. (Από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι οντότητες που είναι εγκατεστημένες στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούνται ότι είναι εγκατεστημένες σε συνδεδεμένη χώρα του Horizon Europe)

Χώρες Eurostars που δεν είναι κράτη-μέλη της ΕΕ ή συνδεδεμένες χώρες του Ορίζοντα Ευρώπη: Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική και Ελβετία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr