NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Συνέδρια – Εκθέσεις - Τουρισμός MICE ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό και στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Συνέδρια – Εκθέσεις - Τουρισμός MICE ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό και στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες από το εξωτερικό φτάνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας για να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις, επιχειρηματικές συναντήσεις και ταξίδια κινήτρων. Ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό, προβάλλουν την Ελλάδα, αλλά κυρίως ενισχύουν την ελληνική οικονομία με ποσά που ξεπερνούν τα 4,5 δισ. ευρώ!

Τα διεθνών προδιαγραφών συνέδρια και εκθέσεις που διοργανώνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι κορυφαίες επαγγελματικές συναντήσεις και ταξίδια κινήτρων που οι άνθρωποι του συνεδριακού τουρισμού προσδιορίζουν με τον όρο MICE από τα αρκτικόλεξα: Meetings (συναντήσεις), Incentives (ταξίδια κινήτρων), Congresses/Conferences (συνέδρια/διασκέψεις) και Exhibitions (εκθέσεις), αναπτύσσονται δυναμικά στην Ελλάδα, επηρεάζοντας θετικά τουλάχιστον 77 διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Το προφίλ των ταξιδιωτών που επιλέγουν να επισκεφθούν τη χώρα μας για αυτούς τους σκοπούς (MICE ή ακόμα και καλλιτεχνικές διοργανώσεις, συναυλίες, κ.ο.κ.) παραπέμπει σε ένα VIP κοινό, υψηλών απαιτήσεων που είναι διατεθειμένο να πραγματοποιήσει έως και πέντε φορές υψηλότερες δαπάνες, από ό,τι ο μέσος ξένος επισκέπτης της Ελλάδας το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με έρευνες του ΙΝΣΕΤΕ:

  • Είναι συνήθως άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου (ανώτερα και ανώτατα στελέχη μιας εταιρείας).
  • Προτιμούν ξενοδοχεία 5*, πολυτελείς σουίτες και σύγχρονες εγκαταστάσεις.
  • Επιθυμούν εύκολο και γρήγορο check-in.
  • Απαιτούν υψηλής ποιότητας φαγητό και χώρους εστίασης υψηλής αισθητικής.
  • Προτιμούν ψυχαγωγία και αγορές με έμφαση στο τοπικό στοιχείο και την τοπική παράδοση.
  • Απαιτούν και εκτιμούν την καλή και φιλική διάθεση του προσωπικού.
  • Ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον προορισμό που επισκέπτονται, επιδιώκοντας και σύντομα ταξίδια αναψυχής.
  • Εμφανίζουν έντονη καταναλωτική συμπεριφορά, ξοδεύοντας σε ποσοστό 39% έως και 1500€ την ημέρα και σε ποσοστό 6% πάνω από 2.500€!

Συναυλίες με διεθνή απήχηση!

Σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία αποδεικνύεται και η διοργάνωση στη χώρα μας συναυλιών διεθνούς βεληνεκούς, καθώς προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα έσοδα από τουριστικές δαπάνες. Επιπλέον, συμβάλλουν στην προβολή της Ελλάδας ως πολιτιστικού προορισμού, ενισχύοντας την εικόνα της χώρας διεθνώς.

Τα έσοδα από εισιτήρια, διαμονή, εστίαση και άλλες υπηρεσίες, ενισχύουν την τοπική οικονομία, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, προωθούνται οι πολιτιστικές ανταλλαγές και επιτυγχάνεται η διασύνδεση της Ελλάδας με τα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

Η συμβολή της HERCA

Οι εταιρείες μέλη της HERCA, με τη δυναμική τους παρουσία και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της συγκεκριμένης αγοράς και συνολικά του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων διεθνών προδιαγραφών, συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων αναγνωρισμένου κύρους, προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και προβάλλοντας τη χώρα μας ως κορυφαίο προορισμό.

«Οι υψηλής ποιότητας διοργανώσεις απαιτούν τεχνογνωσία, εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και τη θέσπιση κανονισμών για τη στήριξη του υγιούς ανταγωνισμού, παράμετροι, τις οποίες τα μέλη της HERCA θέτουμε ως προτεραιότητες», δηλώνει ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Εταιριών Ενοικίασης Εξοπλισμού Εκδηλώσεων (HERCA) κ. Παναγιώτης Ποδηματάς, για να συμπληρώσει ότι «βασικός άξονας της δραστηριότητάς μας είναι η προώθηση κανονισμών ασφάλειας, πιστοποίησης και προδιαγραφών κατά την ανάληψη κάθε είδους event, από συναυλία, έως συνέδριο, από ανοιχτή πολιτική ομιλία, μέχρι ένα πρωτότυπο event με επίδειξη αεροπλάνων».

Η HERCA, με μια σειρά μελετών και προτάσεων για την αναβάθμιση του κλάδου και την επιπλέον βελτίωση της εμπειρίας για τους επισκέπτες της χώρας μας, εξελίσσεται σταδιακά σε έναν συνομιλητή της Πολιτείας, με επιπλέον στόχο την προάσπιση των κοινών οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της HERCA:

Πρόεδρος: Παναγιώτης Ποδηματάς

Α’ Αντιπρόεδρος: Πάρις Αναγνωστόπουλος

Β’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Βουδαντάς

Γενική Γραμματέας: Ναταλία Χατζή

Ταμίας: Παναγιώτης Παπαδήμας

Μέλος: Κώστας Βουδούρης

Μέλος: Νίκος Αλβέρτος



«Όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της HERCA δεσμεύονται να συνεχίσουν την πορεία τους προς την αριστεία», σημειώνει ο κ. Ποδηματάς για να καταλήξει ότι «διασφαλίζοντας την ποιότητα και την καινοτομία στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα μέλη μας, αυξάνουμε το όφελος για τους Έλληνες πολίτες, στους οποίους επιφυλάσσουμε ευχάριστες εκπλήξεις το καλοκαίρι αυτό»!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr