NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Google: Αδιέξοδο στο mega - deal των 23 δισ. δολαρίων - «όχι» από την Wiz

Google: Αδιέξοδο στο mega - deal των 23 δισ. δολαρίων - «όχι» από την Wiz

​Δεν θα λάβει σάρκα και οστά το mega deal για το οποίο γίνονταν συζητήσεις το τελευταίο διάστημα στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η start up Wiz, που ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια δεν θα εξαγοραστεί από την Google καθώς αποχωρεί από την συμφωνία των 23 δισ. δολαρίων

«Το να λες όχι σε τέτοιες προσφορές είναι δύσκολο», δήλωσε ο συνιδρυτής της Wiz, Assaf Rappaport, σε ένα σημείωμα, προς την παγκόσμια βάση εργαζομένων της, το οποίο αποκαλύπτει το CNBC .

Ως βασικό στόχο η Wiz θέτει μια αρχική δημόσια προσφορά και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά της Google

Όπως υπενθυμίζουν διεθνή δημοσιεύματα, η μεγαλύτερη συμφωνία της Google παραμένει η εξαγορά της κατασκευαστής υλικού Motorola το 2012 για 12,5 δισ. δολάρια. Σημειώνεται επίσης πως η Google εξαγόρασε επιτυχώς την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant για 5,4 δισ. δολάρια το 2022.

Από τον στρατό του Ισραήλ στο cloud

Μπορεί η Wiz να ιδρύθηκε μόλις το 2020, η έξαρση της πανδημίας και η μεγάλη άνοδος του ενδιαφέροντος για υπηρεσίες cloud βοήθησε στην ταχεία ανάπτυξη της, έχοντας στήριξη και από επενδυτές, funds κλπ με ποσά άνω των 2 δισ. δολαρίων.

Οι ιδρυτές της, πρώην μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, είχαν ιδρύσει νωρίτερα μια άλλη εταιρεία ασφάλειας cloud με το όνομα Adallom που αγόρασε η Microsoft για 320 εκατ. δολάρια το 2015.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr