NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Castelfalfi: Από χωριό-φάντασμα σε θέρετρο-διαμάντι της Τοσκάνης

Castelfalfi: Από χωριό-φάντασμα σε θέρετρο-διαμάντι της Τοσκάνης

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε ένα μικρό χωριό της Τοσκάνης κρεμασμένο σε ένα λόφο, κάπου στην ύπαιθρο της Βόρειας Ιταλίας και κάπου στα μισά της διαδρομής ανάμεσα στην Πίζα και τη Φλωρεντία, παρέμενε ξεχασμένο και εγκαταλελειμμένο.

Χτισμένο από τους Ετρούσκους και ανεπτυγμένο από τους Ρωμαίους και τους Φλωρεντινούς αριστοκράτες (συμπεριλαμβανομένης της διάσημης οικογένειας ευγενών των Μεδίκων) αλλά και από Μιλανέζους εμπόρους περιστοιχίζεται ακόμα και σήμερα από ελαιώνες, αμπελώνες καθώς και από ένα γραφικό μεσαιωνικό κάστρο.

Αν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το χωριό σταδιακά εγκαταλείφθηκε, το 2014, απέκτησε νέα πνοή όταν επανανακαλύφθηκε από τον Όμιλο TUI, ο οποίος επένδυσε το 350 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να το αναδιαμορφώσει σε πόλο έλξης ταξιδιωτών, χωρίς όμως τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Δύο χρόνια πριν ωστόσο, το μεσαιωνικό χωριό κυριολεκτικά αναγεννήθηκε με μια ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τον νέο ιδιοκτήτη του, τον δισεκατομμυριούχο ινδικής καταγωγής επενδυτή Sri Prakash Lohia (μέλος μίας από τις 50 πλουσιότερες οικογένειες σε ολόκληρη την Ασία) σε ένα μέρος όπου κάθε ταξιδιώτης θα ήθελε να βρεθεί.

Από εγκαταλελειμμένο χωριό σε luxury leisure hyper resort

Το σημερινό Toscana Resort Castelfalfi εκτείνεται σε 1.100 στρέμματα με αμπελώνες, ελαιώνες καθώς και ένα χωριό όπου ζουν κάτοικοι όλο το χρόνο, ένα ξενοδοχείο και ένα γήπεδο γκολφ κοντά σε μια λίμνη. Καταλαμβάνει περίπου το 20 τοις εκατό της πόλης Montaione όποτε οι ντόπιοι περνούν ανελλιπώς για δείπνο στην τρατορία, για απεριτίβο στη βεράντα του μπαρ Ecru και για γκολφ στο σχετικό γήπεδο.

Μία από τις ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκεται στις εγκαταστάσεις ενός παλιού καπνεργοστασίου ενώ συνολικά στα όρια και τα τείχη του ιστορικού χωριού βρίσκονται 146 δωμάτια και σουίτες, η πλειονότητα των οποίων είναι μια μοντέρνα εκδοχή των παραδοσιακών οικισμών στο χρώμα της πέτρας που δένει με το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της Grand Suite Castelfalfi των 105 τ.μ. και της Suite Terrace με την απρόσκοπτη θέα έως και τη Θάλασσα της Λιγουρίας. Ενώ σε πολλά ξεχωρίζουν και οι φωτογραφίες των τοπίων του Castelfalfi από τον Ιταλό φωτογράφο Georg Tappeiner.

Βιώνοντας μια πολύπλευρα αυθεντική εμπειρία στην Τοσκάνη

Το resort αποτελεί πλέον έναν ιδανικό τρόπο για να βυθιστεί κανείς ολότελα στην παρθένα ομορφιά της υπαίθρου της Τοσκάνης. Λίγα λεπτά από το ξενοδοχείο βρίσκεται το χωριό με την εκκλησία, όπου μπορεί κανείς να βρει “μια χούφτα” από καταστήματα όπως για ενοικίαση ποδηλάτων, μπουτίκ γυναικείων ρούχων, ένα παγωτατζίδικο και ένα κατάστημα κεραμικών.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης περισσότερες από 40 εμπειρίες για τους επισκέπτες του όπως ψάρεμα στη λίμνη, επίσκεψη σε μελίσσια και μαθήματα μαγειρικής στο εστιατόριο La Rocca. Το μεγαλύτερο γήπεδο γκολφ στην Τοσκάνη είναι επίσης εδώ: χωρίζεται σε ένα ορεινό γήπεδο και στο ελαφρώς ευκολότερο κοντά στη λίμνη, ενώ υπάρχουν και χωμάτινα γήπεδα τένις.

Οι αμπελώνες και οι ελαιώνες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κτήματος και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση και στα δύο, καθώς και να καθίσουν για γευσιγνωσία κρασιού (κυρίως της τοπικής ποικιλίας Sangiovese) στην ατμοσφαιρική αίθουσα βαρελιών που περιβάλλεται από βαρέλια του παλιού Chianti Reserve. Όσοι μένουν την περίοδο του τρύγου μπορούν να ζήσουν επίσης αυτή την εμπειρία όπως και το πάτημα των ελιών στο ελαιοτριβείο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Τέλος κάθε εστιατόριο προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία – από την χαλαρή trattoria Il Rosmarino όπου η σπεσιαλιτέ είναι η πίτσα με ζύμη που έχει ξεκουραστεί για 72 ώρες, μέχρι το εστιατόριο La Rocca, που στεγάζεται μέσα στο κάστρο, με τη μαγική θέα στην ύπαιθρο από τη βεράντα, η γευστική εμπειρία στο Toscana Resort Castelfalfi παραμένει εξίσου δυνατή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr