NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία: Οι νικητές του διαγωνισμού John and Mary Pappajohn

Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία: Οι νικητές του διαγωνισμού John and Mary Pappajohn

Με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να αναπτύξουν καινοτόμα έργα, στις 8 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki – ACT πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του διαγωνισμού - οι ζωντανές παρουσιάσεις - του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2014 από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT και κάθε χρόνο απονείμει πέντε χρηματικά έπαθλα 4.000 € έκαστο σε κάθε ένα από τα πέντε καλύτερα έργα που διακρίνονται. Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει το ίδρυμα του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία John Pappajohn, ο οποίος απεβίωσε το 2023 πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών.

Οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν βάσει της καινοτομίας της ιδέας που ανέπτυξαν, της προοπτικής ανάπτυξης, της εφικτότητας υλοποίησης, της οικονομικής βιωσιμότητας, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, και των ικανοτήτων της ομάδας έργου.

Τα 5 έργα που βραβεύθηκαν είναι:

  • AlongRoute, Επικεφαλής Δρ. Γεωργία Καλαντζή. Η AlongRoute, αναπτύσσει πρωτοποριακά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να παράγουν θαλάσσιες μετεωρολογικές προβλέψεις άνευ προηγουμένου ακρίβειας και ανάλυσης. Με τα δεδομένα της AlongRoute, οι υπάρχουσες λύσεις δρομολόγησης θαλασσίων μεταφορών μπορούν να αποδώσουν έως και 130% καλύτερα από σήμερα, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των θαλασσίων μεταφορών, στην εξοικονόμηση καυσίμων, και σε ταχύτερες διαδρομές.
  • AviSense, Επικεφαλής κ. Γεράσιμος Αρβανίτης. Η AviSense δημιουργήθηκε από την Τεχνοβλαστός ΙΚΕ, μια spin-off επιχείρηση του Πανεπιστημίου Πατρών. Η AviSense βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επανάστασης στην αυτοκινητοβιομηχανία με πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για ασφάλεια και βελτιωμένη εμπειρία στην οδήγηση.
  • DOBE, Επικεφαλής Δρ. Δημήτρης Κυριάκος. Το DOBE είναι μια υπηρεσία B2B, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Ανήκει στην κατηγορία των τεχνολογιών διαχείρισης ανθρωπίνου Δυναμικού. Πρακτικά το DOBE είναι ένα ψυχομετρικό εργαλείο, μεταμφιεσμένο στη μορφή ενός παιχνιδιού περιπέτειας. Βοηθά στην πρόβλεψη της λειτουργίας και απόδοσης των εργαζομένων, των υποψήφιων, και των εργασιακών ομάδων. Επίσης, παρέχονται εστιασμένα δεδομένα στην περίπτωση της πτώσης απόδοσης της ομάδας και προτάσεις βελτίωσης
  • Project ebarber, Επικεφαλής κ. Μάνος Ανδριανάκης. Το ebarber αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας Booking Hero και απευθύνεται στις επιχειρήσεις κουρεία. Είναι ένα ολοκληρωμένο SaaS, που συνδυάζει τα οφέλη του CRM και του marketplace, και αντιμετωπίζει την ανεπάρκεια της παραδοσιακής χειρόγραφης ατζέντας στο κλείσιμο και οργάνωση των ραντεβού, προσφέροντας μια ψηφιακή εναλλακτική που εξορθολογίζει τον κλάδο των κουρείων.
  • Givelink, Επικεφαλής κ. Παναγιώτης Κοκμοτός. H Givelink είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα δωρεών που φιλοδοξεί να αλλάξει την φιλανθρωπία. Γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δωρεών των ανθρώπων και των πραγματικών αναγκών των φιλανθρωπικών οργανώσεων, ενώ μετατρέπει όλα τα χρήματα απευθείας σε αγαθά προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο της διεφθαρμένης διαχείρισης των δωρεών. Παράλληλα βοηθά τους δωρητές να γνωρίζουν τον αντίκτυπο της δωρεάς τους.

Διοργανωτής του διαγωνισμού ήταν ο κ. Γιώργος Κόκκας, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας στο American College of Thessaloniki.

Οι κριτές ήταν οι:

  • Δρ. Κατερίνα Σαρρή, Καθηγήτρια στην διοίκηση επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Δρ. Νίκος Χουρβουλιάδης, Chair of Business School at the American College of Thessaloniki
  • Δρ. Δημήτρης Κουρτέσης, CEO Ideas Forward
  • κ. Γιάννης Τσιτσόπουλος, στέλεχος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.
  • κ. Κώστας Τραμαντζάς, Διευθυντής της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν επιχειρηματίες, εκπρόσωποι funds και Business Angels.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr