NEWSFLASH...
Weekend Reads
ανάγνωση

Τα νέα καλοκαιρινά στέκια για φαγητό στην Αθήνα

Τα νέα καλοκαιρινά στέκια για φαγητό στην Αθήνα

Από μέρη για καλό κρασί, ησυχία και τσιμπολόγημα, εστιατόρια που επεκτείνονται σε δροσερές, καλοκαιρινές αυλές αλλά και τα νέα που φέρνουν φρέσκο αέρα σε συνοικιακές ήρεμες πλατείες καθώς τα τελευταία καφάσια της λαϊκής της γειτονιάς φεύγουν από το πλάνο.

Παρακάτω θα βρείτε μια μίνι λίστα με τα νέα εστιατόρια, τα στέκια και τα street food της Αθήνας που άνοιξαν μια ανάσα από την καρδιά του καλοκαιριού.


RawBata

rawbata.jpg?mtime=20240711112053#asset:490241

Όσοι μένουμε κοντά στην Πανόρμου θυμόμαστε την συγκεκριμένη ήρεμη πλατειούλα λόγω της εγγύτητας της στην λαϊκή αγορά της περιοχής. Το RawBata απλώνει τα τραπέζια του στην πλατεία Λακωνίας και αν και στο εσωτερικό του βρίσκουμε την προτροπή να μην χορέψουμε πάνω στα τραπέζια… μάλλον θα ήταν το τελευταίο που θα κάναμε αφού το μέρος είναι ιδανικό για χαλάρωση και απόλαυση των αξιόλογων περιεχόμενων των πιάτων που αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με την εποχικότητα, τις πρώτες ύλες και τις εμπνεύσεις.

Είναι το πρώτο ιδιόκτητο εστιατόριο του γνωστού σεφ Χρόνη Δαμαλά στη γειτονιά του, τους Αμπελοκήπους και μοιάζει από το μενού μέχρι κάθε γωνιά του -ακόμα και τη διαδικτυακή- με μεράκι καμωμένο.

RawBata, Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι


Feelin’ Tipsy

Δεν μετρά παρά μόνο λίγες εβδομάδες λειτουργίας αλλά σίγουρα έχει εμπλουτίσει τον νοερό χάρτη του μυαλού μας και τα μέρη που θέλουμε να βρισκόμαστε πριν ή μετά το θερινό σινεμά στον πεζόδρομο της Χάρητος.

Μιλάμε για το το Feelin’ Tipsy, το φρέσκο wine bar με τα κρεμαστά φωτάκια κήπου και τις χρωματιστές φιγούρες από ποτήρια κρασιού που περπατούν, το οποίο προσθέτει ένα τραπέζι με δροσερά και ενδιαφέροντα γευστικά ποτήρια κρασιού κάπου στη μέση του αθηναϊκού μας καλοκαιριού. Μα κυρίως μια χαλαρή, άνετη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τσιμπολόγημα σε αυτό τον πεζόδρομο που τόσο το χρειαζόταν.

Feelin’ Tipsy

Χάρητος 43, Κολωνάκι


Κάψα

Μιλάμε για το πιο “καυτερό” εννοώντας πολυσυζητημένο άνοιγμα των τελευταίων ημερών. Για την κάψα όλων να φάνε αυτό το σουβλάκι. Εκείνο που εμπνεύστηκε ο Χριστόφορος Πέσκιας.

Σεβόμενος το τι εστί σουβλάκι έψαξε την καλή του εκδοχή με τα καλαμάκια από χοιρινό λαιμό να μένουν για 12 ώρες σε άλμη και να ψήνονται στα κάρβουνα και οι σως να παρουσιάζουν ενδιαφέρον πραγματικά προσθέτοντας αντί να αφαιρούν σε γεύση όπως συμβαίνει συχνά με το αγαπημένο εθνικό μας street food.

Κάψα, Σκουλενίου 4, Αθήνα

Vicky’s

vickys-ath.jpg?mtime=20240711112614#asset:490243


Μιλάμε για ένα οικοδομικό τετράγωνο που τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει μορφή, με ανοίγματα εστιατορίων, bars, showroom από σύγχρονα ελληνικά brands, εργαστήρια Ελλήνων creatives αλλά και μια νέα αυθεντικότατη γωνιά για λιβανέζικο.

Πέρα από το όμορφο, ανάλαφρο design η ουσία βρίσκεται στην χειροποίητη μορφή κάθε συστατικού, από τα επίπεδα saj έως τα φαλάφελ και τα vegan λαχματζούν. O Λιβανέζος Mark Haddad ήρθε από την Βυρητό μεταφέροντας μαζί του το Vicky’s και ατόφιες γεύσεις.

Αραχώβης 29, Εξάρχεια

Nob

Οι γείτονες του στο Παγκράτι συνεχώς το επευφημούν. Κάπως έτσι και εμείς μάθαμε για το Nob με το μικρό μενού με τις μεγάλες γεύσεις που χωρούν σε πέντε διαφορετικά μπέργκερ.

Το νέο μπεργκεράδικο του Παγκρατίου κοντά στην Ευτυχίδου πωλούνται τόσο για take away όσο και στο μικρό κατάστημα με τα σκαμπό.

Ερατοσθένους 3, Παγκράτι


Ταβέρνα των Φίλων

Το σχετικά νέο εστιατόριο στον Κολωνό τα πιάτα του οποίου πολλοί αγαπούν να απολαμβάνουν ξανά και ξανά επεκτάθηκε το καλοκαίρι στην αυλή της. Κρεμαστά φωτάκια, ησυχία που επιτρέπει να ακουστούν οι καλοκαιρινοί ήχοι των απομεσήμερων, γλάστρες και τριανταφυλλιές συνθέτουν ένα σκηνικό που δίνει εικόνα στα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντηλα και στην ταβέρνα που όλοι θέλουμε να βρεθούμε με φίλους.

Το μενού βέβαια θυμίζει ως έναν βαθμό το κλασικό ρεπερτόριο μιας ταβέρνας ή ενός μαγειρείου, αλλά στην ουσία είναι ελαφρώς, μα πετυχημενά ραφιναρισμένο.

Ταβέρνα των Φίλων, Άργους 66, Κολωνός

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr