NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Hosthub: Η ελληνική startup στη διαχείριση βραχυχρόνιας μίσθωσης

Hosthub: Η ελληνική startup στη διαχείριση βραχυχρόνιας μίσθωσης

Η νούμερο 1 σε ικανοποίηση πελατών πλατφόρμα διαχείρισης βραχυπρόθεσμων μισθώσεων. Ένα all-in-one software με channel manager και PMS (Property Management System), με εγγύηση μηδενικών διπλοκρατήσεων και εξυπηρέτηση 24/7.

Ο Αλέξανδρος και ο Πέτρος από τη Hosthub κατάφεραν να παρέχουν τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση ακινήτων παγκοσμίως, προσφέροντας channel manager, PMS, booking engine και, website builder σε μία μόνο πλατφόρμα, ελευθερώνοντας χρόνο στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, ώστε να αφοσιωθούν σε αυτό που πραγματικά δίνει αξία στους επισκέπτες τους: Τη φιλοξενία.

Το success story της Hosthub

Πίσω από το success story της Hosthub κρύβονται 2 καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ο Αλέξανδρος Καραβίτης και ο Πέτρος Ζιώγας. Με ένα εντυπωσιακό background, οι δύο συνιδρυτές εμπνεύστηκαν την ιδέα πίσω από τη Hosthub μέσα από τη hands-on εμπειρία του Αλέξανδρου ως ιδιοκτήτη ενός ακινήτου βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Όπως κάθε ιδέα που μετατρέπεται σε ένα πετυχημένο προϊόν, έτσι και η δική τους βασίστηκε σε ένα κενό στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, στην απουσία ενός εύχρηστου, αποτελεσματικού και προσιτού συστήματος ελέγχου των διπλοκρατήσεων μεταξύ των διαφόρων πλατφορμών βραχυπρόθεσμης ενοικίασης. Στην αρχή, λοιπόν, γεννήθηκε η Syncbnb που έλυνε (και λύνει ακόμα) το βασικό πρόβλημα όλης της αγοράς: Τις διπλοκρατήσεις.

Δεν έμειναν, όμως, μόνο στην αρχική τους ιδέα, αλλά ανέπτυξαν τις δραστηριότητές τους, εξαγοράζοντας τη μεξικανική Getabed και προχωρώντας σε rebranding. Από την, ως τότε, Syncbnb γεννήθηκε η Hosthub, μια πλατφόρμα με δεκαπλάσιες παροχές, εξαιρετικά καλοχτισμένο και εύκολο UX (εμπειρία χρήστη) και εκατοντάδες συνεργαζόμενες πλατφόρμες.

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η Hosthub φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες καταλύματα σε όλον τον κόσμο, εξυπηρετώντας χιλιάδες πελάτες σε 87 χώρες.

Η βραχυχρόνια μίσθωση και ο μακροχρόνιος πονοκέφαλος των ιδιοκτητών

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης πολλαπλασιάζονται συνεχώς, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες ακινήτων ένα διευρυμένο πελατολόγιο και μία μοναδική ευκαιρία να αυξήσουν τις κρατήσεις τους και να ανοιχτούν σε νέες αγορές. Ωστόσο, η διαχείριση όλων αυτών των πλατφορμών, η αποφυγή διπλοκρατήσεων, ο υπολογισμός εξόδων κάθε πλατφόρμας - συν τις περίπλοκες δηλώσεις στην ΑΑΔΕ - έχουν αρχίσει και προκαλούν πονοκέφαλο σε όσους απασχολούνται στον τομέα αυτό και όχι άδικα.

Η επιτυχία μιας επιχείρησης βασίζεται στα προβλήματα που λύνει

Αν και είναι ευρέως γνωστό πως η επιτυχία μιας επιχείρησης βασίζεται στα προβλήματα που λύνει, λίγες επιχειρήσεις καταφέρνουν να το κάνουν πράξη. Έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία, ο Αλέξανδρος, ο Πέτρος και η τριανταμελής πλέον ομάδα τους δημιούργησαν ένα software-πρότυπο, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για την παγκόσμια αγορά SaaS (Software-as-a-Service).

Βασικά προβλήματα των διαχειριστών ακινήτων που λύνει η Hosthub

Από εταιρείες διαχείρισης μέχρι ιδιοκτήτες, όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα στη διαχείριση των ακινήτων τους, προσπαθώντας να αυξήσουν τις κρατήσεις τους, να διαχειριστούν όλες τις χρεώσεις και τις φορολογικές δηλώσεις, να συντονίσουν τις υπηρεσίες καθαρισμού με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις και, ταυτόχρονα, να προσπαθούν να δώσουν στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή φιλοξενία. Σε αυτόν τον πονοκέφαλο έρχεται να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις η Hosthub, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά:

Τις διπλοκρατήσεις

Η παρακολούθηση των κρατήσεων σε πολλαπλούς παρόχους είναι εξαιρετικά επισφαλής και, ενώ η προσθήκη ακινήτων σε νέες πλατφόρμες αυξάνει τα έσοδα, η αποτυχία να ολοκληρώνονται ανεμπόδιστα οι κρατήσεις μειώνει εκθετικά την απόδοση μιας καταχώρησης, επιτυγχάνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η Hosthub δε λύνει απλώς αυτό το πρόβλημα, αλλά παρέχει και εγγύηση μηδενικών διπλοκρατήσεων. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πως αν γίνουν δύο κρατήσεις ταυτόχρονα, μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο, η Hosthub αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τον δεύτερο κατά σειρά πελάτη, να του βρει νέο κατάλυμα ίδιων προδιαγραφών και αν αυτό είναι πιο ακριβό, να τον αποζημιώσει με τη διαφορά.

Τα δεκάδες μηνύματα σε διαφορετικές πλατφόρμες

Όσο περισσότερες είναι οι πλατφόρμες, τόσο περισσότερες κρατήσεις γίνονται. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και από τις έρευνες της Hosthub. Περισσότερες κρατήσεις, όμως, σημαίνουν περισσότερα μηνύματα, μεγαλύτερη επένδυση στη σωστή επικοινωνία, και ακόμη λιγότερος χρόνος.

Αντί λοιπόν να ψάχνει ένας διαχειριστής κάθε φορά τη σωστή πλατφόρμα, μπορεί να έχει στο dashboard της Hosthub όλες τις επικοινωνίες συγκεντρωμένες, έχοντας καλύτερο έλεγχο και αμεσότητα στην εξυπηρέτηση. Και όχι μόνο αυτό: Πλέον με τον AI Assistant της Hosthub που εκπαιδεύεται σε όλα τα στοιχεία του ακινήτου (guest guides, house rules, amenities, facilities, αλλά και όλες τις προηγούμενες επικοινωνίες του διαχειριστή με προηγούμενους επισκέπτες, η διαχείριση της επικοινωνίας γίνεται παιχνιδάκι!

Τον συντονισμό καθαριότητας

Μέσα από τη Hosthub οι υπηρεσίες καθαριότητας μπορούν να έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο dashboard (χωρίς να εμφανίζονται τιμές και στοιχεία πελατών και χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας κρατήσεων ή ρυθμίσεων), ώστε να ενημερώνονται αυτόματα για την αναχώρηση των επισκεπτών και τις επόμενες αφίξεις και να συντονίζουν τις υπηρεσίες τους άμεσα.

Τον φορολογικό εφιάλτη

Ο υπολογισμός των χρεώσεων και οι δηλώσεις στην ΑΑΔΕ ταλαιπωρούν καθημερινά ιδιοκτήτες ακινήτων, μιας και απαιτείται αμεσότητα, ώστε να μη δημιουργούνται φορολογικές ασυνέπειες. Η Hosthub, υπολογίζει αυτόματα τις χρεώσεις της εκάστοτε πλατφόρμας και το δηλωθέν ποσό στην εφορία και μπορεί να στέλνει αυτόματα τις κρατήσεις στην ΑΑΔΕ.

Τα έσοδα-έξοδα

Ο υπολογισμός εσόδων - εξόδων της Hosthub για κάθε κατάλυμα και κάθε πλατφόρμα, καθώς και η τμηματοποίησή τους σε ημερήσια βάση (ακόμη και τα μηνιαία έξοδα χωρίζονται αναλογικά ανά ημέρα), προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο του κέρδους. Και αν… τα κουκιά δε βγαίνουν τελικά, ενημερώνει ο ιδιοκτήτης τις νέες τιμές στη Hosthub και αυτόματα ενημερώνονται όλες οι πλατφόρμες, χωρίς να απαιτείται κανένα επιπλέον βήμα.

Εκτός, όμως, από τις εκατοντάδες συνεργαζόμενες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, η Hosthub αποτελεί έναν μοναδικό συνδετικό κόμβο τεχνολογίας, παρέχοντας πάνω από 40 διασυνδέσεις με τρίτα συστήματα (ηλεκτρονικές κλειδαριές, guest experience platforms, αυτόματη τιμολόγηση κ.λπ.) που καθημερινά αυξάνονται.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, πως στη Hosthub λειτουργεί εξυπηρέτηση πελατών 24/7, άρα δε λύνει απλώς τα προβλήματα των διαχειριστών της βραχυχρόνιας, αλλά φροντίζει αυτά να παραμένουν λυμένα όλο το 24ώρο.

Hosthub: Η καινοτομία στην υπηρεσία της φιλοξενίας

Η Hosthub επεκτείνει τις δραστηριότητές της συνεχώς σε νέες αγορές, επενδύει στην ομάδα της, ενσωματώνει νέες πλατφόρμες, συνδέεται με νέα συστήματα κρατήσεων και προσαρμόζεται άμεσα σε κάθε νέο δεδομένο.

Η ταχύτατη προσαρμογή σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο, όπως είναι αυτό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι απαραίτητη για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις και όσοι απασχολούνται σε αυτό τον κλάδο να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται, τη στιγμή που τη χρειάζονται. Το success story, λοιπόν, πίσω από τη Hosthub είναι τα χαρακτηριστικά των ιδρυτών της: Η αμεσότητα, η καινοτομία, η προσαρμοστικότητα, η τεχνογνωσία και το όραμα του να επιχειρείς, για να προσφέρεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr